Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Kenwood KA-6004

Featured Replies

Здравейте!

Един познат ми даде усилвател за да го продавам, но не знам дали всичко по него е оригинално и горе-долу каква му е цената.

Затова и пускам тема, ако може някой да ми каже дали всичко си му е оригинално и каква му е пазарната цена?

Иначе си работи много добре и досега рядко съм чувал такава звукова картина, дори и на бюджетни колони.

Не съм го избърсал, защото ме е страх да не разваля нещо.

Прикачвам и няколко снимки.

8151317E.jpg

8151318W.jpg

8151319H.jpg

8151320N.jpg

8151322A.jpg

8151323O.jpg

8151324D.jpg

8151325S.jpg

8151326F.jpg

• 2 седмици по-късно...

Замасявай му входа и тествай колко mV имаш на изходите. Не трябва да бъде повече 0.1 V. Ако е много повече, имаш неправилен биас на крайните.

Също така, при същата кондиция му сложи някакви по-чувствителни колони и го тествай за шум от предусилвателя. Не трябва да се чува силно.

Замери му и тока на покой. Понеже си по-нов, можеш за по-лесно да го направиш от вторичната страна на трафа. Така се включва и КПД на греца, консумация от предусилвателно стъпало и т.н. и е по-глупав начин за замерване. Но не трябва да е повече от 150mA. Задължително включвай мултиметъра на променлив. Ако е много повече, има проблем като самовъзбуждане. Но това го правиш задължително със замасен вход.

Тествай го на по-високи усилвания за самовъзбуждане. Не трябва да го има.

След преминаваш към тестване на трафа. При включено състояние, не трябва да се чува силен брум от него, освен ако мрежовото у вас е над 245 или има правотокова съставка. Ако се чува, това говори за разхлабени ламели и ще се отрази в прегряване и фал при по-яко натоварване.

Дори да не чуваш брум от него, остави го продължително време да поработи с разкачен товар към вторична. След няколко часа го пипни и кажи колко е загрял. Не трябва да е горещ в никакъв случей, само леко топъл може. Виждал съм некачествени китайски трафове в STK миризливци дето прегряват яко дори когато са разкачени. И съответно се сещаш какво става с трафа когато собствениците на ампа решат да надуват гюбеци за цяла вечер... Ако дотук е ОК, остава да го измериш колко mA дърпа от мрежата с разкачена вторична. Задължително трябва да е под 40mA.

След него проверяваш кондензаторите дали са оригинални. Ако ти се заминава, ги сваляш и тестваш капацитет и ESR.

Като за последно проверяваш крайните транзистори дали са оригинални.

Ако всичко е както трябва, го затваряш и го продаваш.

Ако има огромни шумове, чуваеми от по-чувствителни колони, значи трябва някой да ти погледне предусилвателното стъпало или нещо друго.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.