Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да разменим банери/реклами и линкове

Featured Replies

Здравейте! Имам нов сайт, на около месец и търся партньори, с които да разменим банери/реклами и линкове Имам 2 свободни места за реклами и 1 празно поле("Приятели на сайта"), което чака да бъде запълнено с линкове към други сайтове. Като връзките към други сайтове ще се показват на 2 места - на началната страница и в отделна страница "Връзки". Търся да разменя реклами с поне 2 сайта и да разменя линкове с поне 5. Ако някой има желание нека пише.

Ето банера - клик

Здравейте, никой не обича да си разменя реклами с нови сайтове. А пък и когато се прави нов сайт, то това трябва да е с идеята, как да се предостави страхотно, качествено и полезно съдържание на потребителите, за да се привлекат, а не от самото начало да се мисли за реклами. Сайт, който не е на собствен домейн изглежда прилично несериозно...

• Автор

Здравейте, никой не обича да си разменя реклами с нови сайтове. А пък и когато се прави нов сайт, то това трябва да е с идеята, как да се предостави страхотно, качествено и полезно съдържание на потребителите, за да се привлекат, а не от самото начало да се мисли за реклами. Сайт, който не е на собствен домейн изглежда прилично несериозно...

Благодаря  ти за съветите seoslav, но не съм съгласен. Да, сайтът е нов, но все от някъде трябва да се почне. Сайтът е създаден за да бъде полезен на потребителите и  дори съм добавил връзка на началната страницата към друга като е обяснено какви ползи могат да имат потребителите от него и защо да го посетят отново. Също така го пълня често с полезна информация. Когато го създадох рекламите бяха последни в списъка ми със задачи.

Дали "изглежда прилично несериозно" заради домейна, това според ме е въпрос на гледна точка. Един потребител първото нещо, което би забелязал едва ли е, че няма собствен домейн, а информацията, която намери, дизайна, оформлението и т.н. Смятам, че и за админите на сайтове това е въпрос на гледна точка. Разбира се, че със собствен домейн е много по-добре, но сега в началото ще остане с този...

Редактирано от white_wolf_ (преглед на промените)

Благодаря  ти за съветите seoslav, но не съм съгласен. Да, сайтът е нов, но все от някъде трябва да се почне. Сайтът е създаден за да бъде полезен на потребителите и  дори съм добавил връзка на началната страницата към друга като е обяснено какви ползи могат да имат потребителите от него и защо да го посетят отново. Също така го пълня често с полезна информация. Когато го създадох рекламите бяха последни в списъка ми със задачи.

Дали "изглежда прилично несериозно" заради домейна, това според ме е въпрос на гледна точка. Един потребител първото нещо, което би забелязал едва ли е, че няма собствен домейн, а информацията, която намери, дизайна, оформлението и т.н. Смятам, че и за админите на сайтове това е въпрос на гледна точка. Разбира се, че със собствен домейн е много по-добре, но сега в началото ще остане с този...

Да прав си, всеки си има мнение и гледна точка. Но аз тези съвети не съм ги измислил, това са съветите на професионалистите, аз просто ги препредавам. След като имаш хубаво и полезно съдържание, насочи услия за това как да го популяризираш, не чрез размени, има много други начини. Успех :)

• Автор

има много други начини.

Да наистина на запад има начини, но в една държава като нашата, доминирана главно от Google и Facebook не виждам голям избор... От Facebook съм се отписал отдавна заради политиката им за страници като да се плаща за да може една публикация да достигне до всички фенове на страницата, което си мисля, че е абсурдно. Пробвал съм Twitter и засега почти никакъв успех...

Повечето стратегии, които чета в български и английски/американски сайтове важат за сайтове, които вече имат някаква аудитория, докато такива за начинаещи е доста трудно да се открият.

За съжаление съгласен съм със seoslav. За чисто нов сайт като твоя няма грам шанс да бъде качен негов линк в качествен сайт, от който да качиш банер. Дори и срещу много пари дори. Имаш някакъв шанс само със сайтове горе долу на твоето дередже. Но тогава и 10000 банера да качиш, това няма да замести и един линк като от голям сайт като dir.bg да речем. В тази насока единственото което можеш да направиш е за ден два да регистрираш сайта си в няколкото още останали директории в българското пространство, да напишеш няколко статии и - толкоз.

Обаче - голяма грешка правиш, че игнорираш Google и Facebook! Ако сайта ти наистина има интересен контент /засега не ме впечатли/ много лесно и сравнително евтино можеш да събираш посещения, особено ако межеш да ги монетизираш. Само срещу 20лв./мес. реклама в Google за една година ще събереш толкова посещения, колкото банерите няма да ти дадат за цял живот. Наличието на банер в чужд сайт не означава клик, нали? А рекламата в Google означава точно това! И освен това търсачката регистрирва тези посещения и сайта ти изплува бавно нагоре. На моя сайт му трябваха 3 год. непрекъснати реклами и сега е в ТОП3, но вече без да плащам реклами!

Пиши ми на ЛС и ще ти пратя линкове с директории ако искаш.

• Автор

По темата за игнорирането на Google и че това е "голяма грешка" - http://karakehayov.com/new-to-seo

А това е по-техническата версия, за която автора пише, че е по-подходяща за SEO експерти - http://karakehayov.com/bg-seo-google

Намерих тази статия(и двете й версии, без да използвам Google ;)) и реших да я споделя тук. Мисля, че ще е от интерес за хора, занимаващи се със SEO.

• Автор

Статиите са забавни, но и доста наивни. Практическа полза от тях надали може да има.

Кои части те карат да мислиш така? Примери?

Мисля че Благо е близо до истината... виж си ЛС.

Какви конкретни съвети видя в статията? Освен, че някога е било добре да имаш хиляда свързани по сложен начин сайта (което не е решение за малък бизнес - по-евтино е да си плати за SEO). Не е това и целта и.

Наивна е, защото все пак Google за момента не е публичен, а частен ресурс. SEO специалистите като част от работата си правят неща, за да променят в тяхна полза (на клиентите им по-точно) резултатите от прилагане на алгоритмите на Google. Но известно е, че Google има сериозни изисквания за качество на съдържанието и се бори с подобни сиви и черни практики. Нека не забравяме, че те са създали това нещо от нула, пълна нула и на тях се дължи съвършенството на работа на този инструмент.

И сега, хора които изкарват пари изцяло на територията на Google, решават, че за тях не е ОК Google да направи нещо против техния интерес и в защита на неговия. Не е сериозно подобно мислене за мен.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Предполагаме че белия вълк иска да печели от сайта си, а не само да изучава теорията на СЕО. При това положение сравнително лесно може да се направи сравнение и то не е в негова полза. Питащия иска да даправи нещо като Youtube или - в най-лошия случай - като VBOX7. Само че други успешни проекти , поне тук на българска територия, няма. Сам човек с нищожни ресурси , неголяма фантазия и без познания по уебдизайн и СЕО - няма никакви шансове да победи тези гиганти в областа на видеосподелянето. С това незапомнящо се име и с тези готови шаблони за сайта - шанса за ТОП10 клони към НУЛА. И след 200 години, след като никой не може да запомни името на сайта, никой няма да се върне там повторно макар и първият път да се е заблудил и влезнал там. А освен това и Гугъл много слабо толерира готовите шаблони за сайтове без полезен контент. Предложих на уважаемия вълк на ЛС линкове каквито търсеше, дори му предложих и помощ по скайп, но той ме отряза. Предполагам че е млад човек и има време. Нека , времето ще покаже.

Редактирано от serviz_ (преглед на промените)

В сайта ти видях само споделено видео и чак сега, след като ми каза видях че има и други споделени неща. Приемам забележката.

Но - такива портали в нашето българско пространство има не малко. Като се започне с ДИР, ДАТА, Портал.бг, Спортал... като сложим и регионалните - сигурно са стотина и все - конкуренция.

Към края още нещо - името "Ѣсни" не бих го запомнил дори и срещу заплащане, просто е невъзможно. Когато преди една петилетка реших да правя сайт от който да печеля - започнах с четене, а не правене на сайт. Четох два месеца, питах, кореспондирах и се учех. Когато някой ми кажеше нещо, аз го запомнях. И започнах - с името на сайта. Повечето СЕО специалисти смятаха /тогава/, че името на сайта заедно с title тага определяха най-голямата тежест при първоначалната индексация на сайта от Гугъл. Разбира се има много, много фактори, но тези двата поне тогава , се сматаха за водещи. И аз позтъпих много просто - понеже хубавите имена бяха вече заети - не ми остана нищо друго , освен да регистрирам домейн на кирилица. Ще ти дам пример - в сферата на продажбата на мебели - всички домейни от рода на mebeli.org, divani.bg ... и прочие, бяха заето. Но току що бяха разрешени кирилските домейни и аз регистрирах такъв! И после още един!Ей така, от въздуха само с една умна регистрация вече имам един сайт на трето място и един на 11 място, който до края на годината ще влезне в десетката.  Днес вече името на домейна не е от решаваща роля, но все пак има много голяма тежест все още. И след като ще трябва да се конкурираш не с един двама играчи, а със стотина може би, името на домейна е от много голяма важност.

Освен това - регистрирал си поддомейн - като за начало на обучението си бива. Но не разчитай това да хареса на Гугъл. Както и факта че ползваш шаблони, а не собствен дизайн. И така - 1.лошо име 2.поддомейн 3.шаблони ... това няма как да хареса на Гугъл. И другите търсачки. Ако искаш да събираш фенове - събирай. Но ако искаш да ПЕЧЕЛИШ - единствения начин е да играеш по правилата на Гугъл, всички го правят. Ще ти се наложи и ти да го правиш.

Не приемай горното като спор. Не споря с теб. Опитвам се да помагам, нали за това са форумите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.