Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за XMPP (Jabber) сървър

Featured Replies

Здравейте искам да пусна XMPP (Jabber) сървър.

Openfire е програмата която съм избрал.

Въпроса ми е за да го пусна какво трябва да предприема ? Всмисъл трябва да си наема видтуален сървър или ако си платя един хост план би моголо да стане пак ?

Благодаря предварително и се извинявам ако въпроса е малко тъпичък :)

Ако под "хост план" имате предвид споделен хостинг, то няма да ви свърши работа.

Между другото Openfile е малко лаком, което е обяснимо предвид java-та и ако имате доста потребители ще ви трябва повечко ресурс.

Здравей,

Мога само да те насърча в това начинание.

Тъй като повечето разпространени чат програми се логват на много места.

(Пример скайп: Изпращаш линк със включен authentication key (http...key=123456) и до 24 часа един от сървърите на Майкрософт ще ти навести линка, независимо, че никъде не си го поствал в интернет освен в скайп. - В Германия го доказаха този случай и доста се изписа).

Предлагам ти първо да го инсталнеш на виртуална машинка при теб и тогава да се пробваш някъде другъде.

Трябва ти виртуален сървър с root-Access. Предполагам, че Linux ще ползваш.

Аз лично съм избрал следния вариант: Jabber2, MySQL, OpenVPN на сървъра и после с Miranda и ОpenVPN client се свързваш.

OpenVPN e допълнително, за да може да се криптира връзката с 2048 bit-a цялата вътрешнофирмена кореспонденция. - Можеш на първо време и без него.

Miranda е много лек клиент, осебено ако му махнеш стандартните plugins и оставиш само Jabber. Има го и за Android etc.

Успех.

• Автор

Такам подкарах Openfire под windows 8 (като за проба с xampp дааже го свързах с android с Xabber приложението). Значи да видим дали съм схванал като хората за да го пусна трябва да закупя нает сървър или да си взема машина сървър за мое ползване. Благодаря отново.

Такам подкарах Openfire под windows 8 (като за проба с xampp дааже го свързах с android с Xabber приложението). Значи да видим дали съм схванал като хората за да го пусна трябва да закупя нает сървър или да си взема машина сървър за мое ползване. Благодаря отново.

Не, нужно ви е нещо такова: http://host.bg/bg/cloudне цял сървър

• Автор

Не, нужно ви е нещо такова: http://host.bg/bg/cloudне цял сървър

Благодаря колега но в дългосрочен план няма ли да е по добре да се закупи един сървър било то и на старо защото системата ще се ползва поне една година. И ако бихте могли да дадете една примерна конфигуация. Благодаря.

Благодаря колега но в дългосрочен план няма ли да е по добре да се закупи един сървър било то и на старо защото системата ще се ползва поне една година. И ако бихте могли да дадете една примерна конфигуация. Благодаря.

Не  ми се засягайте, но щом не можете да сайзнете един сървър ще е малко пресилено да се наричате колега :)

Иначе гледате изискванията за софтуера, броя на активните едновременни потребители и слагате още 50% към РАМ-а и 30-50% за процесорна мощност. 

Иначе не виждам смисъл от физически сървър, ако вие не омажете нещата една виртуална машина може да си работи с години

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.