Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за потопяеми помпи тип БИБО !

Featured Replies

Здравейте на всички.

Понеже майка ми опява вече 2 дни на баща ми за помпа с която да полива от кладенеца, реших да помогна и да попитам някой, който е на ти по въпроса било професионално било и лично хоби по въпроса. Та въпроса ми е каква марка и коя помпа да избере. толкова много предложения има по сайтовете и магазините и всеки си хвали своята, че направо се обърквам. Кладенеца и на дълбочина от около 8 м с воден стълб може би 6 м, но подразбрах, че по-добрия вариант е да бъде за мръсни отпадни води за да може да засмуква и по-малко пясък и тиня. Някой да ли е запознат с въпроса или пък да е изпадал в подобна ситуация като нас ???

Не изглежда читава пък и "марката" RTR е пълен боклук. В техническите спецификации пише че вади вода от 5 метра така че не ви върши работа.

Имам Райдер купих я  70лв. ползвам я рядко не е проблем да засмуче и малко тиня, има филтър.

По-добре вземи помпа за мръсна вода. Повечето от тях могат да засмукват твърди предмети /камъчета, тиня и други боклуци/ с диаметър до 2-3 см. По отношение на горния пост ще кажа само едно. Каквото и да вземеш е все тая. Гледай мощността, дълбочината на потапяне и водния стълб да са по-големи. Иначе Raider са по-голям боклук от RTR. Имам една RTR, с която 5 година през 1-2 месеца изсмуквам септичната яма в уличната канализация и не е мръднала.

По-добре вземи помпа за мръсна вода. Повечето от тях могат да засмукват твърди предмети /камъчета, тиня и други боклуци/ с диаметър до 2-3 см. По отношение на горния пост ще кажа само едно. Каквото и да вземеш е все тая. Гледай мощността, дълбочината на потапяне и водния стълб да са по-големи. Иначе Raider са по-голям боклук от RTR. Имам една RTR, с която 5 година през 1-2 месеца изсмуквам септичната яма в уличната канализация и не е мръднала.

Явно е въпрос на късмет. Трябваше ми нещо евтино и взех RTR ползвам отстъпка и ми излезе малко над 40лв. на второто включване предаде богу дух, замених я за Раидер с доплащане от 20тина лв.

Райдера го имам от около 3г. за тези години е работил не повече от 100-150 часа и за сега не дава признаци че ще умира.

Не изглежда читава пък и "марката" RTR е пълен боклук.

RTR е относително читава марка за китайче и е по-читава в някои отношения от Raider. За сметка на това има хубави руски/украински помпи в жанра, които се продават. Една такава кара с години, преди да спре да работи от старост, затлачване и корозия във водата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

В бриколажа видях тези 2 но май са едни и същи само разлика от 20 лв. в цената

http://pompa.pazaruvaj.com/raider/rd-wp18-p165111372/

http://www.onlinemashini.bg/brand/leo/490-bibo

Редактирано от Keralain (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Преди два месеца направихме 12 метра кладенец. Водата излезе на 5 м от повърхността и решихме да намерим помпа, която да потопим поне на 10 метра, за да може кладенеца да се пълни, докато изпомпваме вода за поливане. Съответно ми трябваше помпа, която може да поеме вертикалния и хоризонталния напор на маркуча и същевременно да вади достатъчно количество вода, за да се пълнят бързо лехите. След няколко препоръки взехме това:

Наистина се оказа важно условие да се справя с твърди частици, така че минахме на варианта за мръсна вода.
Спуснахме я на 9.5 м от повърхността. От там нататък има и 25 м маркуч. Чудесно се справя помпата и ако се наложи смяна, определено препоръчвам!

Поздрави!

В квартал на София- Волуяк съм с водна помпа Вида. Вида1 и Вида 2 са с лоши салникови лоени набивки. Вида 4 е с лоша салникова лоена набивка, но е за предпочитане пред Вида 1. Вида 14 е с К- образни пръстени без лоена набивка. И Вида 14 много ми харесва, защото не тече вода в шахтата. Моторите са 385 Watt 3/4  цола. Сондата е 14 метра и я заригистрирах по- изискване на закон в Дунавски Воден Басейн на бул. Г. М. Димитров до Енергото и в близост до кръговото за Младост. София се води към Дунавски воден басейн и за кладенците и сондите. Сондата ми е дълбока 14 метра. Шахтата на електрическата водна помпа Вида е около 2.20м. Вида засмуква вода до 9 метра и изпраща вода- воден стълб с маркуча до максимум 25 метра. Ако е 1 цол или с по- голяма мощност ще изкопа корените на доматите, на пипера, на чушките или цветята. Нареждаш отгоре върху отвора на бетоновия пръстен на кледенеца дъски и върху тях закрепваш Видата, а надолу тръбата за засмукване на вода.. Вида 1 не е потопяема водна помпа тип Бибо.  Характеристиките на Водните помпи Бибо Руско или Украинско производство е по- спомени да засмуква от 9 метра дълбочина и да изпраща воден стълб по- маркуча на 20-25 метра. Ако помпата Бибо ти е на 5 метра дълбочина в кладенеца, то маркучът за поливането не трябва да е по- дълъг от 15 метра, защото според моето мнение ако вдигнеш на метър от земята маркуча, то водата ще спре. Уж София е върху водна възглевница, уж Волуяк е изцяло върху водна възглавница и кулата изсмуква подпочвените води и ги достава на ТЕЦ Люлин. Пък ние много често сме на сух режим. Препоръчвам потопяема помпа Бибо пред Вида 1. Проверете от южната улица на Търг. Център Илиянци за Бибо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.