Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на таблет - съвет за избор

Featured Replies

Искам да взема таблет. Ще се ползва за четене на документи основно. Имам десетки страници наредби, закони, регламенти и т.н., които са ми необходими и един таблет ще ми свърши чудесна работа ми се струва. 

Никога не съм имал такъв и за това ще помоля за съвет. Колежка има Samsung Tab 3, ако не се лъжа и ми изглежда много добре. Мисля, че такъв рамер като този Самсунг ми е много добре. 

Основното на което държа е батерията, 3G (за препоръчване, но не задължително), слот за карта памет... и не знам, май това е. Ако предложите и други полезни екстри, ще е от полза. 

Парите не са толкова важни, стига да не е някаква нередовна, излишно висока цена за глупави екстри, с които е бъкан. Трябва ми за работа, а не за игри. 

Бюджет, предполагам около 500-600 лв. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Искам да взема таблет. Ще се ползва за четене на документи основно. Имам десетки страници наредби, закони, регламенти и т.н., които са ми необходими и един таблет ще ми свърши чудесна работа ми се струва. 

Никога не съм имал такъв и за това ще помоля за съвет. Колежка има Samsung Tab 3, ако не се лъжа и ми изглежда много добре. Мисля, че такъв рамер като този Самсунг ми е много добре. 

Основното на което държа е батерията, 3G (за препоръчване, но не задължително), слот за карта памет... и не знам, май това е. Ако предложите и други полезни екстри, ще е от полза. 

Парите не са толкова важни, стига да не е някаква нередовна, излишно висока цена за глупави екстри, с които е бъкан. Трябва ми за работа, а не за игри. 

Бюджет, предполагам около 500-600 лв. 

Ако ще го ползваш единствено за четене на документи бих ти препоръчал да си вземеш и една електронна книга, зрението на първо място.

П.П.За коя версия на samsung galaxy tab 3 става дума ? Че има няколко.

'ostasvime' трябва първо да решиш с Андроид или с Windows да е...? Въобще да решиш с каква ОС система да е. Аз ползвам близо две год. с андроид и мога да ти кажа за другите неща...

• Автор

Не знам кой модел е. Просто размера ми се струва точен, a и батерията кара почти цял ден. Ако исках електронна книга, щеше да пиша, че искам такава. Имам Kindle. Все ми се струва, че има доста голяма разлика. 

Да, мисля, че искам да е с Андроид. Не че някога съм ползвал друга ОС, но телефона ми е андроид и е ОК. 

Не знам кой модел е. Просто размера ми се струва точен, a и батерията кара почти цял ден. Ако исках електронна книга, щеше да пиша, че искам такава. Имам Kindle. Все ми се струва, че има доста голяма разлика. 

Да, мисля, че искам да е с Андроид. Не че някога съм ползвал друга ОС, но телефона ми е андроид и е ОК. 

Ники правилно те пита за модела, защото има с различна дължина на диагонала. Ние сега как да разберем какъв точно размер ти е удобен?!

• Автор

7" беше нейния. Не искам да е повече от 8" става прекалено голям и неудобен за носене. Не държа на марка. Сега разгледах и виждам АСУС, LG... даже доста по-евтини. 

ASUS Fonepad 7   -  249 лв.

ASUS Fonepad 7   -  359 лв.

От двата чувам, само добри отзиви. Приятели ги имат, който са невероятно доволни за парите си.

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

7" беше нейния. Не искам да е повече от 8" става прекалено голям и неудобен за носене. Не държа на марка. Сега разгледах и виждам АСУС, LG... даже доста по-евтини. 

Над бюджета: sony Xperia Z3 - с Андроид или apple iPad mini 3 - с ИОС(най-добрия избор).

В бюджета: asus VivoTab Note 8 - с Уиндоус или lenovo ideatab miix - отново с Уиндоус.

Под бюджета: asus memo pad me176cx - с Андроид. 

Успех! :)

• Автор

ASUS Fonepad 7   -  249 лв.

ASUS Fonepad 7   -  359 лв.

От двата чувам, само добри отзиви. Приятели ги имат, който са невероятно доволни за парите си.

Вторият ми се струва оптимален вариант. Той ще е. 

Благодаря. 

Благодаря. 

Предложих първия "249 лв"  единствено, че гледам г/д да се вместя в по-малък бюджет. Но втория наистина е по-добрия вариант, да се похвалиш с някоя снимка като го вземеш ;)

Благодаря. 

Хвърли едно око на Galaxy Note 8, имам такъв и съм много доволен

• Автор

Много е хубав, но е доста по-скъп от АСУС. Предполагам е и по-добър разбира се, но са ми много парите. 

Благодаря за предложението. 

Много е хубав, но е доста по-скъп от АСУС. Предполагам е и по-добър разбира се, но са ми много парите. 

Благодаря за предложението. 

Честно казано не знам дали е по-добър, нямам база за сравнение. Това, което е удобно при него е че има перо. Това, което не е удобно е че е само WiFI, няма 3G. Но аз лично мога да го преживея и без мобилна връзка :)

Но крайното решение е разбира се твое

• Автор

Ама пише, че има и 3G, само дето не мога да го намеря. Там пише, че е изчерпан. Какво е това перо? 

http://tablet.bg/archive/tablets-samsung-Galaxy_Note_8_0_GT_N5100-GT_N5100ZWABGL

Хвърли едно око на Galaxy Note 8, имам такъв и съм много доволен

Ааа, Капитане добре дошъл ;)

"оставиме" , в изискванията си предпочита "7" инч-а, а този който му предлагаш хем е "8" , хем липсва 3G , но наистина е хубав. ;)

П.п. Капитане този ли е, които предложи ти?

Samsung Galaxy Tab 4 8.0" 

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Ако помислиш за размера ти препоръчвам http://m.aliexpress.com/item/1881742165.html. Дисплея уникален , батерия - кърти, абе като цяло доста стабилна машина, а предложените тук модели издишът.

Ааа, Капитане добре дошъл ;)

"оставиме" , в изискванията си предпочита "7" инч-а, а този който му предлагаш хем е "8" , хем липсва 3G , но наистина е хубав. ;)

П.п. Капитане този ли е, които предложи ти?

Samsung Galaxy Tab 4 8.0" 

Бе човек едно си наумява, крайното решение може да е различно.

Не, не е горния а този

П.П. Аз имам само WiFi версията

Ако помислиш за размера ти препоръчвам http://m.aliexpress.com/item/1881742165.html. Дисплея уникален , батерия - кърти, абе като цяло доста стабилна машина, а предложените тук модели издишът.

Ти пробвал ли си нещо различно, като този самсунг? Аз го имам от почти година!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Ползвам осем инчов китаец cube u27GT S батерията издържа 2-3 дена ISP дисплей идеален за сърфиране и четене, аз затова и го взех основно за четене на ел. книги.

Мунус е че модела е или със слот за карта памет или сим карта.

Поръчах го от алиекспре за 130лв. Пристигна за околом2 седмици.

Аз пък бих ти препоръчал Apple щом не търсиш безплатни игри и приложения и най-много документи ще четеш.

Варианта без 4G е под 500 лева и получаваш наистина перфектно качество за парите си.

Аз имам ASUS HD7 (Memo Pad 173x) и съм много доволен от него, екрана се осветява много добре дори и на Power Saving, виж го в някой Технополис.

• Автор

Аз пък бих ти препоръчал Apple щом не търсиш безплатни игри и приложения и най-много документи ще четеш.

Варианта без 4G е под 500 лева и получаваш наистина перфектно качество за парите си.

To това дори няма USB. Даваш толкова пари, само заради марката. 512 RAM само, май няма слот за карта... няма смисъл. ;)

Е, все като е Андроид ще му сложа нещичко. Да, основно ще е за документи, ама е тъпо веднъж да ти се прииска нещо да сложиш и да подкараш и да не става или все да даваш пари. 

Предполагам с видеото също е мъка. 

Намерих си такъв като на Капитана за 450 лв. с 1.5 години оставаща гаранция. 

To това дори няма USB. Даваш толкова пари, само заради марката. 512 RAM само, май няма слот за карта... няма смисъл. ;)

Е, все като е Андроид ще му сложа нещичко. Да, основно ще е за документи, ама е тъпо веднъж да ти се прииска нещо да сложиш и да подкараш и да не става или все да даваш пари. 

Предполагам с видеото също е мъка. 

Намерих си такъв като на Капитана за 450 лв. с 1.5 години оставаща гаранция. 

Ей заради това намигване и глупостите, които си написал в този пост ти давам виртуалната награда: 

ico-hazarta.jpg

Не мога да разбера защо въобще питате. :cant believe:

• Автор

Поръчах си Самсунга. 

Има си всичко. 3G (ще мога да си ползвам нет от мрежата на оператора), Wi-Fi вкъщи, има слот за карта памет, 2 GB RAM, бърз процесор и т.н. 

Благодаря на Капитана и на всички за препоръките и съветите. 

Ето този: Samsung Galaxy Note 8.0 Gt-n5100 3g

Поръчах си Самсунга. 

Има си всичко. 3G (ще мога да си ползвам нет от мрежата на оператора), Wi-Fi вкъщи, има слот за карта памет, 2 GB RAM, бърз процесор и т.н. 

Благодаря на Капитана и на всички за препоръките и съветите. 

Ето този: Samsung Galaxy Note 8.0 Gt-n5100 3g

със здраве да си го ползваш :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.