Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дебитна карта и плащания чрез ePay.bg

Featured Replies

Здравей те, Някой знаели как можеш чреэ РС да си провериш сметката в дебитната карта- Безплатно.

Благодаря

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Мисля, че засега е невъзможно! Поне аз съм опитвал в две банки и ePay.bg, но не става. Въпреки това съм пробвал доста отдавна! Може вече да има и тази опция.

Ам като цяло за БГ не става трябва да ти е кредитна ... а и аз имам един въпрос.. може ли да се разбере освен това от кой апарат е теглено кой е теглил в БГ :) има ли камери ала бала или има някой др начин :)

Първо - на въпроса на KETTY - Каква е картата (Visa electron или Maestro) и от коя банка е издадена? По принцип разплащателната сметка и картовата сметка са две отделни сметки, поради тази причина можеш да проверяваш САМО салдо по РС или салдо по картова сметка. Освен това салдата на картовите сметки се обновяват на определен интервал при БОРИКА, т.е. нямаш реален on-line режим на обновяване и невинаги БОРИКА може да засече актуалното ти салдо по картовата сметка /има известен времеви лаг при обновяване салдото по Картовата сметка в сравнение със сълдото в БОРИКА. Ако обаче си банков служител има вероятност картата да е обвързана директно към РС, при което ситуацията се променя - в твоя случай обаче предполагам че си обикновен потребител с дебитна карта Visa Electron - т.е. няма как да провериш салдо по картова сметка през РС.

Можеш обаче във всеки един момент да си проверяваш салдото на банкомат - повечето банки предоставят тази услуга безплатно по своите карти /затова те питах на коя банка е картата/.

Второ - към Смешко - По-новите банкомати /с цветните дисплеи/ имат вградена камера, която ви снима в момента на тегленето. В повечето случаи камерата се намира непосредствено над банкомата, зад едно затъмнено стъкло - това се използва при разследване на неправомерни тегления от банкомати. Също така банката, издала каратата винаги знае /посредством Борика/ от кой банкомат е теглено /мога да приложа скрийншот от теглене на банкомат как системата автоматично генерира платежно нареждане/ - вие, като обикновени потребители също имате достъп до тази опция, в зависимост от това дали банката ви предоставя услуги по он-лайн банкиране (ПИБ, Хеброс, Булбанк, ДСК и т.н.). Между другото он-лайн банкирането ви предоставя и и нформация за наличното салдо по картовата ви сметка, т.е. можете да си го проверявате АБСОЛЮТНО безплатно през Интернет.

Относно Е-pay.bg - Е-pay.bg не е картов оператор, а система за Интернет разплащане - т.е. в момента в който подадете заявка за плащане посредством Интернет, E-pay се обръща към Борика, която му казва "ДА, по тая карта има достатъчно пари за да бъде извършено разплащането", след което E-pay казва "Тогава задължи салдото на сметката с тази сума и да смятаме въпроса за приключен" - т.е. E-pay не е в състояние да каже на Борика "Я ми кажи колко пари има по тая карта, че собственика й иска да знае".....

Надявам се да съм бил изчерпателен.

Мерси пич :) ам ... значи като си е със старите дисплей никой не може а разбере кой е теглил само откъде ,така ли да го разбирам :) ?

Мерси пич :) ам ... значи като си е със старите дисплей никой не може а разбере кой е теглил само откъде ,така ли да го разбирам :) ?

<{POST_SNAPBACK}>

В повечето сбучаи е така - банкомата предоставя информация за транзакциите независимо колко е стар....на само на по-новите слагат и камера. Това обаче не означава, че на нито един стар банкомат не може да бъде монтирана камера - напротив, както казах, камерата се монтира точно над банкомата и едва се забелязва през тъмното прозорче - т.е. дори на старите банкомати /с монохромни дисплеи/ е възможно да бъде монтирана камера.

• Автор

Мерси много за бързите отговори. Но разбрах че неможе да си провериш наличността на пари в картата. А моята карта е на ДСК.

Е нищо все още ще се разхождаме до банкоматите. :))

Мерси много за бързите отговори. Но разбрах че неможе да си провериш наличността на пари в картата. А моята карта е на ДСК.

Е нищо все още ще се разхождаме до банкоматите. :))

<{POST_SNAPBACK}>

За съжаление ДСК засега наблягат предимно върхо електронно банкиране насочено към корпоративни клиенти, поради което нямаш възможност да си следиш салдото на дебитната си карта по Интернет. Въпреки това ще питам хора които работят там за некви по-специфични възможности, ако съществуват естествено....

• Администратор

През epay може да се проверява наличност по дебитни карти. Само трябва да е активирана опцията "Разплащане през Интернет" от някой банкомат.

През epay може да се проверява наличност по дебитни карти. Само трябва да е активирана опцията "Разплащане през Интернет" от някой банкомат.

<{POST_SNAPBACK}>

Zazzko донякъде е прав - единствено при активирана опция "Разплащане в Интернет" си в състояние да видиш наличността. Пак повтарям обаче - това, което евентуално ще видите като салдо е салдото подадено то БОРИКА, а не актуалното салдо на вашата картова сметка.

Редактирано от Neuton Gimic (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

В сайта на epay.bg има такъв раздел -проверка на салдо (или нещо такова) но зависи дали банката издател поддържа тази опция он-лайн - Първа Инвест. банка я поддържа.

• 1 година по-късно...

Здравейте, искам да питам нещо!

Направих си регистрация в ePay.bg. До тук всичко точно. Имам дебитна карта Маестро от ПИБ. И в и-пей като поисках да си използвам картата ми даде един персонален код, който да въведа на банкомат, като използвам менюто Плащане на сметки, B-PAY и т.н. Е да, обаче "новите" банкомати, които били с "нов" софтуер нямат налично менюто "плащане на сметки" или "B-PAY". Питах в ПИБ дали проблема случайно не е в моята карта и защо, но ми казаха, че при банкоматите с този въпросния "нов" софтуер това меню не е налично. Та някой може ли да ми каже по какъв начин да си добавя картата към платежните средства в ePay.bg.

Благодаря ви предварително!

• 5 седмици по-късно...

Направих си регистрация в ePay.bg. До тук всичко точно. Имам дебитна карта Маестро от ПИБ. И в и-пей като поисках да си използвам картата ми даде един персонален код, който да въведа на банкомат, като използвам менюто Плащане на сметки, B-PAY и т.н. Е да, обаче "новите" банкомати, които били с "нов" софтуер нямат налично менюто "плащане на сметки" или "B-PAY". Питах в ПИБ дали проблема случайно не е в моята карта и защо, но ми казаха, че при банкоматите с този въпросния "нов" софтуер това меню не е налично. Та някой може ли да ми каже по какъв начин да си добавя картата към платежните средства в ePay.bg.

Аз имам същия проблем, ако някой е открил решение за това, ще се радвам да сподели! :)

Такава опция имат САМО банкоматите на Пощенска банка. И опцията се казваше epay, после й промениха името, но си е там. Влизаш в менюто с ДРУГИ УСЛУГИ и гледаш в дъното на екрана (обикновено в долу в ляво) се намира тази опция. Аз така си регистрирах моята дебитна карта преди две години.

Като си регистрираш карта през банкомата (иска ти 1 лев за регистрацията. Става въпрос, че това левче ти го изисква самия банкомат) влизаш в epay.bg и в началната страница (след като се логнеш) търсиш името на картата - до нея ВИНАГИ има линк ПРОВЕРКА ЗА НАЛИЧНОСТ. Вкарваш си паролата, изчакваш отговора от компютъра на твоята банка и след малко ти се показва таблица, където пише колко кинти имаш в момента в картата. :lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.