Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет при избор на смартфон

Featured Replies

Здравейте.

Предвид редица обстоятелства, би било добре да заменя старото устройство за ново.

Бюджет - около 500 евро (ще пазарувам от Финландия). Не е проблем да е и повече, но струва ли за телефон да се дадат 700+?

Мисля да използвам телефона за интернет и снимане. Природата е много красива, а не винаги може фотоапарата да е под ръка. За игри си имам таблет, т.е. няма да се играе, или най много някой пасианс.

Като големина мисля, че около 5'' е добър вариант, до 5.5 (сегашният е 4 и идва малък).

Единственият проблем е, се съм ограничен от размера на СИМ-картата, т.е. микро-СИМ. Финландските оператори не позволяват сключването на договор, ако не си живял в страната поне 2 години, а за закупуване на телефон от тях искат 4 години престой ( което си е лудост). А предплатените карти са вариант на нормален СИМ и микро-СИМ. Така че поне година ще трябва да е с такава карта.

Китайските марки не се предлагат на местния пазар (все още), а не бих рискувал внасяне от вън, Има , разбира се, някакви модели на Huawei, но май с това се изчерпва избора.

Ще съм благодарен за предложения и коментари относно положителни/отрицателни страни. Изчетох доста теми и ревюта, но те не дават толкова добра предтсава, както потребителите. Не робувам на марка. Бих си взел двусимов апарат, но те са много слабо представени тук. Така че една карта си е ОК.

Благодаря и бъдете здрави!

• Автор

За съжаление няма как да посетя магазин, където могат да изрежат картата, понеже съм в едно умряло село в нищото, а сам не бих рискувал. Ще поръчам по интернет.

Това е най-бързия възможен телефон на пазара

Най-бързия според какво, км/ч или ??? Аз мога да ти кажа че G4 e по-бърз ;)

• Автор

Samsung Galaxy S6 отпада  - нано-СИМ. А цените тук са , да кажем със 80-100 евро по-високи от БГ. ИЛИ Галакси 6 започва от 640 евро за базовия 16Г модел.

Едно предложение от мен , Asus Zenfone 2 http://www.devicespecifications.com/bg/model/cf5331c0

Няма нужда от рязане на СИМ .

https://www.asus.com/Tablets_Mobile/ZenFone_2_ZE551ML/

Редактирано от georgieff21 (преглед на промените)

• Автор

Да, Единият Вариант, към който се насочих е LG G4. Ако успея да си издиря и Sony Xperia Z2, би било добре.

За Asus-са знам и откачам. Поне още няколко месеца не се очаква да го внесат тук (ако въобще се появи).

Здравейте.

Предвид редица обстоятелства, би било добре да заменя старото устройство за ново.

Бюджет - около 500 евро (ще пазарувам от Финландия).  

Не ти е проблем да купиш и от ибей или амазон и ще ти го доставят без проблем до Финландия.

Другия вариант е да ти го купят от БГ (продавалник или други частни обяви) на доста по-добра цена и да ти го пратят до Финландия с DHL.

Ако сим картата ти е българска може и карта да ти пратят (за нано сим говоря), щом се притесняваш да я режеш сам с ножица.

Относно апаратите - получил си доста добри предложения.

Виж също HTC One E9+ и HTC One M9 - определено няма да съжаляваш.

Има още доста подходящи модели, но имаш един много сериозен проблем в това село - когато не си усетил даден апарат как ти стои в ръката и не можеш да съпоставиш различните модели, това е доста сериозна предпоставка да не избереш подходящия за твоята същност модел.

Парите не са малко и усещането от употребата на даден флагман не е за подценяване - все пак трябва да те кефи максимално, не ли?

• Автор

Прав си, че най-добрият вариант е да се хване в ръка.

Идеята е да ползвам апарата с местна предплатена карта, на която мога да сложа пакет интернет. За българската карта ми предлагат доста виаоки цени за тази услуга. И без това цените са им достатъчно високи (роуминг-услугата мисля е уеднаквена за Европа).

Относно предложенията, всичко наближава и подминава 700 евро. Съгласен съм, че така поставена темата, изборът е минимален, почти никалъв, но телефона ще е за временно ползване. Няма нищо вечно

Редактирано от apoplexia (преглед на промените)

За мен тогава Амазон и Ибей остават водещи - там са надеждни за пазаруване нещата и ще ти се доставят до теб.

Нямаш ли вариант да си смениш предплатената карта тогава, за да не я режеш?

• Автор

И тук има достатъчно магазини, от които може да се закупи телефон, само от мобилен оператор не може.

За съжаление няма как да сменя картата. След 1 година ще мога спокойно да подпиша договор и тогава няма да е проблем нито размера на картата, нити съответно телефона, Идеята е да се купи нещо за тази една година :)

И тук има достатъчно магазини, от които може да се закупи телефон, само от мобилен оператор не може.

За съжаление няма как да сменя картата. След 1 година ще мога спокойно да подпиша договор и тогава няма да е проблем нито размера на картата, нити съответно телефона, Идеята е да се купи нещо за тази една година :)

Тъй де, разбрах те.

Само не казваш ок ли си да пазаруваш от Амазон или Ибей?

Ако нещо не те притеснява влизай, гледай инфо за продавача и действай.

пп. Всъщност от там също така можеш да купиш и резачка за сим карти.

Не са скъпи и няма да имаш притеснението, че може нещо да окепазиш.

• Автор

@algor

Никога не съм пазарувал от посочените сайтове, рагледах набързо, като цени - сходно. Свързах се с центъра за обслужване на клиенти на Сони, относно Xperia Z3 Dual и ми отговориха, че не се покрива гаранцията, ако се закупи телефон, който не се предлага за съответната страна, от друго място. В случая примера беше Полша. Това, което ме притеснява от Ebay и Амазон е, че при необходимост трябва да изпращам продукта до съответната страна за ремонт. Не съм чел подробности, просто правя някакви заключения от отговора на Сони.

@Кольо Колев_, и аз не съм много наясно с политиката на операторите, понеже от една и съща компания ми дадоха противоречиви отговори, които аз приложих по-горе. Но след престой 2 години, човек има право на договор. Дори и да не може да си купи телефон от оператор, което м/у другото като цена е почти същото, както при свободна продажба, то поне ще има избор относно размера на сим-картата.

@algor

Никога не съм пазарувал от посочените сайтове, рагледах набързо, като цени - сходно. Свързах се с центъра за обслужване на клиенти на Сони, относно Xperia Z3 Dual и ми отговориха, че не се покрива гаранцията, ако се закупи телефон, който не се предлага за съответната страна, от друго място. В случая примера беше Полша. Това, което ме притеснява от Ebay и Амазон е, че при необходимост трябва да изпращам продукта до съответната страна за ремонт. Не съм чел подробности, просто правя някакви заключения от отговора на Сони.

Точно тук ще ги оборя лично.

Преди два месеца апарат, закупен в България беше заменен безпроблемно в Англия, тъй като нямаше как да се поправи.

Официално, с обаждане на номера на съпорта за Англия - няма далавера или познати или каквото и да е.

Както и да е, щом не искаш здраве да е, но всички апарати имат международна гаранция (или поне флагманите, какъвто ще купиш и ти).

По същия начин ми отремонтираха камерата на Айфон 6 плюс в София, а апарата е закупен в САЩ.

• Автор

Не съм казал, че не искам, просто не съм запознат подробно.

Браво, наливай и ще те послушам :)

Благодаря сърдечно :)

Сто пъти по-надеждно е да пазаруваш от тези два сайта, отколкото от който и да е български сайт.

Имаш вътре подробности за всеки продавач, с какъв рейтинг е, коментари за него и т.н.

При най-малкото оплакване за некачествена сделка или за измама от другата страна ще ти бъдат върнати парите, а той ще си понесе последствията.

Е, говорим за мотивирани и обективни оплаквания, а не само ей така да кажем, че едикойси е некоректен.

Поразгледай и се запознай внимателно с условията на сайта за продавачи и купувачи.

Ако искаш и от БГ мога да ти взема който кажеш апарат и да ти го пратя с DHL - нямаш проблем с това.

• Автор

Благодаря ти много!!!

За сега сведох избора между Sony Xperia z2, LG G3 и LG G4. Последният е с малко над 200 евро по-скъп от другите.

Лично аз , тази сутрин, клоня към Сони-то, макар и да е бяло :)

LG G3 за 16GB версия в момента върви около 600 лева спокойно.

Z2 за около 700 няма проблем да се вземе.

Другия е нов още и затова държи цена.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.