Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Висок пинг

Featured Replies

Здравейте! Извинявам се ако темата не е на точното място. Така, от една/две седмици се сблъсквам с много неприятни лаг спайкове(за пет, десет минути пинга ми се покачва и намалява докато играя или гласовете на приятелите ми насичат по скайп). Спомням си, че преди един месец това нещо го нямаше. Нормалното ми мс в игра беше по 40/50, а сега се покачва до 200,300. Направих тестове за интернета - спийдтест и пингтест. Ето ги и резултатите http://prikachi.com/images.php?images/864/7929864n.png. Даунлоуд спийда е 3.37 mbps(казвам го поради това, че не се вижда много). Надявам се да ми помогнете и да ми кажете от какво може да се получат тези интернет крашове.

Ако пинга ти е 40/50 ,и на моменти скача над 200 ,при всички случай има проблеми по мрежата ,и трябва да задействаш интернет провайдъра.

Пусни един трейс към АйПи-то на сървъра (cmd.exe > tracert IP ,или просто си изтегли WinMTR)  когато е висок пинга ,и направи screen-shot да се види къде точно скача пинг-а. Показваш на доставчика ,и би трябвало да се задействат.

П.П.При Виваком ,е малко по-трудно ,защото най-големият доставчик в България няма форум ,където да покажеш скийн-шот-а  :)

Потърси съдействие от доставчика си, а тази скорост от 3.37мегабита направо ме върна във миналия век. Тествай с колко сваляш торенти например (някой от препоръчаните с много сийдъри)  и сравни резултата с обявената скорост от доставчика ти за тарифата която плащаш. Притесни ги малко, че това 3,37 си мноооого зле :)

Тествай с колко сваляш торенти например (някой от препоръчаните с много сийдъри)  и сравни резултата с обявената скорост от доставчика ти за тарифата която плащаш.

Това е много неправилно мерило за връзката. П2П се влияе от много фактори, както и Спийдтест. По-удачно и меродавно е тестване със сваляне на файл от HTTP/FTP сървър, макар че и там може да има влияние от някои фактори - натоварване на сървъра, както и трасетата до него.

Обявената скорост от доста доставчици е сбор от българския и международния трафик и не виждам как по друг начин ще успееш да видиш максимума който е в момента освен с торент. Предложих му нещо което няма да му навреди ;)

Обявената скорост от доста доставчици е сбор от българския и международния трафик и не виждам как по друг начин ще успееш да видиш максимума който е в момента освен с торент. Предложих му нещо което няма да му навреди ;)

Вижда се с подходящ тест към подходящ сървър, а торент в никакъв случай не е подходящ. Прочети за технологията, и ще разбереш защо, явно нямаш много познания от мрежи. Просто не ми се обяснява, защото не му е мястото в тази тема, а и ще навлезем в офтопик.

Е хайде предложи му нещо което ще му свърши работа вместо да казваш кое е пододящо и кое не при положение, че момчето ти показа такава снимка. До тука само опяваш като дърта свекърва и не предлагаш никакво решение или поне опит за решение на проблема му. Пак ще кажа, че това което му предлагам няма да му нареди и няма да му отнеме много време, а най-добре е да се обърне към доставчика си, но до тогава му остава само да чете твоя празен коментар.

Един съвет. Не коментирай кой какво има или няма без да познаваш човека от другия край на монитора ;)

• Автор

Потърси съдействие от доставчика си, а тази скорост от 3.37мегабита направо ме върна във миналия век. Тествай с колко сваляш торенти например (някой от препоръчаните с много сийдъри)  и сравни резултата с обявената скорост от доставчика ти за тарифата която плащаш. Притесни ги малко, че това 3,37 си мноооого зле :)

Първо да благодаря за бързите отговори. :) Вчера свалих една игра, свалях я с около 420 kbps. Интернет скоростта за която плащам е 500kbps макс.

Е хайде предложи му нещо което ще му свърши работа вместо да казваш кое е пододящо и кое не при положение, че момчето ти показа такава снимка. До тука само опяваш като дърта свекърва и не предлагаш никакво решение или поне опит за решение на проблема му. Пак ще кажа, че това което му предлагам няма да му нареди и няма да му отнеме много време, а най-добре е да се обърне към доставчика си, но до тогава му остава само да чете твоя празен коментар.

Един съвет. Не коментирай кой какво има или няма без да познаваш човека от другия край на монитора ;)

Коментирам това което е изказано като съждение, а и в случая не съм съгласен с него. Извинявай но торент е последното което бих предложил за тест на връзка, тъй като е изключително неправилно. Отново ти казвам пообразовай се по темата преди да се изказваш неподготвен.

Като предложение ето нещо подходящо за тест, за да не съм голословен както се опитваш да ме изкараш:

- интернешънъл мирър - http://cdimage.debian.org/debian-cd/7.8.0/amd64/iso-dvd/debian-7.8.0-amd64-DVD-1.iso

- български мирър - http://mirror.telepoint.bg/debian-cd/7.8.0/amd64/iso-dvd/debian-7.8.0-amd64-DVD-1.iso

ПС: При тези сървъри трябва да се достига приблизително максимума от скоростта на връзката. Ако не я достига - да търси доставчика.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Теста не скоростта не зависи от това че пинга скача заради ниската скорост . Например имам 80 mbps къв френски доставчик и същевременно тегля от HTTP хост с 200kbps кво прайм ? правим traceroute диагностика и там нещата не са розови в такъв случай ако каже доставчика не е от нас проблема то остава в последната дупка на кавала тоест да се спасява ме . Наскоро имах проблеми към един евестен файл хостинг zippyshare е хостинга теглих точно с толкова 200 kbps прочетох в блога им че и други европейски потребители също изпитват трудности с скороста им и хоп направих диагностика и нещата не бяха на добре но сега си лети хоста . Така че ако проблема не е в доставчика то ще е някъде в Европа трасетата проблема или по скоро в телиата проблема най добре е да съдействаш супортта на играта ... А да имал съм случаи когато скоростта ми е 10mbps и пинга на сървъра да показва 50ms ...

Коментирам това което е изказано като съждение, а и в случая не съм съгласен с него. Извинявай но торент е последното което бих предложил за тест на връзка, тъй като е изключително неправилно. Отново ти казвам пообразовай се по темата преди да се изказваш неподготвен.

Като предложение ето нещо подходящо за тест, за да не съм голословен както се опитваш да ме изкараш:

- интернешънъл мирър - http://cdimage.debian.org/debian-cd/7.8.0/amd64/iso-dvd/debian-7.8.0-amd64-DVD-1.iso

- български мирър - http://mirror.telepoint.bg/debian-cd/7.8.0/amd64/iso-dvd/debian-7.8.0-amd64-DVD-1.iso

ПС: При тези сървъри трябва да се достига приблизително максимума от скоростта на връзката. Ако не я достига - да търси доставчика.

На първия мирър дигнах 3.20mb/s тест правен с IE

Първо да благодаря за бързите отговори. :) Вчера свалих една игра, свалях я с около 420 kbps. Интернет скоростта за която плащам е 500kbps макс.

Ниска скорост обявена от доставчика и високи времена някак си ме навеждат на безжична връзка. Дали не си в някое по-рядко населено място и доставчика ти да използва антени от точка А до точка Б. Пробвай бг мирора който е в постовете по-горе. Би трябвало а си близо до 500-те обявени. При мен международния стигна 3.8mb/s, а българския 10.4mb/s. Можеш да тестваш и WinMTR. Пусни го към сървъра на играта и тогава започни да играеш като следиш и програмката до къде какви времена има.

Странно при мене и бг миръра дигна 3 mb/s я пробвай това от интел сървара https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=24695&lang=eng&ProdId=3319  при мене ги дигна 10.1 mb/s :)

Странно при мене и бг миръра дигна 3 mb/s я пробвай това от интел сървара https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=24695&lang=eng&ProdId=3319  при мене ги дигна 10.1 mb/s :)

Я пробвай няколко сесийки да закачиш към бг миръра (пусни задачата два-три пъти да се сваля наведнъж)

Я пробвай няколко сесийки да закачиш към бг миръра (пусни задачата два-три пъти да се сваля наведнъж)

Третия път дигна 5 mb/s довечера от къщи ще пробвам пак :)

• Автор

Пич, бг мирора ми го тегли с 420 kbps. Пробвах и спийд теста докато сваля файла, резултатите бяха- 20 мс и 2.69 даунлоуд спийд.

Така  и не каза какъв ти е нета кабелен или безжичен ... ако е кабелен обади се на доставчика да направят на диагностика

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.