Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е да вдигна fps

Featured Replies

Здравейте!

В момента съм с АМД А4-5300 АПУ

Въпроса ми е дали мога да достигна около 100-150 fps в CS:GO с това?

И за какво ти е  :D  Вероятно монитора ти е 60 херца, така че и 100000 фпс да вадиш разлика ще видиш нулева. И не можеш ли сам да си изтеглиш Фрапс и да видиш колко фпс имаш, ами питаш ? 

Напротив, има разлика. Не помня точното обяснение, но колкото повече fps имаш, толкова по-малък е input лага на мишката и клавиатурата, защото играта проверява всеки фрейм за input (дали някое копче е натиснато примерно). Т.е. много по-често играта проверява за input и така по-бързо отчита, когато определено копче е натиснато.

Редактирано от TheLion17 (преглед на промените)

Що приказвате излишни глупости.Базирано на frame pre-render , колко ФПС вади, закъснение на монитора, латенция на връзката, знаете ли колко лаг има общо ? Първо ако си играеш на 60 фпс с 3 фрейм прирендър, без да включваме останалите лаг фактори, най-вероятно си не повече от 0,2 мс зад играта, намаляйки кадрите лагът наистина се увеличава, но е едва забележим чак докато на не паднеш под 15 фпс. Ако дигнеш ФПСто до въпросните 100-150, историята е друга. При 3 зададен фрейм препрендер би трябвало да си 0.4мс зад играта, също си виж и frame time  латенцията на всеки кадър , и виж дали не е по-зле да играеш на по-високи кадри..... на 60 хз монитор..Излишно загряване на картата да вадиш кадри, които няма да видиш. Пускай един vsync ако не те кефи цепенето на картината, ако не искаш лаг , или MSI afterburner слагаш да ползваш Rivatuner  statistics server. Ако не се лъжа в source engine има команда +fps_max xx (където xx е някаква цифра по твой избор, принципно 58-59 е добра стойност, тъй като при вертикална синхронизация реалният лаг идва когато рендернатите кадри минават рефреш рейта на монитора дори с малко ( като това даже не е цял кадър).

Ааа.... И да ти се отговори на въпроса целенасочено най-накрая, с това APU не знам на какви ниски настройки трябва да играеш да стигнеш 150 фпс. Първо надявам се си избрал поне 1600 мхз двуканална рам за него, след това ако искаш от биоса го овърклокавй.Според мен трудно ще ги извадиш, дали не направо невъзможно.

Редактирано от loc_dogy (преглед на промените)

Съгласен съм, че няма да види известна разлика, ако FPS-то бъде увеличено. 

Редактирано от star_computers (преглед на промените)

• Автор

Що приказвате излишни глупости.Базирано на frame pre-render , колко ФПС вади, закъснение на монитора, латенция на връзката, знаете ли колко лаг има общо ? Първо ако си играеш на 60 фпс с 3 фрейм прирендър, без да включваме останалите лаг фактори, най-вероятно си не повече от 0,2 мс зад играта, намаляйки кадрите лагът наистина се увеличава, но е едва забележим чак докато на не паднеш под 15 фпс. Ако дигнеш ФПСто до въпросните 100-150, историята е друга. При 3 зададен фрейм препрендер би трябвало да си 0.4мс зад играта, също си виж и frame time  латенцията на всеки кадър , и виж дали не е по-зле да играеш на по-високи кадри..... на 60 хз монитор..Излишно загряване на картата да вадиш кадри, които няма да видиш. Пускай един vsync ако не те кефи цепенето на картината, ако не искаш лаг , или MSI afterburner слагаш да ползваш Rivatuner  statistics server. Ако не се лъжа в source engine има команда +fps_max xx (където xx е някаква цифра по твой избор, принципно 58-59 е добра стойност, тъй като при вертикална синхронизация реалният лаг идва когато рендернатите кадри минават рефреш рейта на монитора дори с малко ( като това даже не е цял кадър).

Ааа.... И да ти се отговори на въпроса целенасочено най-накрая, с това APU не знам на какви ниски настройки трябва да играеш да стигнеш 150 фпс. Първо надявам се си избрал поне 1600 мхз двуканална рам за него, след това ако искаш от биоса го овърклокавй.Според мен трудно ще ги извадиш, дали не направо невъзможно.

Да...невъзможно е нямам какво да се занимавам,но след няколко месеца го сменям с i5. Тогава мисля,че ще вади 300 fps. :)

Редактирано от ivosirakov (преглед на промените)

Дали са 100, дали са 300, дали са 1000, няма да видиш никаква разлика. И като искаш повече фпс се купува външна видео карта не се налива в процесора всичко. Ако ще и i15 да вземеш с вграденото резултатите ще са нулеви ако не и по-зле.

Редактирано от N1K17Y (преглед на промените)

Процесора за игрите няма голямо значение, най-голямо такова има видео картата... както е казал колегата какъвто и процесор да вземете, с вграденото видео разлика няма да видите.

Процесора за игрите няма голямо значение, най-голямо такова има видео картата... както е казал колегата какъвто и процесор да вземете, с вграденото видео разлика няма да видите.

Ей от такива постове ми се плаче. Играй нещо като Starcraft 2 да видиш няма ли процесора значение, и не е само тя. Като взимаш процесор от един клас взимаш видео от същия клас за да е балансирана конфигурацията, не да вземеш някаква по-скъпа видео карта с някъв смешен процесор от 150 лева, и да искаш да играеш игри като хората, това се прави с цел да се избегне bottlenecking и да се постигне балсансирана конфигурация.

А на идеята за i5 процесор, е вземи си, ама си вземи и един читава карта, и ако питаш тук за съвет най-добре си направи една отделна темичка, а тази да бъде приключена, защото ти бе отговорено на въпроса.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.