Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко помощ за event viewer и ID-тата

Featured Replies

Здравейте, имам следното питане:

Може ли с помоща на event viewer да се провери дали са трити файлове?

Лаптопа е с win 7 Pro. Има само един потребител с администраторски права.

Идеята ми е - ако дам лаптопа на някой да поработи на него - дали мога да видя дали е изтрил нещо от лаптопа.

и

ако отговора на въпорса ми е Да - кое е ID-то за изтрити файлове/папки ( според мен е 560 но ... )? Трябва ли да се направи нещо по специално за да излизат тези логове в event viewer?

ако отговора е Не - как мога да проверявам за това дали са изтрити файлове?

Темата я пускам от чисто любопитство - няма да следя никой или да шпионирам някого - просто ми стана интересно дали има начин

Благодаря на всички отзовали се.

Mоже да се следи за изтрити или опити за триене на файлове папки, но трябва да се включи и да избереш какво искаш да се логва - поразрови се десен бутон  на някоя папка  - >properties , таб security бутон advanced , таб Auditing. 

Редактирано от kaliobg (преглед на промените)

• Автор

Mоже да се следи за изтрити или опити за триене на файлове папки, но трябва да се включи и да избереш какво искаш да се логва - поразрови се десен бутон  на някоя папка  - >properties , таб security бутон advanced , таб Auditing. 

Искате да кажете че за всяка една папка трябва да го направя? Хм това ще е доста играчка но пък ... важен е резултата - сега ще го тествам :))) - Мерси

Може да го направиш и на ниво дял ама не препоръчвам(огромни логове стават), най-добре направи един потребителски акаунт ако ще даваш лаптопа и го ограничи до четене / писане където решиш. Темата за одит е много обширна попрочети малко първо :) 

Направи профил за приятеля си и му ограничи правата само за четене извън профилната му папка.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Това с профила е направено одавна - просто ми стана интересно дали има начин да се следят тези неща с помоща на event viewer или по скоро дали някой знае кое е id-то за изтрит компонент

опа май го намерих - 4663 :)))

Редактирано от make79 (преглед на промените)

Пуска се допълнително от одит-а. Там където ти посочих се определя точно какво да се следи, условия и т.н. Голямо упражнение е и е трудно да настроиш какво точно да логва, защото в много от случаите записва излишно много неща /по 100 - 200 съобщения може да бълва на минута/ или нищо не записва , за това ти казах да се поразровиш малко , да разгледаш опциите и да потърсиш инфо . Ако не се нагласи правилно затормозява илишно компютъра и пълни лога с неща, които изобщо няма да те интересуват, и докато отсееш кое съобщение ти трябва ще загубиш мнооого време :-)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.