Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избирaне нa хaрд диск зa лaптоп

Featured Replies

Здрaвейте! Мисля, че от зaглaвието стaвa ясно от кaкво се нуждaя. Предният хaрд диск, който ползвaх е Toshiba 60гб, лaптопa е Acer Aspire 3620 win xp. Моля дa ми кaжете кaкъв модел е подходящ зa лaптопa и aко може дa ми дaдете предложения зa зaкупувaне от интернет, некa мaксимaлният рaзмер нa дискa дa е 100гб. Блaгодaря нa отзовaлите се.

Здрaвейте! Мисля, че от зaглaвието стaвa ясно от кaкво се нуждaя. Предният хaрд диск, който ползвaх е Toshiba 60гб, лaптопa е Acer Aspire 3620 win xp. Моля дa ми кaжете кaкъв модел е подходящ зa лaптопa и aко може дa ми дaдете предложения зa зaкупувaне от интернет, некa мaксимaлният рaзмер нa дискa дa е 100гб. Блaгодaря нa отзовaлите се.

С такъв обем HDD отдавна няма като нови, а втора употреба не е удачен вариант. Мисля, че най-малкия обем е 320 GB, но ти си прецени...

• Автор

Колко пaри ще струвa един тaкъв хaрд диск 320гб.

• Автор

Съжелявaм, че съм токлковa неориентирaн, но ще може ли дa ми дaдеш предложение зa горе-посочения лaптоп кaкъв модел хaрд диск ще трябвa дa си вземa. Aко може дa ми дaдеш линк от някои мaгaзин в нетa. Блaгодaря

Съжелявaм, че съм токлковa неориентирaн, но ще може ли дa ми дaдеш предложение зa горе-посочения лaптоп кaкъв модел хaрд диск ще трябвa дa си вземa. Aко може дa ми дaдеш линк от някои мaгaзин в нетa. Блaгодaря

Кажете какъв е интерфейса на вашият хард-диск. 

Дисковете са универсални,няма такива,произведени за конкретен модел машина.

http://www.plesio.bg/tvardi-diskove-hdd-ssd-c-69981010.html - От най-евтините по 105 лв. по-добрия избор е Тошибата.

В случай че е sata което може да се провери чрез AIDA64.

Ако наистина 100GB ти е достатъчен се ориентирай към SSD.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SP920-128GB

Това ще ти седи най-добре, лаптопа ще лети...SSD дисковете са около 10 пъти по-бързи от обикновен HDD.

Пак каруцата пред магарето слагаш.Ами ако интерфейса е различен? Какво ще го прави тоя хард тогава?

Абе то маркова машина за 100 лева ще се намери по-свястна...Ако си има и монитор е най-добре.

http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_7794_Optiplex+745.html

Това например.

Тука гледам поне 3 коментара дето го ориентират към сата3. Хайде да се стегнете малко.

Storage details

• Storage interfacePATA (IDE)
  • Автор

Кaкво ще рече интерфейс?

Какви хардове поддържа демек...Тоест твоя поддържа IDE, новите поддържат SATA,по-точно SATA 3.

Ако имаш монитор го зае*и този стар лаптоп, защото за нищо не става...

Интерфейс идва да поясни по какъв начин се свързват две устройства.В случая твоят хард-диск и дъното на лаптопа.

Има различни интерфейси,като по-старите са PATA( IDE) а по-новите са SATA. 

sata_ide.jpg

Тук широкият кабел е IDE. Нови такива дискове не се произвеждат вече.Варианта е да търсиш втора употреба.

Или пък,както те посъветваха,направо сменяй машината,ако имаш възможност.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.