Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със SONY Xperia Z

Tihomir Toshev

Препоръчан отговор

Здравейте! Купих си телефон SONY Xperia Z Втора ръка,но доста запазен и с гаранция до края на годината. Преди 4 дни ми се обнови системата до Лолипоп. Обаче имам проблем,който вчера взех да забелязвам. Батерията много бързо взе да пада. А днес освен че ми падна за 4-5 часа без нищо да правя (Телефона беше заключен с пуснат 3G и Messenger за да ми известява ако ми пишат) но освен че падна бързо батерията телефона беше постоянно горещ и то доста. Пуснах го в зарядното но почти не искаше да зарежда и го оставих да падне докрай и да изстине и после в друг контакт се зареди до 50% обаче трябваше да се прибирам и сега за 2 часа гледам пак без нищо да правя 34% и отново е горещ , а като се зареждаше си беше нормален след като бе изстинал преди това. Пробвах да ресетна на заводски настройки и го правих 2 пъти но телефона си е още горещ , а в компютъра да го пусна  пише че ще се зареди след 20 часа ,тоест не иска да се зареди  , а в контакта си пълни батерия по-бързо.  Какво бихте ме съветвали да направя и да оправя този проблем . Телефонът преди е нямал такива проблеми може би е от новата система нещо не знам. На преден телефон беше станало така да загрява да не иска хубаво да зарежда и да пада батерията и му смениха дънната платка. Съмнява ме и на Сонито ми сега да е така , само където няма да съм в страната и ще ме нерви 2 седмици да съм до контактите наблизо. Кажете как да действам или работата е само за сервиза, в който ще го пратят от Техномаркет

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първото действие след такъв голям ъпдейт е хард ресет с възстановяване на заводските настройки и след това приложенията се добавят едно по едно ръчно.

Малко повече играчка е, но пък се свежда до минимум варианта с поява на проблеми като този.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първото действие след такъв голям ъпдейт е хард ресет с възстановяване на заводските настройки и след това приложенията се добавят едно по едно ръчно.

Малко повече играчка е, но пък се свежда до минимум варианта с поява на проблеми като 

Направих го но още при включването и започването с настройките леко започва да е топъл и става горещ и батерията вместо да зарежда тя пада. Дали ще се оправи ако върна на 4.4 кит кат и как  да го направя. Не знам предния собственик как го е ползвал днес направо ми тегли една майна да не го занимавам,а телефона направо ми изгаря в ръката. Дали ще ми го приемат с гаранцията и да го оправят . но 2-3 седмици излизам от страната,а ми трябва телефон и просто искам някак ако е възможно да го оправя

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Връщай на Киткат, както ти казаха по-горе.

И в нашите и в чуждите форуми всичко живо пищи от близалката и на доста места има предупреждения от сорта на НЕ ъпдейтвайте!!!.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Връщай на Киткат, както ти казаха по-горе.

И в нашите и в чуждите форуми всичко живо пищи от близалката и на доста места има предупреждения от сорта на НЕ ъпдейтвайте!!!.

Как да върна системата на киткат и ако може ми дайте линк за него. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как да върна системата на киткат и ако може ми дайте линк за него. 

Заповядай, скролни малко по надолу и ще видиш за киткат http://xperiafirmware.com/8-firmware/33-sony-xperia-z-c6603

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да си загуби гаранцията с това нали? То дано ми се зареди първо телефона че и това не иска да прави и сега го изключих да изстине и да зареди нещо и после ще пробвам Киткат и дано се оправи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да си загуби гаранцията с това нали? То дано ми се зареди първо телефона че и това не иска да прави и сега го изключих да изстине и да зареди нещо и после ще пробвам Киткат и дано се оправи

Не освен ако не сложиш къстъm ром (като Cyanogen mod) в повечето случаи къстъм ромовете правят телефончетата много по-пъргави, но за целта трябва да сте на ти с материала.Най-добре слагайте стоков, че те са най-стабилни!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеца по-късно...

И аз имам проблем подобен на Тихомир Тошев. Ъпдейтнах си го на новата система Lolipop и ми направи проблема с батерията първо ми изписваше , че има 90% .. изключва се и след като го включа показва примерно 5%. После можеше да работи само включен в зарядно , иначе се изключва за 5-10 мин. Нямам мобилна мрежа, обхват... сега вече като сложа сим картата и го включа стига до въвеждане на пин код и изключва, дори не мога да го включа. Някой може ли да ми каже в кое е проблема , за да го занеса да ми го оправят, че и от сервиза не знаят от къде идва цялата работа?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Варианти бол. Роотнат ли е? Ако да, може да пробваш да истриеш batterystats.bin, ако не е може да префлашнеш оригиналния софтуер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моя проблем е следният! Ъпдейтнах софтуера и след това започна да се рестартира и стига до едно положение и забива и пак рестарт сигурно 7-8 пъти така и нищо ! И когато му дам да се изключи напълно от червеното бутонче става ама при стартиране на ново и пак само рестарти как да го оправя ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 месеца по-късно...
на 17.09.2015 г. at 18:33, денища написа:

И аз имам проблем подобен на Тихомир Тошев. Ъпдейтнах си го на новата система Lolipop и ми направи проблема с батерията първо ми изписваше , че има 90% .. изключва се и след като го включа показва примерно 5%. После можеше да работи само включен в зарядно , иначе се изключва за 5-10 мин. Нямам мобилна мрежа, обхват... сега вече като сложа сим картата и го включа стига до въвеждане на пин код и изключва, дори не мога да го включа. Някой може ли да ми каже в кое е проблема , за да го занеса да ми го оправят, че и от сервиза не знаят от къде идва цялата работа?

И аз съм имам същият проблем на Sony Xperia ZL. При 50-60% батерия, телефонът се изключва сам и след като го включа показва 4-5%. Смених вече една батерия и след 3-4 месеца, проблемът е отново налице :(

Някой може ли да помогне със съвет, защо се получава този проблем - програма, батерия, версия на Андройд и т.н. Предварително благодаря... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...

Здравейте! Аз съм със Sony xperia Z2 и имам проблем с батерията. Когато го ползвам докато се зарежда тя се качва донякъде например 10% и изведнъж пада на 6 7. Не мисля че това може да е от приложенията но има и такъв вариант. Много загрява а и с този нов ъпдеит на андроида малко забива. Някакви съвети за батерията? Сервиз или самия телефон не може да се ползва докато се зарежда? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...