Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Легализация нужна ли ми е

Featured Replies

Трябва ми един искаран курс (кетап)да се преведе на Чешки за да мога да докажа ,че имам искаран документ и да ме вземат на работа.Не знам обаче дали трябва да го и легализирам или мога да мина без легализация .Прочетох тази статия http://www.prevodi.bg/legalization.php 

и ми хареса ,че за Чехия пише ,че май не трябва да е легализиран документа .Вчера го дадох за превод и отказах легализация ,като преди това попитах може ли след обикновен превод да се легализира ако трябва и ми отговориха положително. И сега ми е много важно дали да го легализирам.Ще се радвам много ако има  вещо лице което да ми отговори на въпроса.

Не мога да публикувам мнение за това слагам снимка

K1ObLmo.jpg

Трябва ми един искаран курс (кетап)да се преведе на Чешки за да мога да докажа ,че имам искаран документ и да ме вземат на работа.Не знам обаче дали трябва да го и легализирам или мога да мина без легализация .Прочетох тази статия http://www.prevodi.bg/legalization.php 
и ми хареса ,че за Чехия пише ,че май не трябва да е легализиран документа .Вчера го дадох за превод и отказах легализация ,като преди това попитах може ли след обикновен превод да се легализира ако трябва и ми отговориха положително. И сега ми е много важно дали да го легализирам.Ще се радвам много ако има  вещо лице което да ми отговори на въпроса.

Н е ми се публикува мнението

Редактирано от Gangosa (преглед на промените)

Да, в общи линии е така. Само че освен апостила ила още куп други изисквания за заверка - някои искат нотариална заверка, други заверка от министерство, или и двете, плюс заверка от лицензирана от Министерството на външните работи преводаческа агенция и заверка от извършилия превода преводач - заклет или не.

Ето ти официална информация. Прочети информацията в дадените там линкове и се обади на посочените телефони и им обясни какво точно ти е необходимо, те ще ти кажат каква заверка ти е необходима и дали изобщо е необходима.

А конкретно от тази фирма... хм... стой по-далеч.

• Автор

Да, в общи линии е така. Само че освен апостила ила още куп други изисквания за заверка - някои искат нотариална заверка, други заверка от министерство, или и двете, плюс заверка от лицензирана от Министерството на външните работи преводаческа агенция и заверка от извършилия превода преводач - заклет или не.

Ето ти официална информация. Прочети информацията в дадените там линкове и се обади на посочените телефони и им обясни какво точно ти е необходимо, те ще ти кажат каква заверка ти е необходима и дали изобщо е необходима.

А конкретно от тази фирма... хм... стой по-далеч.

Благодаря

Ето да попълня целия текст ,който исках да напиша но ми дава грешка и не ставаше на 1ви пост 

и ми хареса ,че за Чехия пише ,че май не трябва да е легализиран документа .Вчера го дадох за превод и отказах легализация ,като преди това попитах може ли след обикновен превод да се легализира ако трябва и ми отговориха положително. И сега ми е много важно дали да го легализирам.Ще се радвам много ако има  вещо лице което да ми отговори на въпроса

Ти ако си там в Чехия, ще ти искат да изкараш едни съвсем легални курсове по чешки език за придобиване на нива, без значение дали ще работиш за чешка или чуждестранна фирма и без значение на какъв език ще си говорите с колегите. Така че, документите за правоспособност за определен вид професия, вероятно ще са достатъчни за работодателя принципно, но не и за да работиш напълно легално. Дали щото чехите са националисти, или за да да им нахраниш учителското тяло водещо курсовете, не знам. Инфото е от сестра ми.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

За езика не е проблем ,защото си го говоря и ме разбират и аз ги разбирам ,но документа ме интересува.Така днес бях в бюрото по преводи и ми казаха ,че сме в някаква връзка в Чехия и трябва само нотариус да ми завери документа после да го дам за превод и готово същото прочетох и на този адрес http://www.prevodi.bg/legalization.php

Значи остава само да намеря читав нотариус във Варна и утре да ми управи нещата надявам се вече ми се чете поста ,че сутринта много трудно публикувах.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.