Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Увеличаване на трафик към сайт и добавяне на статии в "директории за статии"

Featured Replies

Здравейте,

виждам, че всички, които имаме сайтове(блог, форум) искаме да увеличим трафика към тях.

В тази връзка, преди да попитам, бих дала малък съвет. Не добавяйте безразборно сайта си във всякакви директории, ако искате "качествени" посетители.

Аз, като нищо неразбираща в тази насока, се засилих да добавям сайта си, къде ли не. Определено от това няма смисъл, просто трафик от Китай и Канада, не ми върши работа.

На мен лично не.

Във връзка с увеличаване на трафика към сайта ми(и най-вече блога), ми е интересен въпросът за директориите за добавяне на статии. Вече имам дълъг списък с такива, но чета доста противоречива информация по въпроса, дали това всъщност наистина работи...Мнения?

Искам реален и качествен трафик към блога ми. Той е с юридическа насоченост, т.е. засягат се различни проблеми в сферата на правото.

Ако можете да ми дадете полезен съвет,ще съм благодарна.

Всъщност и малкото, което съм научила по темата, съм го прочела основно тук.
:)

Ами - поствай във форуми с правна насоченост, сложи сайта си в подписа си и го постни тук там из постовете.

Ок,мерси,но въпросът ми за "директориите за статии" остава отворен :)

Ок,мерси,но въпросът ми за "директориите за статии" остава отворен :)

Директории за статии с правна насоченост - няма!

Директории за статии с правна насоченост - няма!

Виж, аз не питам, дали има директории за статии с правна насоченост, а дали има смисъл от добавяне на статии в тези директории?Има разлика в това, което питам и това, което ми отговаряш..:))))

Редактирано от Мариета Генчева (преглед на промените)

...Искам реален и качествен трафик към блога ми. Той е с юридическа насоченост, т.е. засягат се различни проблеми в сферата на правото....

От горното ми се стори, че търсите посещения само на феновете на правото, а не - геймъри, програмисти и домакини търсещи разни видове плетки и др. Горе долу така стоят нещата и с директориите.

На ваше място бих давал по 20лв./мес. на Гугъл за реклама и сайта ще е целогодишно в ТОП3.

ПС. Бихте ли споделили дългия списък с директории?

Искам да помоля нещо Мариета . може да прозвучи дребнаво но промени заглавието на темата. Озаглави я " Получаване на реални потребители/читатели/ към сайт....". Защото увеличаване на трафика към определен сайт е именно това, да се увеличи трафика независимо откъде са посещенията с помощта например на AutoTraffic exchange сайтове . Ето един:

http://www.websyndic.com/wv3/?

Прави се понякога за изкачване в ранглистата на Alexa.com или други.

Поздрави!

От горното ми се стори, че търсите посещения само на феновете на правото, а не - геймъри, програмисти и домакини търсещи разни видове плетки и др. Горе долу така стоят нещата и с директориите.

На ваше място бих давал по 20лв./мес. на Гугъл за реклама и сайта ще е целогодишно в ТОП3.

ПС. Бихте ли споделили дългия списък с директории?

Питането ми беше по-скоро принципно дали вършат работа директориите за статии,а вече тематиката е отделен въпрос.

Хммм, че геймърите, програмистите и домакините нямат ли понякога нужда от правни съвети? :)Няма ли да им е интересно например да разберат, защо получват коригирани фактури за електрическа енергия. Аз не целя статиите да бъдат четени от колеги, а точно обратното - от хора, които нищо не разбират от право

Сайтът не искам да ми излиза с лепенка"реклама"...не ми допада идеята. Тук вече въпросът е принципен, чисто професионално кое е допустимо и кое не.

Аз по ключови думи съм проверявала в гугъл и статиите ми(особено линкнатите във фейсбук) излизат на първа страница.

Междувременно минах на ТИ, надявам се нямаш против. :)

Искам да помоля нещо Мариета . може да прозвучи дребнаво но промени заглавието на темата. Озаглави я " Получаване на реални потребители/читатели/ към сайт....". Защото увеличаване на трафика към определен сайт е именно това, да се увеличи трафика независимо откъде са посещенията с помощта например на AutoTraffic exchange сайтове . Ето един:

http://www.websyndic.com/wv3/?

Прави се понякога за изкачване в ранглистата на Alexa.com или други.

Поздрави!

Да, прав си. Идеята наистина ми е за реални потребители. Защото аз разбрала, неразбрала...добавих сайта, където ми падне. После вече, като започнах повече да чета по темата, разбрах, че е грешка. Че "посетители" от Канада не ми трябват, а във форума ми регистрации на руски измислени герои също..Ех, не е лесно, но пък тази тема ми стана много интересна.

Сега остава да видя как да променя заглавието на темата ;)

Питането ми беше по-скоро принципно дали вършат работа директориите за статии,а вече тематиката е отделен въпрос.

Хммм, че геймърите, програмистите и домакините нямат ли понякога нужда от правни съвети? :)Няма ли да им е интересно например да разберат, защо получват коригирани фактури за електрическа енергия. Аз не целя статиите да бъдат четени от колеги, а точно обратното - от хора, които нищо не разбират от право

Сайтът не искам да ми излиза с лепенка"реклама"...не ми допада идеята. Тук вече въпросът е принципен, чисто професионално кое е допустимо и кое не.

Аз по ключови думи съм проверявала в гугъл и статиите ми(особено линкнатите във фейсбук) излизат на първа страница.

Колкото до списъка с директории - повечето съм видяла тук. Цитирани от потребители или посочени в подписите им. Мисля, че няма с какво да те изненадам в тази насока.

Междувременно минах на ТИ, надявам се нямаш против. :)

По същата логика всички имат нужда от правни съвети, нали ...

Лепенката за реклама е съвсем малко неудобство в сравнение на ефекта който се търси. А той е очевидно - монетизация. Демек - пари. Така или иначе сайта не е в ТОП10, така че не мога да разбера какво пречи да е в ТОП3. След като не е пари пречката, а е една лепенка ... на мен ми се вижда прекалено. За мен парите не миришат и ако цената е само една лепенка и 20лв./мес. - не бих се мотал още с дребни размисли за лепенки.

По същата логика всички имат нужда от правни съвети, нали ...

Лепенката за реклама е съвсем малко неудобство в сравнение на ефекта който се търси. А той е очевидно - монетизация. Демек - пари. Така или иначе сайта не е в ТОП10, така че не мога да разбера какво пречи да е в ТОП3. След като не е пари пречката, а е една лепенка ... на мен ми се вижда прекалено. За мен парите не миришат и ако цената е само една лепенка и 20лв./мес. - не бих се мотал още с дребни размисли за лепенки.

С теб ми се струва, че говорим на различни езици:)))Като напиша нещо, след коментара ти, трябва да продължавам да обяснявам "защо съм го казала"...Като казвам, че думата "реклама" до сайта ми не ми допада и то поради обективни причини, не държа да изпадам в детайли защо.

Връщам се на въпроса, който беше....вършат ли работа "директориите за статии" за увеличаване на качествения трафик (реални потребители) към един сайт?

С теб ми се струва, че говорим на различни езици :)))Като напиша нещо, след коментара ти, трябва да продължавам да обяснявам "защо съм го казала"...Като казвам, че думата "реклама" до сайта ми не ми допада и то поради обективни причини, не държа да изпадам в детайли защо.

Връщам се на въпроса, който беше....вършат ли работа "директориите за статии" за увеличаване на качествения трафик (реални потребители) към един сайт?

Не желая да ми обясняваш защо не ти харесва нещо. Но аз споделям защо според мен и според моя опит - е неправилно.

Директориите вършат работа, но няма да те вкарат в ТОП10. Там ще влезеш само с много кликове, а те няма как да се съберат БЪРЗО, освен по описания от мен начин. По описания от мен начин, след 3г. реклама, сайта ми е устойчиво в петицата. А твоя?

Не желая да ми обясняваш защо не ти харесва нещо. Но аз споделям защо според мен и според моя опит - е неправилно.

Директориите вършат работа, но няма да те вкарат в ТОП10. Там ще влезеш само с много кликове, а те няма как да се съберат БЪРЗО, освен по описания от мен начин. По описания от мен начин, след 3г. реклама, сайта ми е устойчиво в петицата. А твоя?

Виждам изречението "Директориите вършат работа...", значи има отговор на въпроса.

Не знам за твоите 3 години, моят сайт е от началото на декември 2014 г. Дали ще влиза в какъвто и да е ТОП, дори не съм мислила. Основната ми дейност не се върти около сайта. Всичко, свързано с него, е въпрос колко време мога да отделя да се занимавам. Като първо е съдържанието, после всичко останало. Както се разбра "просто трафик" не ми трябва.

Както и да е, темата се разводни. Благодаря за споделеното мнение.

Виждам изречението "Директориите вършат работа...", значи има отговор на въпроса.

Не знам за твоите 3 години, моят сайт е от началото на декември 2014 г. Дали ще влиза в какъвто и да е ТОП, дори не съм мислила. Основната ми дейност не се върти около сайта. Всичко, свързано с него, е въпрос колко време мога да отделя да се занимавам. Като първо е съдържанието, после всичко останало. Както се разбра "просто трафик" не ми трябва.

Както и да е, темата се разводни. Благодаря за споделеното мнение.

Не просто трафик, а - кликове. А че не си мислила дали ти трябват такива, но пишеш тук - ме изненадва.

Лека вечер.

Не просто трафик, а - кликове. А че не си мислила дали ти трябват такива, но пишеш тук - ме изненадва.

Лека вечер.

Абе,май просто ти харесва нещо да се заяждаш с мен. Не знам колко си цениш времето, но даваш ли си сметка, че полезното във всички тези постове беше точно в едно изречение.

Мисля аз, за много неща мисля,но ТОП 10 не е измежду мечтите и мислите ми.

Лека!!!!

Ами първа страница в Гугъл е целта на всеки пишещ тук. То това е и смисъла от форумите и темите тук. Не , не се заяждам , а само вметнак че доста ме учуди от една страна с въпроса си, а от друга - че не гониш някакви резултати. А прости си искала да си поговорим. Кажи речи същото го има и в последния ти пост. И вместо да кажеш едно благодаря, ей така , за отделеното време, ти дори ми казваш че се заяждам. И ме поучаваш, какво е полезното в моите изречения.

Ами първа страница в Гугъл е целта на всеки пишещ тук. То това е и смисъла от форумите и темите тук. Не , не се заяждам , а само вметнак че доста ме учуди от една страна с въпроса си, а от друга - че не гониш някакви резултати. А прости си искала да си поговорим. Кажи речи същото го има и в последния ти пост. И вместо да кажеш едно благодаря, ей така , за отделеното време, ти дори ми казваш че се заяждам. И ме поучаваш, какво е полезното в моите изречения

Ти явно не четеш какво пиша, там някъде се "разхожда" едно благодаря. Само не се дръж така, все едно съм нахлула в къщата ти и съм ти изяла вечерята. Никой не е вързан насила да отговаря.

И, извинявам се,но не знаех, че целта на всеки тук е "първа страница" в гугъл. Че тя е само една,как ще се съберат всички:)))))))Разговорът приключи. И повторно няма да благодаря.

Мариета, горе долу същото, дето писах за директориите и каталозите се отнася и за директориите за статии - това е овехтяла линк билдинг техника, за която знае и гугъл и потребителите и реално всички ги ползеат само за това и поради тази причина, няма смисъл от нея. Ето ти малко идеи за съживяване на сайт и докарване на потребители: маркетинг чрез съдържание - ако нямаш блог, веднага си направи и пиши полезни неща свързани с твоята тематика, висока активност в социалните мрежи - г+, фейсбук, туитер, пинтерест, линкедин пък и инстаграм се ползва добре за бизнес. Публикуваш ли интересни неща, обръщаш ли внимание на потребителите, бързо става калабалък. Разменяме на някакъв вид реклама с конкурентите ти, колкото и да звучи странно - помага (каквото за него, такова и за теб). Помисли и за SEO, това е хубав начин за таргетиран трафик, adwords, видео маркетинг, имейл маркетинг и ретаргетинг - много важни неща!

Имай предвид, че ако съдържанието ти е кофти, никой не може да ти помогне по никакъв начин и с никакви техники!
Дано да съм бил полезен :)

Уважаемата питаща не се интересува от тези неща и не гони топ10. Тя си пита за директориите.

Мариета, горе долу същото, дето писах за директориите и каталозите се отнася и за директориите за статии - това е овехтяла линк билдинг техника, за която знае и гугъл и потребителите и реално всички ги ползеат само за това и поради тази причина, няма смисъл от нея. Ето ти малко идеи за съживяване на сайт и докарване на потребители: маркетинг чрез съдържание - ако нямаш блог, веднага си направи и пиши полезни неща свързани с твоята тематика, висока активност в социалните мрежи - г+, фейсбук, туитер, пинтерест, линкедин пък и инстаграм се ползва добре за бизнес. Публикуваш ли интересни неща, обръщаш ли внимание на потребителите, бързо става калабалък. Разменяме на някакъв вид реклама с конкурентите ти, колкото и да звучи странно - помага (каквото за него, такова и за теб). Помисли и за SEO, това е хубав начин за таргетиран трафик, adwords, видео маркетинг, имейл маркетинг и ретаргетинг - много важни неща!

Имай предвид, че ако съдържанието ти е кофти, никой не може да ти помогне по никакъв начин и с никакви техники!

Дано да съм бил полезен :)

Благодаря, определено полезно. Да, вече на няколко места чета, че линк билдинг  е остаряла техника. Че даже невинаги безопасна. :) Четенето продължава :)Мерси

Уважаемата питаща не се интересува от тези неща и не гони топ10. Тя си пита за директориите.

Продължаваш с безсмислените постове. Вземи се укроти малко и не ме анализирай, от какво се интересувам и от какво не. Ще питам, каквото си искам, а даже НЕ си поканен да отговаряш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.