Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Live CD/DVD с windows 7

Featured Replies

Да питам мога ли да си направя някакво live cd или dvd с windows 7 или ако трябва с windows xp за стария лаптоп,дето му взех харда за новата машинка.Мога да му бутна една 16 гб флаш карта за място ама тоя лаптоп няма опция за буут от card reader-а му.Та целта ми е да влизам в нета най-много и да слушам музика.Искам,ако може естествено да има вградени програмки (като hiren's boot CD (mini XP) ).Възможно ли е?

Възможно е, но не и с Уиндоус.

Може, и с Windows 7 и с Windows 8. Дори M$ си имат такава разработка ERD Commander (5.0;6.0;6.5;7.0) или другото име е Diagnostic and Recovery Toolset (DaRT)

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Чичко Гугъл враг е твой!

Може, и с Windows 7 и с Windows 8. Дори M$ си имат такава разработка ERD Commander (5.0;6.0;6.5;7.0) или другото име е Diagnostic and Recovery Toolset (DaRT)

Възможно е. Отдавна не съм се интересувал по темата. Преди години си заигравах да правя ХР-та и 7-ци с вградени драйвъри и програми в исо-то, но бързо стигнах до извода, че това не му е силната страна на Уин-а :D  А за жив ДВД диск не съм и пробвал.

Братята руси отдавна са сковали живи "сборки" на основа та и на 7 и на 8. Бодваш флашката и си ти. На всяка машина.

В тях не се и съмнявам :D  На тема софтуер ако го забеля нещо- първо при тях гледам. То и на времето LiveXP  имаше само едно руско. Беше удобно за ремонт и почистване на гъбясали компютри, но за ежедневна работа не се препоръчва. Не знам сега как е положението с тези сборки, но ще се радвам ако е станало нещо годно за ежедневно ползване от жив диск.

А, такова животно като жива ОС за ежедневна работа нЕма или поне аз не знам. А и някак не мога да възприема такава идея.

Има, има, ама сме в грешния раздел :D  Драсни на лични ако те интересува, ще ти дам нещо за оценка

П.П. А тук точно такова нещо се търси до колкото разбрах. Бутваш ДВД-то и си работиш

Редактирано от upili (преглед на промените)

• Автор

Хубаво де.А поне може ли да си инстална windows-a на картата памет,докато си купя хард някакъв?До колкото знам трябваше да се променят нещо инсталационните файлове на windows-a за да намира флаш картата като хард?

• Автор

Я, разкажи ква ти е болката, та да измислим метода.

Абе взех си нов настолен компютър,ама не ми стигнаха пари за хард и кутия и викам ай като събера пари тогава ще ги взема,пък и лаптопа ми е пълен сапун,ще му зема харда.Речено-сторено.Сигурно от 1 месец стои на секцията и събира прах и викам я поне да го напрая за нещо,колкото ходя някъде,я ми затрябва за даскало я нещо друго.Взех харда от настолния неска,слагам го и го пускам и гледам си аз десктопа :D даже без stop 7b.Ама не ма кефи варианта да отварям настолния всеки път като искам да се изтегна на дивана и да гледам филм примерно.Той май е с отлепен чипсет или нещо подобно ама тръгва и затова не ми се дават пари за него.Чудих се дали да не си взема CF-sata преходник и една CF карта 16 GB,ама после се сетих,че ще е по-лесно с една флашка забучена и с windows-a на нея.Да знам,че са много бавни и че се амортизират и че са бавни и най-вече,че са бавни,ама като събера 100 лева и като си взема едно SSD и ще му върна харда обратно де.Та те това ще бъде временно решение.И че сега си мислех за live CD,ама не си помни настройки и с програми е мъка и с драйвъри също.

Редактирано от Десислав Петров (преглед на промените)

Сори, 'ма от това мнословно нищоказващо обяснение не разбрах почти нищо. Искаш да инсталираш временно Windows 7 на флашка? Как смяташ да стане това?

• Автор

Сори, 'ма от това мнословно нищоказващо обяснение не разбрах почти нищо. Искаш да инсталираш временно Windows 7 на флашка? Как смяташ да стане това?

Тук май намерих нещо по въпроса http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/215971-%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-USB-Flash-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-HDD 

А прочете ли че се говори за XP/2003? Прочете ли на ilko поста? ilko е страхотен - мн. им разбира на комповете.

Освен това за Win 7+ нещата стоят по малко по-различен начин. Освен да пробваш да инсталираш Win 7 на флашка с помощта на WinNTSetup с маркирана опция за поддръжа на Windows 7 native. За целта се зарежда Hiren's Boot CD стартира се mini Win XP  и в него се пуска WinNTSetup.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.