Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за съвместимост на видеокарта

Featured Replies

Въпросът ми е следния: Имам захранване fortron hexa 400W. На него има един 6 pin pci connector, ако купя един такъв кабел http://virtuapin.net/images/adapter-2x-molex-6pin.jpgи го свържа към молекс кабела от захранването, дали ще мога да подкарам gb gtx560ti? В описанието и пише че иска 2 6 pin connector-a.

За въпроса с конекторите - да, ще стане молекс към 6 пинов, но не съм сигурен дали това захранване не е малко слабичко. Макар, че има голям шанс да си държи 560-ката.

• Автор

За въпроса с конекторите - да, ще стане молекс към 6 пинов, но не съм сигурен дали това захранване не е малко слабичко. Макар, че има голям шанс да си държи 560-ката.

Другите ми компоненти са:

pentium g3420

4гб рам

2 хард диска 320гб и 450гб

hd7750 (искам да я заменя)

Fortron BlueStorm II 500W или Fortron Epsilon 600w втора ръка как ще се справят.

Захранване втора ръка не е много препоръчително. Но е на кантар работата с този Fortron Hexa 400W. Моята GTX 275 е 219W max power и я захранвах с един golden field 460W. При положение, че 560ti e 170W max power може и да я подкараш с фортрона.

• Автор

Захранване втора ръка не е много препоръчително. Но е на кантар работата с този Fortron Hexa 400W. Моята GTX 275 е 219W max power и я захранвах с един golden field 460W. При положение, че 560ti e 170W max power може и да я подкараш с фортрона.

В CoolerMaster psu calculator показа, че конфигурацията с 560ти ще дърпа 320 вата, а фортрона при 12 волта - 17ампера пише 336, а това ми се струва доста близко. Май ще трябва да заделя някой друг лев за читаво захранване. Какво би препоръчал в рамките на 70-80 лева ако е възможно?

Редактирано от Razor-Blade (преглед на промените)

Виж, за захранване точно не мога да ти помогна. Знам, че хубави захранвания имат Cooler Master, Corsair, Fortron, Seasonic. Чел съм, че определени серии са добри, а други не чак толкова. Може би някой друг ще може да те посъветва за захранване.

• Автор

Виж, за захранване точно не мога да ти помогна. Знам, че хубави захранвания имат Cooler Master, Corsair, Fortron, Seasonic. Чел съм, че определени серии са добри, а други не чак толкова. Може би някой друг ще може да те посъветва за захранване.

Благодаря, ще изчакам колегите да дадат мнение.

Стой далеч от "синята буря". Сегашното е достатъчно и има смисъл да се сменя само с по-добро а не стари боклуци.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Стой далеч от "синята буря". Сегашното е достатъчно и има смисъл да се сменя само с по-добро а не стари боклуци.

Значи hexa 400 е достатъчно за 560ti ?

В CoolerMaster psu calculator показа, че конфигурацията с 560ти ще дърпа 320 вата, а фортрона при 12 волта - 17ампера пише 336, а това ми се струва доста близко.

То на 12 волта ти пише до 336 вата, но нали се сещаш, че някои устройства използват 5 волта, 3,3 волта. Така че без тези устройства ги смятай в 12-те волта. Ще дойдат някъде към 290 вата, предполагам. Би трябвало да успееш да я захраниш. А и в най-лошия случай - да я закачиш и да не тръгне, ще търсиш ново захранване. Дали ще го купиш сега с картата, или първо картата и после захранване няма да видиш разлика в цената. Въпросът е там, че ако вземеш само картата и пробваш със сегашното ти захранване има 85% шанс да не се нуждаеш от ново.

• Автор

Ако се опече захранването, е доста вероятно да изпуши и някой и друг компонент. Горния съвет не върви.

В такъв случай EVGA GTX 650Ti ще работи без проблем на 400вата. Как се справя в игрите спрямо моята 7750 и спрямо 560ti. 

По-добре от твоята и по-зле от 560TI. Но с тоя процесор няма смисъл от по-добра а и е по-икономична.

GB е с повече памет та е логичния избор. Като сложим и по-доброто охлаждане просто няма място за сравнение.

Edit: Оо тя и цената и е по-евтина с 29 лв. ами просто въпроса ти е излишен.   :D

• Автор

GB е с повече памет та е логичния избор. Като сложим и по-доброто охлаждане просто няма място за сравнение.

Edit: Оо тя и цената и е по-евтина с 29 лв. ами просто въпроса ти е излишен.   :D

И аз така си мислех. Пък и ми харесва повече и на визия!

Доставката се поема от: продавача

Сега видях и това. Честно казано това почва да ми звучи твърде хубаво.

• Автор

Доставката се поема от: продавача

Сега видях и това. Честно казано това почва да ми звучи твърде хубаво.

Съмнява те че и има нещо или?

Ами просто ми звучи твърде добре и ставам подозрителен. :D

Но и аз винаги продавам под цената на която вървят та не е казано че човека е някъв мошенник. 

• Автор

Ами просто ми звучи твърде добре и ставам подозрителен. :D

Но и аз винаги продавам под цената на която вървят та не е казано че човека е някъв мошенник. 

Да се надяваме че ще е читава, че с тая 7750 ми е голям зор. Имам бета кей за еволв, а не мога да го играя :D. 30 фпс на най-ниските настройки и насича.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.