Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добавяне на nfc върху телефон.

Featured Replies

Здравейте, искам да знам дали е възможно добавянето на nfc върху телефон без nfc ?

Става дума за двусимов телефон, и гледам че има nfc sim карти.

Тези карти наистина ли работат ?

И възможно ли е тези карти да са micro sim ?

Здравейте, искам да знам дали е възможно добавянето на nfc върху телефон без nfc ?

Става дума за двусимов телефон, и гледам че има nfc sim карти.

Тези карти наистина ли работат ?

И възможно ли е тези карти да са micro sim ?

ДОколкото ми е известно е намесен и чип в телефона. Така че не мисля че ще стане. И за какво ти е това, къде в България ще го ползваш?

ДОколкото ми е известно е намесен и чип в телефона. Така че не мисля че ще стане. И за какво ти е това, къде в България ще го ползваш?

Ами, имам намерението да използвам от онея nfc чипове.(просто така за идеята)

И питам защото се колебая между lg g bello и samsung galaxy s3 neo.(като външен вид ме влече повече lg-то)

Тази технология е заместваща Bluetooth, и сега е явно на мода. Но едва ли ще стане подобна карта. Самото устройство трябва да я поддържа.

Тази технология е заместваща Bluetooth, и сега е явно на мода. Но едва ли ще стане подобна карта. Самото устройство трябва да я поддържа.

Виждам че ги използват и работат, със картата и допълнително приложение и естествено root.

Ами, имам намерението да използвам от онея nfc чипове.(просто така за идеята)

И питам защото се колебая между lg g bello и samsung galaxy s3 neo.(като външен вид ме влече повече lg-то)

Кои "ония чипове"? Няма ли да се научите да се изразявате така че да бъдете разбран?

Кои "ония чипове"? Няма ли да се научите да се изразявате така че да бъдете разбран?

Под ония чипове имах в предвид nfc стикерчета.

А според вас може ли такава карта да направи това ?

Питам защото lgто ми излиза по-изгодно (50 лв в брой) а самсунга 170лв в брой).

Под ония чипове имах в предвид nfc стикерчета.

А според вас може ли такава карта да направи това ?

Питам защото lgто ми излиза по-изгодно (50 лв в брой) а самсунга 170лв в брой).

Така и не стана ясно какви са тези стикери, за какво ще ги ползвате и т.н. И NFC има слабо разпространение в света, в България още по-слабо. Освен ако нямате някаква много практична цел (и приложение за телефона) не виждам смисъл (за сега)

Така и не стана ясно какви са тези стикери, за какво ще ги ползвате и т.н. И NFC има слабо разпространение в света, в България още по-слабо. Освен ако нямате някаква много практична цел (и приложение за телефона) не виждам смисъл (за сега)

Значи имам една идея, за безжична аудио система(вградена в стената), и при поставянето на телефона върху стойката (magic stand от walmart в париж), той да се свързва със ситемата и да пусне плейлист със определено име.

Става дума за ето тези стикери.

Но за тази цел ще ми трябва и nfc.

Значи имам една идея, за безжична аудио система(вградена в стената), и при поставянето на телефона върху стойката (magic stand от walmart в париж), той да се свързва със ситемата и да пусне плейлист със определено име.

Става дума за ето тези стикери.

Но за тази цел ще ми трябва и nfc.

И само за тази щуротия ще имплементирате NFC....

И само за тази щуротия ще имплементирате NFC....

Ех, мерак ми е, но ако не го направа постоянно ще ме ръчка от вътре.

Ех, мерак ми е, но ако не го направа постоянно ще ме ръчка от вътре.

А поне представяте ли си как ще стане комуникацията. Хубаво телефона чете тага, после кое приложение ще го приеме този таг, как ще го прати до уредбата и т.н.

А поне представяте ли си как ще стане комуникацията. Хубаво телефона чете тага, после кое приложение ще го приеме този таг, как ще го прати до уредбата и т.н.

Ще използвам bluetooth audio reciever за уредбата, тага ще е програмиран да се свързва към bluetooth устройството и да пусне определеният плейлист.

Ще използвам bluetooth audio reciever за уредбата, тага ще е програмиран да се свързва към bluetooth устройството и да пусне определеният плейлист.

И кое приложение ще чете тага и ще го праща по bluetooth?

И кое приложение ще чете тага и ще го праща по bluetooth?

Тага няма да се изпраща по bluetooth, а само ще накара телефона да се свърже посредством bluetooth до избраното устройство.

А колкото до приложението, незнам, очаквах вие да знаете. :)

Тага няма да се изпраща по bluetooth, а само ще накара телефона да се свърже посредством bluetooth до избраното устройство.

А колкото до приложението, незнам, очаквах вие да знаете. :)

И какво като се свърже, нали трябва да каже нещо на тази уредба, какво да прави. И приложението ще е прекалено специфично, вижте дали към уредбата не се предлага такова нещо

П.П. Обикновено bluetooth при уредби се ползва да се предава музика от мобилното устройство и много по-рядко за управление

niki, чувал ли си, че има уредби, които могат да се свързват с телефона чрез Bluetooth, и директно можеш да пускаш музика на тях? Все едно, че си включил Bluetooth handsfree. Не ти трябват специални лепенки и чипове, карти, magic stand-ове, руутвания, специални приложения, и други подобни щуротии. Не трябва и да поставяш телефона на специално място. Просто си близо до уредбата, с два клика се сдвояваш с нея, с още два си пускаш избраната плейлиста. Ако всичко това го мислиш, за да си спестиш няколко докосвания на дисплея - crazy_smiley.gif ...

ПП. И какъв е този модел "LG G Bello"? Даже и Google не го знае. Има "LG G ..." - различни варианти. Има и "LG L Bello".

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

niki, чувал ли си, че има уредби, които могат да се свързват с телефона чрез Bluetooth, и директно можеш да пускаш музика на тях? Все едно, че си включил Bluetooth handsfree. Не ти трябват специални лепенки и чипове, карти, magic stand-ове, руутвания, специални приложения, и други подобни щуротии. Не трябва и да поставяш телефона на специално място. Просто си близо до уредбата, с два клика се сдвояваш с нея, с още два си пускаш избраната плейлиста. Ако всичко това го мислиш, за да си спестиш няколко докосвания на дисплея - crazy_smiley.gif ...

ПП. И какъв е този модел "LG G Bello"? Даже и Google не го знае. Има "LG G ..." - различни варианти. Има и "LG L Bello".

Все го греша, да Lg L Bello е.

Ами, искам процеса да е автоматизиран, а под bluetooth reciever имам в предвит че той приема аудио сигнала и го предава към уредбата (по-точно е домашно кино, но има проблеми със картината и вече е уредба), просто да постава телефона на стойката, и да се пусне.

Става дума за ето такива карти.

Дали ще работат като nfc ?

Не е проблем, защото lg-то е двусимово.

Става дума за ето такива карти.

Дали ще работат като nfc ?

Не е проблем, защото lg-то е двусимово.

Може би. Но кой ще ви плаща сметките към Бел Мобайл?

Може би. Но кой ще ви плаща сметките към Бел Мобайл?

Ами значи отпада като вариант.

Да попитам, кое е по-добре lg l bello или samsung galaxy s3 neo?

Има специален раздел за избор на телефон

И аз се колебах до днес. Cпрях се на S3 Neo. При самсунга имаш по-голяма резолюция и дисплея наистина "грабва". Имаш повече рам, 16GB памет и по-добра предна камера. Не съм фен на самсунг попринцип (на това, че вадят новите като топъл хляб), но останах очарован от телефона. Идвам от Lumia и ще ми липсва издръжливоста на батерията, но лумия с по-малко от 1GB рам в момента не е оправдано да се купува, а тия с 1GB са бая парички. За LG_то е потвърдено, че ще получи лолипоп 5,0. За самсунга предполагам, че ще го портнат ако не е официално, но само чакането ще покаже. Белото стои по-добре в ръката, но тоя гаден дисплей с тая гадна резолюция дразни адски много. Ти си прецени. И двата си имат и плюсове и минуси. Задължително ако се спреш на галаксито си купи един калъф хубав, че да не преебеш стъклото. Гледам, че има много теми по форуми за пукнати стъкла. Аз заложих на галаксито и тия дни ще му купя един s-view калъф. Сподели ти на кое ще заложиш. :)

PS: Белото няма индикатор, който да ти свети като се зарежда телефона или когато получиш известие / когато имаш пропуснато повикване.

Редактирано от rusimc (преглед на промените)

И аз се колебах до днес. Cпрях се на S3 Neo. При самсунга имаш по-голяма резолюция и дисплея наистина "грабва". Имаш повече рам, 16GB памет и по-добра предна камера. Не съм фен на самсунг попринцип (на това, че вадят новите като топъл хляб), но останах очарован от телефона. Идвам от Lumia и ще ми липсва издръжливоста на батерията, но лумия с по-малко от 1GB рам в момента не е оправдано да се купува, а тия с 1GB са бая парички. За LG_то е потвърдено, че ще получи лолипоп 5,0. За самсунга предполагам, че ще го портнат ако не е официално, но само чакането ще покаже. Белото стои по-добре в ръката, но тоя гаден дисплей с тая гадна резолюция дразни адски много. Ти си прецени. И двата си имат и плюсове и минуси. Задължително ако се спреш на галаксито си купи един калъф хубав, че да не преебеш стъклото. Гледам, че има много теми по форуми за пукнати стъкла. Аз заложих на галаксито и тия дни ще му купя един s-view калъф. Сподели ти на кое ще заложиш. :)

PS: Белото няма индикатор, който да ти свети като се зарежда телефона или когато получиш известие / когато имаш пропуснато повикване.

Според това което прочетох, залагам на s3. :)

Само като чух че не подържа otg веднага се отказах.

Имам ps3 gamepad, джаджата gameklip (е ще я имам), и искам да си цъкам. :)

Според това което прочетох, залагам на s3. :)

Само като чух че не подържа otg веднага се отказах.

Имам ps3 gamepad, джаджата gameklip (е ще я имам), и искам да си цъкам. :)

Значи се ориентирай към нещо друго. Галаксито не е за теб. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.