Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Две или повече захранвания в едно при работа на 12/14 волта

Featured Replies

Искам да попитам имам 3 захранванията дали е възможно да работят заедно само на 12 или 14 волта без 3.3 и 5 волтовата линия.

post-313067-0-09518200-1421414479_thumb.

post-313067-0-44197300-1421414525_thumb.

post-313067-0-53102400-1421414530_thumb.

post-313067-0-57517100-1421414553_thumb.

Редактирано от Aleksandar Borisov (преглед на промените)

С каква цел трябва да работят заедно? Защото, ако искаш да захраниш компютър, не може.

Усилвателя колко вата е? Захранванията колко вата са?

Виждал съм подобни изпълнения. 
Трябва ви качествено захранване с доста повече мощност от нужната на усилвателя. Сметнете ватовете по 12 волтовата линия и оставете 20% аванс. 
Пригответе си и голям(и) филтиращ кондензатор. Често има шум от компютърното захранване. 
Няма лесно да изключите другите линии (+5 +3,3 ....). 
Окъсяват се зеления power on с някой от черните com (земя). Кажете какъв е резултата. 
PSU-PinOut.jpg

Ако ще свързвате няколко захранвания, сложете няколко диода и бушона.... Да има повече искри ако гръмнат... 

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

• Автор

Знам че да изкарва хубаво 12те волта трябва да захраня 5те волта ,незнам до колко е вярно.

Тва съм го пробвал с зеления Пауър Он кабела и си бях направил така едно захранване ,но сега ми паднаха още две и искам да изпъна усилвателя до колкото може. Все пак е 100 амперов :)

Никога няма да го изпънеш с тези захранвания.

• Автор

Добре ,След дълго търсене в нета и доста четене предимно на чужди сайтове открих че и други като мен са се опитали да направят това нещо. Оказа се че единственият начин да се навържат тези захранвания така е само в серия / последователно но не и в паралел. 

Имам един проблем който мисля че е от усилвателя . На празен ход пускайки захранванията едно след друго получавам съответно 5-10-15 волта (използвам 5те волта не 12те) всичко работи добре. След пускането на усилвателя захранване 2 или 3 се гасят. От какво може да е проблема. Преди този усилвател съм го слушал само на едно от тези захранвания.

Ето и видеото: http://vbox7.com/play:1e2f2f6714

За тези който искат да прочетат малко за това как се на връзват в серия: 

http://www.instructables.com/id/Two-ATX-PSU-One-juiced-24-V-DC-PSU/3/

http://w5jgv.com/tower_of_power/index.htm

Ако сложа грец или диоди и вържа един стар акумулатор дали ще стане нещо

Схема "Гретц" или диоди се слагат на променливо напрежение - от акумулатора имаш изправено. Успех ! :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Rectifier

• Автор

Говорех преди акумулатора да го сложа ,за да изправи малко напрежението а акумулатора да го ползвам като капацитатор за да няма толкова пад на напрежението. Не разбирам много от тези токове за това питам

Говорех преди акумулатора да го сложа ,за да изправи малко напрежението а акумулатора да го ползвам като капацитатор за да няма толкова пад на напрежението. Не разбирам много от тези токове за това питам

Моят съвет - не прави щуротии - продай си захранванията ако са все още годни за употреба и си вземи един трансформатор, няколко кондензатора за филтър - във форума има достатъчно хора, които могат да ти помогнат с направата на захранване за тоя усилвател :)

Лично мнение - усилвателите за кола са за да са в колата, а не да се пускат в къщи :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.