Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с преинсталация от флашка

Featured Replies

Не мога да стартирам процеса на преинсталация от флашката въпреки,че е буутваща.Пробвах да избера  като bootable device removable device,след което уина зареди,реснах и нищо.После избрах като 1st bootable device хард drive,реснах и пак нищо.Флашката я направих буутваща с rufus,тествах я и с някаква програма да съм сигурен,че е буутващата.Лаптопа е двуядрен asus pro55G,не мисля,че е чак толкова стар за да не може да буутва от флашка.Та какво пропускам?

В самия раздел Hard drives не бях дал приоритет на флашката,там беше проблема.

Така,че от тази гледна точка вече всичко е наред.

Подкарах началната страница на Ubuntu и избрах install ubuntu,след което на черен екран почна да реди някакви надписи ред след ред и накрая даде някаква омазана картина,на която заби.На какво се дължи проблема,Става въпрос за последна версия на убунту 32 бита.

Редактирано от ST.D (преглед на промените)

Флашката не е направена както трябва. Свалете тази програма, и с нея я направете бутваща, но преди това задължително я форматирайте.

• Автор

Факта,че инсталацията започва според мен означава,че флашката е наред.Една флашка или е буутваща или не е.Колкото до коментара на baikolio95,това кой е за линукс и кой не е,е въпрос на личен избор.Като не можеш да дадеш свястно обяснение или предположение за решение на проблема по-добре не пиши нищо.

Ще пробвам флашката на друга машина и ще видим дали проблема е в нея.Дотогава ако някой има идеи да пише.

Колега дайте малко повече информация за хардуера и най-вече с каква видео карта е лаптопа?

• Автор

По време на инстала стигам до черен екран,след което се нареждат някакви редове и пак черен екран,разбрах че съществува подобен проблем с nvidia видеата при инсталирането на убунту,поради което трябва да се активира опцията NOMODESET.И тук вече не знам как да го направя.

Машината има XP,идеята е да и се сложи и Ubuntu.Има 2гб рам,двуядрен 2гхц процесор,nvidia geforce 8200M.

Като заредите от флашката и стигнете до менюто където пита дали да инсталира или да стартира Ubuntu, натискате F6 Other Options и там активирате nomodeset.

• Автор

Мерси за помощта,иначе малко след инсталацията пак крашна,четох и за този проблем.Source:http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2075469

Ако някой може накратко да даде инструкции ще съм благодарен.Дотогава ще опитам да следвам инструкциите от сорса.

Като отида на http://www.ubuntu.com/download/desktop ми дава два варианта за сваляне и предполагам по-голямата цифра е "последната версия". Та какво ще се случи ако не се ползва "nomodeset", т.е. пускаш го и чакаш докато зареди десктопа (защото не е казано какво се е случило тогава, за да се добавя и параметъра). Ако има инфо как се казва сваления образ - ще е най-добре. Unetbootin прави флашки също (и запазващ файл , не ползвай този режим (най-малкото защото е бавен) при никоя програма за флашки - ще имаш поне едно главоболие по-малко).

А по последния линк - предполагам "мъките" са на вече инсталирано, докарай го до там първо и после опитвай да го счупиш :) .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.