Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Опит на Юнг

Featured Replies

Здравейте! Бих искал да направя опита на Юнг, но материала в интернет явно не ми е достатъчен, та реших да попитам, ако някой може да ми помогне какъв ми е проблема.Имам плоскостите с дупки, използвам стъклото на 3д очилата ми като филтър(не се сетих за друго), а проекционния ми екран е кутия. Нямам батерии за по-големия фенер и за това използвах по-малък, тъй като не знам колко силна трябва да е свелитната и  дали това е проблема да не се получава. Иначе пробвах на различни разстояния. Ето и няколко снимки на плоскостите, който са от алуминии. post-339646-0-15944000-1427484953_thumb. post-339646-0-46304200-1427484959_thumb.

Здравейте! Бих искал да направя опита на Юнг, но материала в интернет явно не ми е достатъчен, та реших да попитам, ако някой може да ми помогне какъв ми е проблема.Имам плоскостите с дупки, използвам стъклото на 3д очилата ми като филтър(не се сетих за друго), а проекционния ми екран е кутия. Нямам батерии за по-големия фенер и за това използвах по-малък, тъй като не знам колко силна трябва да е свелитната и  дали това е проблема да не се получава. Иначе пробвах на различни разстояния. Ето и няколко снимки на плоскостите, който са от алуминии. attachicon.gifWP_002218.jpg attachicon.gifWP_002220.jpg

Стаята в която провеждаш опита тъмна ли е ?

Светлината, която пускаш към отворите на първата плоча - само там ли е насочена или се разсейва и в страни ?

Ако е недостатъчна, няма да премине през отворите и филтъра.Имай предвид, че цветното фолио на тези очила е порялирзирано.

по-добре намери друг филтър и по-силна лампа, която насочено да ти праща светлината към първата плоча, а от там - до втората.

Не можеш ли да покриеш плочите с нещо, за да не се разсейва светлината между плочите ?

примерно да им поставиш покривче и стени ?

• Автор

Стаята в която провеждаш опита тъмна ли е ?

Светлината, която пускаш към отворите на първата плоча - само там ли е насочена или се разсейва и в страни ?

Ако е недостатъчна, няма да премине през отворите и филтъра.Имай предвид, че цветното фолио на тези очила е порялирзирано.

по-добре намери друг филтър и по-силна лампа, която насочено да ти праща светлината към първата плоча, а от там - до втората.

Не можеш ли да покриеш плочите с нещо, за да не се разсейва светлината между плочите ?

примерно да им поставиш покривче и стени ?

Ако сложа покрив и стени как ще проследя опитът ?
Иначе, днес ще пробвам с по-силна светлина, а за филтър съм търсил в гугъл, но не намерих кой е най-подходящ.И също така ще представям опита в голяма стая, където трудно ще бъде намелено осветлението и може би ще трябва да пробвам да сложа стени.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.