Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kомпютърна конфигурация 1150

Featured Replies

Здравейте,
насочил съм се към следната компютърна конфигурация:

Дънна платка Gigabyte B85-HD3, Socket 1150
Intel® Pentium™ G3240, 3100MHz, Haswell  
Gigabyte Geforce GTX 750ti - 2GB Gddr5 - нова с 36 месеца гаранция за  ~ 190 лв.
HyperX FURY Blue 4GB, DDR3, 1600MHz ( или 2 x 4GB )
Flash SSD Kingston V300 2.5", 120/240GB, SATA 3

( Кутия Segotep PS-111D /  Захранване - Inter-Tech SL-700A  700w
)

Бюджет ~ 700 лв.

Моля, за мнения и съвети !!!

Редактирано от ZoKS (преглед на промените)

Здравейте,

насочил съм се към следната компютърна конфигурация:

Дънна платка Gigabyte B85-HD3, Socket 1150

Intel® Pentium™ G3240, 3100MHz, Haswell  

Gigabyte Geforce GTX 750ti - 2GB Gddr5

HyperX FURY Blue 4GB, DDR3, 1600MHz ( или 2 x 4GB )

Flash SSD Kingston V300 2.5", 120/240GB, SATA 3

( разполагам със хубава кутия, захранване 700 W )

Бюджет ~ 700 лв.

Моля, за мнения и съвети !!!

Какъв е монитора? За какво ще се ползва? Марката и модела на кутията и на захранването?

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Процесора е отключен за клок, диска е за предпочитане пред Кингстъна:

Обща стойност - 685.47 лв. с ДДС
  • Автор

Кутията е Segotep PS-111D ATX Mid Tower. Играя WoW.
В момента съм с : Монитор -
LED Asus 21.5", Wide, Full HD, DVI, Черен, VS228NE (<  който няма да се подменя ) //// Asrock G41M-VS3 // Intel Dual Core 3.0 // Palit 9800GTx+ // 4gb ram 1333 - на средна резолюция ми показва  50-60 FPS. На последна версия WOD на " Ashran Battle " обаче пада до 1 FPS. Така че реших изцяло да подновя PC-то.

Ако ще е за игри, с тоя Pentium ще е тегаво. Карта от рода на GTX750TI ще се товари на 60-70% и игрите ще вървят кофти.

Ако няма да правиш ъпгрейд откъм процесор скоро, то един 760K/860K ще е доста по-добър вариант. 

Ако ще караш само на ССД-то, то 120/8 едва ли ще ти стигне за всичката информация, та ако нямаш хард, то по-добре първо вземи него, пък после добави ССД. То се добавя най-лесно и е добре наблегнеш на другите части.

Обща стойност - 566.31 лв. с ДДС
+ 750TI за 190 лв., която си намерил. С 50-тина кинта над бюджета, но може да вземеш по-евтино дъно. Ако искаш такова с 4 слота за РАМ и някои допълнителни благини ( които дали ще ползваш, не знаем) ще трябва да отделиш още някой лев. 
А може да вземеш и GB 970A-UD3P+FX-6300, като цената е подобна.
Картата е 60W, та захранването ще е предостатъчно. 

Само да добавя, че има и 750ti копачки и то много, та да се внимава!

• Автор

Определено i3 е в пъти по - добър от Pentium. Имам HHD който мога да ползва , така че за монента отпада покупката на SSD а процесора от Pentium става на i3.

i3-4330 3.5GHz 4MB, haswell - 240 лв. в Емаг.бг ( другият е i3-4160 3.6GHz 3MB - 210 лв. НОВ/36м гаранция )

GB H81M-HD3 / .....-S2PV / .....-DS2V  ~ 100 лв.

8GB DD3 1600 GEL BULK - 120 лв.

GB GTX 750 Ti - 190 лв. (Тук)

Кутия Segotep PS-111D /  Захранване - Inter-Tech SL-700A  700w / HDD WD Black 500GB/7200/64/SATA 3 - имам 

Захранване потърси някое друго, това не е хубаво.

Въпреки че захранванвето е китайско не е с най-долнопробното качество. Със сплитната +12V линия е (общо 500W), но уж е със сребърен сертификат с около 87% ефективност и без проблем ще се справи дори с няколко GTX750-ки. ;) Има и доста кабели, което отново подсказва, че не е най-големия боклук.

За да има смисъл да се вземе друго захранване ще трябва да е над 100 лв., иначе няма да е с кой знае колко по-добро качество.

Спокойно си го ползвай без да се притесняваш, че ще стане беля! :)

i3-4160 e по-добър вариант от i3-4330, въпреки че разлика между тях няма да усетиш никога! 

• Автор

Захранване потърси някое друго, това не е хубаво.

Въпреки че захранванвето е китайско не е с най-долнопробното качество. Със сплитната +12V линия е (общо 500W), но уж е със сребърен сертификат с около 87% ефективност и без проблем ще се справи дори с няколко GTX750-ки. ;) Има и доста кабели, което отново подсказва, че не е най-големия боклук.

За да има смисъл да се вземе друго захранване ще трябва да е над 100 лв., иначе няма да е с кой знае колко по-добро качество.

Спокойно си го ползвай без да се притесняваш, че ще стане беля! :)

i3-4160 e по-добър вариант от i3-4330, въпреки че разлика между тях няма да усетиш никога! 

Захранването ми е от личен приятел ( почти без да го е ползвал още е с гаранция, купувано към 120 лв. ), като и той каза за сребърен сертификат за подобрение ефективноста. Заради ниският бюджет с който съм и смяната на Пентиум с  Интел и3 за момента ще е това захранване. 

Разликата м/у тези ДП GB H81M-HD3 / .....-S2PV / .....-DS2V до колкото аз виждам е само в свързващи портове? Някоя конкретна която да избера? Има ли за някоя регистрирани дефекти или някакви проблеми ?

Общо взето реших какво да купя. Благодаря на всички за съдействието! 

Ще пиша като завърша конфигурацията.   ;)   :whist: 

• Автор

Мисля че добър вариант е и  Z77 (например pro3) или z68 Extreme 3/4 socket 1155  + i3 или i5 - като подобни се намират и втора ръка?

ASRocK Z68 Extreme 4 Gan 3  или  ASRocK Z77 Pro3  + Intel i3-3220 3.3GHz, 3M Cache ? ( MB + CPU излиза към 200-220 лв.)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.