Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталация на легален Windows 8.1 Pro

Featured Replies

Здравейте, закупих Windows 8.1 Pro Student и изтеглих нужния файл от линка на Microsoft. След това продължих по стъпките на програмата и избрах "Keep personal files only". Избиран "Install now" и получавам следната грешка (изобщо няма никакви обяснение от какво може да е)

7949154I.png

По какъв начин започна да го инсталираш? Не си буутнал от диска/флашката. Така не се инталира операционна система. Това не е обикновенна програма!

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Възможни проблеми са някаква несъвместимост със старите драйвъри, антивирусната програма да спира инсталацията /препоръчва се да се деинсталира/, изтегления инсталационен файл да не е наред. За справка тук

• Автор

Избрал съм опцията 'Install now', която не изисква диск. Мога да пробвам 'Install with media' и оттам да избера DVD

Файлът, който е изтеглен от Microsoft с разширние iso или exe е?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

До сега не съм виждал инсталация в .exe формат. Имиджите са си винаги с .iso разширение.

ПС: И инсталация не се прави така, затова вади тази грешка.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор

Файлът е .exe

Може би защото съм с различна версия на 8.1 и затова не мога да инсталирам Windows-а с .exe файла. Ще пробвам с DVD.

До сега не съм виждал инсталация в .exe формат. Имиджите са си винаги с .iso разширение.

Вече го казах в третия коментар. ;)

Файлът е .exe

Може би защото съм с различна версия на 8.1 и затова не мога да инсталирам Windows-а с .exe файла. Ще пробвам с DVD.

Имаш старт бутон, значи имаш версия 8.1. А тая който си купил(студентската) е орязан вариант на оригинала.  Защо въобще се занимаваш с глупости, при положение, че имаш качен някакъв Windows??? :D

• Автор

Не е орязан вариант, а си е едно към едно с Windows 8.1 Pro, просто цената е промоционална за студенти. Това са думите и на работещите в call center-a на Microsoft.

Редактирано от joax (преглед на промените)

Има такава инсталация, но му дава грешката сигурно защото в момента е с пиратска версия.

Не е орязан вариант, а си е едно към едно с Windows 8.1 Pro, просто цената е промоционална за студенти. Това са думите и на работещите в call center-a на Microsoft.

Опитай да запишеш образа на диск (този образ е в формат .iso и можеш да изтеглиш от официалната страница на microsoft) и да прреинсталираш форматирайки единствено диск C:.

• Автор

Изникна друг въпрос: по време на инсталация ме пита дали да правя Upgrade или Custom(advanced) инсталация. При опцията Custom ще мога ли да запазя файловете ми на Drive E (без програмите)?

Редактирано от joax (преглед на промените)

Изникна друг въпрос: по време на инсталация ме пита дали да правя Upgrade или Custom(advanced) инсталация. При опцията Custom ще мога ли да запазя файловете ми на Drive E (без програмите)?

При опция Custom предварително всичко точиш от С и само него триеш+350Мв партишън и останалите дялове се запазват. Ъпгрейд не можеш да правиш, защото си със същата версия, освен това за ъпгрейд е друг имиджа.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

За ъпгрейд е това което се опитваш да направиш в момента.

Не трябва ли нейде да се въведе новата регистрация и тогава да се стартира ексето за ъпгрейда .

За определени специалности/ математика и информатика/ учащите и в БГ вузове имат право на безплатен Виндовс 8.1 Про

http://onthehub.com/download/free-software/windows-8-1-pro-for-students/

също има и 

Редактирано от simens123 (преглед на промените)

Даденаата грешлка най-горе е възможна и от неправилно изтеглен файл , т.е. с грешки. Пробвай да изтеглиш отново този файл и тогава стартирай отново инсталацията. Избери Upgrade, за да се запазят личните файлове и инсталираните програми. (Някои програми може да се нуждаят от преинсталиране след завършване на надстройката на Windows-a)

Не трябва ли нейде да се въведе новата регистрация и тогава да се стартира ексето за ъпгрейда .

Регистрация може да се направи по време на инсталацията или след това, но трябва да си вързан към нета...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.