Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на смартфон до 250 лв.

Featured Replies

Здравейте,

Имам намерение да си купя нов телефон и за да съм в крак с модните тенденции, смятам да сменя стария си телефон със смарт такъв.

Нямам кой знае какви познания в тази област и силно се надявам да успея да направя правилен избор.

Основното нещо, което искам, е да използвам телефона за разговори и в някои случаи за сърфиране в Интернет.

Телефонът няма да се използва за игри, фотоапарат имам, така че снимките не държа да са с автофокус и кой знае колко високо качество, но нека да са с поносимо качество.

Бюджетът, който отделям е най-много 250 лв.

Нямам някакви предпочитания откъм ОС (съотвено имам колебание дали да предпочета Windows Phone или Android). Искам да мога лесно да боравя с телефона, да не забива, докато провеждам разговори (макар че няма как да знаем дали ще е така, всичко е до късмет, но това е често срещано явление с телефоните на мои приятели, имащи Samsung, Nokia..).

А също не желая да купувам телефона, обвързан с договор. Най-вероятно ще го купя от техно веригите.

Информативно прегледах какви промоции има там, но не съм се насочила към конкретна марка (видях това Lenovo, но нямам никакви впечатления относно марката, дали имат някакъв сервиз, примерно, дали са много бъгави...).

Ще са ми полезни всякакви съвети относно марка, ОС, както и предложения, съобразно бюджета. :)

Android е отворена ос (може да правиш каквото си искаш с нея), има повече възможности и повече приложения. (android е базирана на linux) Windows phone има един много голям плюс и той е че не забива. Имал съм lumia, и мога да кажа че за година година и половина само един път ми се е наложило да го рестартирам заради забиване!

Ето няколко предложения и от мен:

Motorola Moto E

GSmart Roma R2 Plus

Alcatel OneTouch Idol 2 Mini L

Microsoft Lumia 535

THL T6S

Както и Леновото което сте разгледали

Samsung Galaxy Core 2,Lenovo A536.

За 1-вия нищо не мога да кажа, но втория е доста бърз и удобен, въпреки 5 инчовия екран, 4ядрен процесор, 5 мегапиксела камера, 2 mxp предна, единственият недостатък е 2000 mhA батерия, но щом няма да се използва за игри....

Едно предложение и от мен.Ползвам го вече 6 месеца и съм много доволен , батерията е 4000mAh.Единственната разлика че аз си го закупих от китайчетата от TinyDeal.

http://www.pcstore.bg/bg/smartfon-thl-4000-black.html

Редактирано от georgieff21 (преглед на промените)

Samsung Galaxy Core 2

Не бих го препоръчал - доста осакатен откъм характеристики

Едно предложение и от мен.Ползвам го вече 6 месеца и съм много доволен , батерията е 4000mAh.Единственната разлика че аз си го закупих от китайчетата от TinyDeal.

http://www.pcstore.bg/bg/smartfon-thl-4000-black.html

Единствено батерията му по характеристика е по добра от тази на T6S, иначе са един и същ чипсет, а този е с по-малък диагонал на екрана 4,7 инча

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Ако имаш възможност за пазарене от чужди сайтове и ти се чака 15-20 дена доставка погледни моделите на Xiaomi.

Има доста интересни китайци за около 250лв. 

За съжаление е много трудно да се възползваш от гаранция ако се наложи.

Редактирано от П.е.т.ъ.р (преглед на промените)

Ако имаш възможност за пазарене от чужди сайтове и ти се чака 15-20 дена доставка погледни моделите на Xiaomi.

Има доста интересни китайци за около 250лв. 

За съжаление е много трудно да се възползваш от гаранция ако се наложи.

Не е трудно, само отнема 2 месеца.

Обаждаш се на продавача, пращаш телефона заедно с гаранцията и след като е готов ти го пращат обратно.

Lumia 535 е избора в този ценови клас. Ще останеш много доволен от WP 8.1. 

Знам че ще е доволен, ама повече ми допада 630.

Това, че ти допада 630, кво трябва да значи?Нека и на него му допадне.Ясно е, че Win OC е избора, но вече е въпрос на вкус.

Андройд до тия пари, след няколко месеца ще лагва като куче на фурна.

Това, че ти допада 630, кво трябва да значи?Нека и на него му допадне.Ясно е, че Win OC е избора, но вече е въпрос на вкус.

Андройд до тия пари, след няколко месеца ще лагва като куче на фурна.

А защо Win OC, обясни с какво е по добра от Андроид или IOS ? 

Някъде из темите бях писал че пробвах една такава Лумия и останах доста разочарован от О.С

Ако се наложи за колко време си възтановяваш контактите и файловете?

При андроид само въвеждаш име и парола и гугъл акаунта се синхронизира според скороста на интернет връзката и големината на файловете които трябва да свали отнема от 5 минути до към един час.

Имали работеща офлайн навигация ?

При андроид има поне 5-6 много добри офлайн навигации. Гугъл земя също не е за подценяване но за съжаление не е офлайн.

Вайбър, скайп, добър браузер ?

Теми ? 

Обновяване на О.С ?

А защо Win OC, обясни с какво е по добра от Андроид или IOS ?

Някъде из темите бях писал че пробвах една такава Лумия и останах доста разочарован от О.С

При андроид само въвеждаш име и парола и гугъл акаунта се синхронизира според скороста на интернет връзката и големината на файловете които трябва да свали отнема от 5 минути до към един час.

При андроид има поне 5-6 много добри офлайн навигации. Гугъл земя също не е за подценяване но за съжаление не е офлайн.

Теми ?

Обновяване на О.С ?

Само теми няма брачен е, при лумиа въвеждаш Microsoft account, при евтините телефони е по - добрият избор.

С нищо не съм казал, че Win е по-добра от Андройд.Ти като гледаш автора навигация ще ползва ли?Нещо напираш, но мога да ти кажа, че една лумия е в пъти по-бърза от един евтин аднройд, който като му сложиш няколко приложения и след няколко месеца ще клекне.Аре моля ти се.Не съм фен на Уйндоус фоун ОС, но бързината и това,че е крайно опростена, не можеш да оспорваш.Все пак автора да пробва.

А защо Win OC, обясни с какво е по добра от Андроид или IOS ? 

Теми ? 

Обновяване на О.С ?

Никой не казва, че е по-добра. Всяка ОС си има и плюсове, и минуси. Контактите си ще качиш на облака и ще си ги синхронизираш на което и да е устройство. Кофти е, че няма опция да пише контактите на сим картата, но това не е проблем лично за мен. Има офлайн навигация от Nokia. IE е браузъра, има си скайп, вайбър и т.н. За тези приложения не се притеснявай. Теми няма, но можеш да си персонализираш плочките и лок скрийна. 8,1 за сега е последната версия. Уж са обещали 10, но ще видим дали ниския клас ще го получи. 

Съвет: Търси да купиш лумия с 1гб рам. Недей купува с 512, защото повечето нови игри излизат за телефони с 1гб рам.

Никой не казва, че е по-добра. Всяка ОС си има и плюсове, и минуси. Контактите си ще качиш на облака и ще си ги синхронизираш на което и да е устройство. Кофти е, че няма опция да пише контактите на сим картата, но това не е проблем лично за мен. Има офлайн навигация от Nokia. IE е браузъра, има си скайп, вайбър и т.н. За тези приложения не се притеснявай. Теми няма, но можеш да си персонализираш плочките и лок скрийна. 8,1 за сега е последната версия. Уж са обещали 10, но ще видим дали ниския клас ще го получи. 

Съвет: Търси да купиш лумия с 1гб рам. Недей купува с 512, защото повечето нови игри излизат за телефони с 1гб рам.

За тези парички малко трудно с 1гб.

За тези парички малко трудно с 1гб.

535  е с 1GB рам и струва 249,90 лв. в М-т*л на свободна цена. :)

EDIT: Даже в момента е на промо в ем*г. за 219,99лв.

Редактирано от rusimc (преглед на промените)

535  е с 1GB рам и струва 249,90 лв. в М-т*л на свободна цена. :)

EDIT: Даже в момента е на промо в ем*г. за 219,99лв.

Ако се гони цена, има го модела в по-евтини вариации.

Пак обръщате темата в едни такива чатове...Къде човека е написал, че ще играе игри?Съобразявайте се с изискванията, защото ясно е написал кво ше прай с телефона.Аз пак си държа на мнението, че в случая Win Mobile, ще ограничи лага до минимум.А пък вече автора да взима, това дето му харесва на него.

• 4 седмици по-късно...

Така, автореклама, какво си избра ? :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.