Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно Invision Power Board v1.3

Featured Replies

Днес си инсталирах Invision Power Board v1.3 намерих и превод на български, форума го инсталирах успешно но сега не мога да набарам настройките как да си сменя езика да е български и как да си сменя темата. Някой може ли да ми каже как да направя тези неща във версията 1.3?

Взимаш папката с езика ( Българския ) поставяш я в дир. style_images.Там имаше една папка с име "1" до колко ти си спомням на нейно място го слагаш.След това Отиваш в админ панела на меню Skins & Templates натискаш върху бутон Skin Manager > IPB Default Skin > отваря ти се меню и натислаш Editing Board Wrapper in set IPB Default Skin

Намираш този ред:

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8" />

И там името след charset= (може да не е ISO-8) го сменяш на windows-1251 с една дума трябва да стане така:

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1251" />

и накрая сейфаш и си готов..

успех :)

• Автор

Мерси братле, много съм ти благодарен. А сега някой ако ми каже как мога да си сложа кирилизатор във форума и как да сменя цвета на текста на темите които се правят във форума и направо идеално :P

Редактирано от wessun (преглед на промените)

Мерси братле, много съм ти благодарен. А сега някой ако ми каже как мога да си сложа кирилизатор във форума и как да сменя цвета на текста на темите които се правят във форума и направо идеално :ph34r:

Нз тук ли мястото ама как си направи форума

• 1 месец по-късно...

Как да инсталирам Invision Power Board 1.3? Благодаря ви предварително.

Някъде бях чел, че IPB 1.3 бил безплатени за това само него го имало по безплатни сървъри от фора на no-invite.com. вярно ли е това? И ако да дали има конвертори от един форум да мина към него?

Някои може ли да ми даде линк от каде да си сваня Invision Power Board v1.3 Благодаря!!! cool.gif

• 1 година по-късно...

Днес си инсталирах IPB 2.0.2и го хостнах на host-bd.info, но когато се опитам да изпратя ЛС или да докладвам ми дава следната грешка:

mySQL query error: SELECT m.mgroup_others, m.id, m.name, m.msg_total, m.view_pop, m.email_pm, m.language, m.email, me.vdirs, g.g_max_messages, g.g_use_pm FROM ibf_members m, ibf_groups g

LEFT JOIN ibf_member_extra me ON (m.id=me.id)

WHERE LOWER(m.name) IN ('aragorn(elesar)')

AND m.mgroup=g.g_id

mySQL error: Unknown column 'm.id' in 'on clause'

mySQL error code: 

Date: Wednesday 12th 2007f September 2007 11:25:25 PM

Ако някой знае каква е причината и как да оправя проблема моля да са си сподели знанията.

Редактирано от Shadowflame (преглед на промените)

Shadowflame, виж какво намерих:

Започваме с mysql_queries.php...намерете този ред: function msg_get_cc_users и го променете на:

function msg_get_cc_users( $a )

{

return "SELECT m.mgroup_others, m.id, m.name, m.members_disable_pm, m.members_display_name, m.msg_total, m.view_pop, m.email_pm, m.language, m.email, me.vdirs, g.g_max_messages, g.g_use_pm FROM ".SQL_PREFIX."members m

INNER JOIN ".SQL_PREFIX."groups g ON m.mgroup=g.g_id

LEFT JOIN ".SQL_PREFIX."member_extra me ON (m.id=me.id)

WHERE LOWER(m.members_display_name) IN (".implode(",",$a['name_array']).")";

}

След това продължаваме с in ips_kernel/class_db_mysql.php

Намерете реда if ( $join['type'] == 'inner' ) ,който се намира във функцията simple_select_with_join и го променете от:

if ( $join['type'] == 'inner' )

{

# Join is inline

$from_array[] = $join['from'];

if ( $join['where'] )

{

$where_array[] = $join['where'];

}

На

if ( $join['type'] == 'inner' )

{

# Join is inner

$tmp = " INNER JOIN ";

foreach( $join['from'] as $tbl => $alias )

$tmp .= $this->obj['sql_tbl_prefix'].$tbl.' '.$alias;

if ( $join['where'] ) {

$tmp .= " ON ( ".$join['where']." ) ";

}

$joinleft_array[] = $tmp;

unset($tmp);

}

*******Ако има проблем с този файл премахнете последната "крива" скоба }

EDIT:

Това е изпробвано с Invision Power Board 2.1.7 и работи перфектно.Незнам за другите версий, но ВИНАГИ СИ ПРАВЕТЕ БЕКЪП, когато ползвате модове, които за да работят трябва да едитнете някой файл.

Пробвай го :)

Източник: GgBiT.InFo

Днес си инсталирах форум IPB 2.3.0 в ICN.BG но след като му сложих български, всичко ми се появавя в ирогрифи. Когато го сложих на моя компютър всичко си е точно. Знаете ли по какъв начин мога да го оправя?

Сигурно базата на хоста не е ок. Виж намери некъде в phpMyAdmin "Набори от символи и колации" и промени тази на БД да е cp 1251_general_ci

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.