Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интервю за работа

Featured Replies

Здравейте, реших да ви споделя последното си интервю за работа, на което бях поканен в неделя на 5 април. 

Нека първо да ви представя малко информация за фирмата и CV-то ми: 
Фирмата е международен моден гигант, който е представител на световно известни модни марки за територията на република България, също така е и вносител на други такива. Вакантната позиция е продавач-консултант.
Относно мен, аз съм студент втори курс в Икономически университет Варна (ВИНС) специалност финанси. 
Работил съм на две места преди това за по два месеца на всяко, като сандвич артист в Subway и складов работник в СБА. Занимавал съм се със спорт над 10 години (футбол) владея английски език говоримо и писмено и имам добри познания в работата с Microsoft office pack. 
Причината е следната. Управителката след края на интервюто ми заяви,че ще ми се обади в сряда-четвъртък или в най-лошият случай до края на седмицата за да ме уведоми, кога ще се проведе второто интервю, но се притеснявам дали това не е просто тактичен начин да ме отхвърли, а позицията ме интересува много. Но нека ви разкажа малко повече как протече всичко около интервюто, което беше нарочено за 19:30 в Гранд мол Варна. В 19:00 излизам от нас стандартно облечен с дънки риза и т.н , като за интервю и в 19:15 влизам в Гранд мол Варна. Излизам на паркинга да пуша една цигара за да се успокоя от напрежението и да си събера мислите около интервюто и в 19:25 влизам в магазина, където тя ме посреща с усмивка и с думите - Вие, сигурно сте за интервюто. След, което аз отвърнах: - Да, и й се представих, както и тя на мен. След което влезнахме в офиса или склада, не знам как точно да го определя понеже беше и двете и започнехме разговора с обичайните въпроси свързани около CV-то ми. Първоначално ме пита какво съм работил,къде, за колко време и т.н. Като цяло не бях много добре подготвен, понеже не можах да открия доста информация около фирмата им понеже главният им сайт е чуждестранен и нямаше опция за промяна на английски или български език и отговарях на повечето въпроси около фирмата с отговори от обща култура. Тя започна да ми разказва за фирмата им, къде какви марки предлагат и колко магазина имат и колко на брой. В момента, в който ги изброяваше тя пропусна един основен град, в който не мисля,че някой с нейната компетенция би пропуснала,а той е именно Пловдив и се замислих, дали го прави нарочно за да ме провери колко съм запознат с фирмата им или е неволно. Все пак реших,че ме пробва и я прекъснах за да го спомена,а тя отвърна с усмивка и каза: - Да, от къде знаеш. Обясних и от къде го знам и интервюто продължи с още общи въпроси. След този момент интервюто ми се струваше доста по-добре, сякаш разчупих леда и не вербалното и поведение се промени доста,а моето си продължи да бъде, както отначало. Бях доста спокоен усмихвах се често не съм кръстосвал ръце,дрънкал със стотинки и т.н. В един момент даже се отплеснахме,като цяло от темата при положение,че тя повдигна въпроса за образованието ми и колко било важно. След това тя ме попита за постоянно ли си търся работа или само за сезона,а аз и отговорих,че искам да работя за постоянно, но странното беше,че ме попита два пъти не последователно,но ми направи впечатлени.Дойде ред и на следващият "страхотен" въпрос,защо съм напуснал работата си, където аз и отговорих,че хората, с които работих бяха страхотни,както и управителката,която винаги се е съобразявала с мен и ученето ми,но не мислех,че заплатата отговаряше на труда и условията за работа, както и неточността им при изпълнението на уговорките за договора относно заплатата. Което мисля,че си беше малко прекарване от моя страна, но се опитвах да бъда честен, понеже аз лично не харесвам лъжите,а и тя каза,че е чувала и други лоши мнения (което също може би е било за да ме пробва).Стигнахме и до въпроса: - Каква заплата очакваш от нас? На който аз отговорих с думите: - 500-550 лева мисля,че ще е справедливо и за двете страни. Последва обяснение за почивните дни,смените, годишната отпуска осигуровките и т.н. След което мислех да затворя темата с въпроса - До колко време да очаквам отговор дали съм одобрен? и тя ме изпревари и каза,че в сряда или четвъртък ще ми се обади за второ интервю или най-късно до края на седмицата.След това се изпратихме с благодарности и усмивки. Като цяло интервюто продължи около 20 минути. Но много се притеснявам и в момента съм в нетърпение. Въпросите ми към вас са следните: 

Как мислите,че е минало интервюто? 

Също така в обявата пишеше,че се изискват хора с опит минимум една година, но все пак ме поканиха каква е причината за това ? 

Каква може да е причината за забавянето,ако може така да се нарече? 

Добра идея ли е да им се обадя за да проверя как стоят нещата? 

Ако може някакви съвети или критики относно интервюто ? 

Какво да очаквам ? 

Благодаря Ви, за отделеното време. 
Поздрави ! 
Цветомир Йорданов

....

Как мислите,че е минало интервюто? 

Също така в обявата пишеше,че се изискват хора с опит минимум една година, но все пак ме поканиха каква е причината за това ? 

Каква може да е причината за забавянето,ако може така да се нарече? 

Добра идея ли е да им се обадя за да проверя как стоят нещата? 

Ако може някакви съвети или критики относно интервюто ? 

Какво да очаквам ? 

Благодаря Ви, за отделеното време. 

Поздрави ! 

Цветомир Йорданов

1. Минало е нормално. Няма две интервюта, които да са еднакви :)

2. Причините може да са много: английски, CV добре подредено и без грешки...

3. Много често има забавяния, понякога седмица, две. Но имайте предвид че много често HR-ите не се обаждат когато има негативен резултат

4. Да, към края на другата седмица

5. Никога и по никакъв повод не изказвайте негативни оценки за предишен работодател!

5. Не знам :)

• Автор

Благодаря ти, за бързият отговор. Също искам да попитам - 20 минути много или малко време са за първо интервю,ако въобще има второ. Понеже четох някъде,че фирмите които правят второ интервю говорят за цена във второто и каква е целта на второто интервю?

Благодаря ти, за бързият отговор. Също искам да попитам - 20 минути много или малко време са за първо интервю,ако въобще има второ. Понеже четох някъде,че фирмите които правят второ интервю говорят за цена във второто и каква е целта на второто интервю?

Зависи. Аз съм правил интервюта по 15 минути и по 2 часа.

А за пари вие не трябва да отваряте дума (поне не на първо и второ интервю). Ако обаче интервюиращия е попитал можете да отговорите, но се опитайте да избегнете точна сума

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.