Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте. Попадна ми случайно GPS устройство Garmin nuvi 1350. Искам да му сложа последните карти на България и Европа, но си нямам ни най-малка представа как се прави това чудо. Ако някой може да помогне с ръководство, линк или каквото и да е ще съм му много благодарен :)

Гугъл каза:

Оттук трябва да си изтеглиш Garmin Express - софтуер за Windows, чрез който можеш да си свалиш ъпдейти за картите.

За всеки случай си приготви лиценза ;) 

• Автор

Гугъл каза:

Оттук трябва да си изтеглиш Garmin Express - софтуер за Windows, чрез който можеш да си свалиш ъпдейти за картите.

За всеки случай си приготви лиценза ;)

Ъпдейтнах софтуера, но за картите се купуват в сайта им от някаква цена от 90 евро ?!

И какво те изненадва? 

Нормално е картите да са платен продукт. Освен ако устройството не включва лиценз за безплатно обновяване. Което явно в случая не е така.

За Гармин,карти над път/под път, стига човек да се поразрови.

Стига бе, Капитане. 180лв за карти, при условие че самото устройство вероятно е 2 пъти по-евтино в момента. Ново и то в България е било 300лв. Абсурди без край! Има ги картите по разни сайтове, както и инструкции за обновяване. Въпроса е, че с всяка версия стават все по-големи, а паметта на навигациите често е ограничена.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Стига бе, Капитане. 180лв за карти, при условие че самото устройство вероятно е 2 пъти по-евтино в момента. Ново и то в България е било 300лв. Абсурди без край! Има ги картите по разни сайтове, както и инструкции за обновяване. Въпроса е, че с всяка версия стават все по-големи, а паметта на навигациите често е ограничена.

Извини ме, но не съм карал никого да се гъзарее с гармин. Да си купи мобилен телефон  и да си ползва картите на гугъл или нокия, те са безплатни, имат и маршрути

Извини ме, но не съм карал никого да се г*зарее с гармин. Да си купи мобилен телефон  и да си ползва картите на гугъл или нокия, те са безплатни, имат и маршрути

Само дето картите на Гугъл не са оффлайн и постоянно ти точи карти през интернет, които кешира до колкото помня за 30 дни и после пак. Ти опитвал ли си да пътуваш в чужбина с навигация от мобилен телефон с мизерен дисплей и да ползваш пренос на данни в роуминг или просто така си ги мислиш тези неща?

Какво е гъзареенето? Знам хора, които пътуват в чужбинско и мобилни телефони не им вършат никаква работа. И ми носят устройства, на които им обновявам картите при възможност. И не, не плащат по 180лв за карта. Човека намерил навигацийката от някой познат и гледа как да мине по-тънко по сиромашки, вие му видяхте сметката. Аман от моралисти във всяка подобна тема.

И с мобилния става, няма разлика с устройствата за навигация.

• 1 година по-късно...

Не се лъжете да си взимате българската карта ОТ карта.бг. Много са некоректни.

Е-маила по долу говори за коректността им

от вас валидна карта на
България. По грешка я
изтрих. Можете ли да ми
възстановите картата,
актуална към датата на
последната актуализация.
Благодаря ви

Здравейте,

Картата с този сериен номер е регистрирана към Вашия потребителски профил в www.karta.bg на 30.09.2008 и двугодишният абонамент за обновления към нея е изтекъл на 14.10.2010. За съжаление не можем да Ви предоставим копие от версията на картата, която е била актуална към изтичането на абонамента за обновления, тъй като не съхраняваме толкова стари версии на картата. Освен това, въпросната версия отпреди шест години съдържа значително по-малко данни от последната версия на картата, а и немалка част от тези данни са загубили актуалност, тъй като оттогава са направени множество промени по пътната мрежа.

Ако желаете, можете да закупите еднократно обновяване на Вашата карта до актуалната версия (която към момента е 2016Q2) на цена от 14,94 лв чрез бутона "Удължи срока на абонамента", който се намира в секция "Моите лицензи" на страница "Поддръжка" във Вашия потребителски профил в www.karta.bg.

Тъй като по неизвестна причина липсват данните за модела на Вашия уред, сме асоциирали произволен модел уред (nuvi 205) към Вашия лиценз. Ако Вашия уред е различен модел, моля уведомете ни какъв модел използвате, за да актуализираме лицензионните данни във Вашия потребителски профил.

Поздрави и пожелания за успешен ден!

Екип ОФРМ 

преди 5 часа, Ken написа:

Как си се оправял по магистралите и из градовете с тази карта - не знам.

Много лесно, без никакви проблеми. Или мислиш, че има съществена разлика по улиците на градовете от 2010 година досега, или съществена разлика с междуградските пътища, не са отразени 50 км магистрали, това е.

Ей=, много бързо се организирахте от карта.бг, дайте сега още един двама да ми обяснят колко съм тъп. че не си купувам новата карта на България от карта.бг., която вече си изтеглих БЕЗПЛАТНО от нета

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.