Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WD HDD замяна

Featured Replies

Здравейте!

В момента съм с SSD Samsung EVO 120GB за операционна Win 7 и програми, и WD 1TB Caviar Black WD1002FAEX 64MB, 7200rpm за сторидж на филми и на който съм преместил и локейшъните на My Doc, My Music, My Pic и др. Тъй като вече 1TB ми омаля мислех да взема един Wd Caviar Green 2tb 7200/sata3/64mb Wd20ezrx, но четох че тези "зелените" са с доста по-ниска производителност и не знам дали няма да бави малко достъпа до My Documents или My Music например. От друга страна забелязвам, че и "черния" доста често ми заспива и като тръгна да отварям нещо от него губи по 1-2 сек докато зачегърта :)

Иска ми се да взема пак Black, но пък там цените все още са доста солени. 

Не искам друго различно от WD, защото през годините ми се е доказала марката.

Помогнете моля - да взимам ли "зеления" или да изчакам цените да паднат още за "черен" такъв?

Благодаря предварително!

Редактирано от Sisqou (преглед на промените)

За съхранение и употреба на медийни материали не е задължително диска да е от моделите с най-високи скорости на четене/запис на пазара. Ако само с тази цел ще се ползува новият диск, се търсят други показатели. Като ниво на шума при работа, работни температури, дължина на гаранционният период и прочие. Единственото положение при което показателя скорост може да има значение, е ако медийните материали са с много високо ниво на резолюцията и ако с тях няма само да се забавлявате, а имате намерение и да работите.

• Автор

За съхранение и употреба на медийни материали не е задължително диска да е от моделите с най-високи скорости на четене/запис на пазара. Ако само с тази цел ще се ползува новият диск, се търсят други показатели. Като ниво на шума при работа, работни температури, дължина на гаранционният период и прочие. Единственото положение при което показателя скорост може да има значение, е ако медийните материали са с много високо ниво на резолюцията и ако с тях няма само да се забавлявате, а имате намерение и да работите.

Понякога обработвам снимки с фотошоп, които се намират на сторидж диска, или гледам филми в HD, ако това имате впредвид, но друга работа - не.

Понякога обработвам снимки с фотошоп, които се намират на сторидж диска, или гледам филми в HD, ако това имате впредвид, но друга работа - не.

Ако действате на любителско ниво, няма да е проблем. За скорости при работа се борят преди всичко професионалистите и то тези с по-сериозен брой и обем поръчки. Относно заспиването на диска, е добре да си проверите настройките за пестене на енергия на компюръра в енергийните схеми. Дали няма чекната опцията за приспиване на диска след определено време липса на активност.

• Автор

Ако действате на любителско ниво, няма да е проблем. За скорости при работа се борят преди всичко професионалистите и то тези с по-сериозен брой и обем поръчки. Относно заспиването на диска, е добре да си проверите настройките за пестене на енергия на компюръра в енергийните схеми. Дали няма чекната опцията за приспиване на диска след определено време липса на активност.

Благодаря много! Значи тогава да го взимам. Според Вас няма да има видима разлика в производителноста при такъв тип непрофесионална работа. А за приспиването-ще проверя опцията, но според мен май не е лошо да си почива диска, когато не е нужен, дори и да има малко забавяне след това.

Благодаря много! Значи тогава да го взимам. Според Вас няма да има видима разлика в производителноста при такъв тип непрофесионална работа. А за приспиването-ще проверя опцията, но според мен май не е лошо да си почива диска, когато не е нужен, дори и да има малко забавяне след това.

Разликата може да си види при измерване скоростта на четене запис със съответната програма. Не би била осезама или поне разлеката няма да е дразнеща, при преглед на медийни материали, и едва ли би имала значение при непрофесионална работа. Там по-скоро биха повлияли видимо на времето за обработка производителността на други компоненти, примерно процесора или видеокартата, в зависимост от типа задачи и използваният софтуер. А и ако скоростта е толкова от значение, нищо не бречи да се премести суровият материал на SSD устройството, от където да се зареждат файловете със значително по-висока скорост.

• Автор

Благодаря отново! Ще го взема и после ще мислим :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.