Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на автоусилвател.

Featured Replies

Преди доста време си закупих бас каса за кола. Хвърлих бая пари обаче е пасивна и искам да избера подходящ автоусилвател до 400 лева. По възможност да е нов.

Характеристика на бурито:

Говорител: GZRW 30SPL

Диаметър: 12 инча

Мощност: 2 намотки по 500 вата номинална мощност на 2 ома.

Намерих и снимка в нета, тук.

Благодаря.

Ако намериш  ground-zero-gzta-1.800mk2  , ако ли не : http://caraudio-bg.com/Pioneer-GM-D8500M

или http://caraudio-bg.com/Ground-Zero-GZIA%201-600HPX

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Преди доста време си закупих бас каса за кола. Хвърлих бая пари обаче е пасивна и искам да избера подходящ автоусилвател до 400 лева. По възможност да е нов.

Характеристика на бурито:

Говорител: GZRW 30SPL

Диаметър: 12 инча

Мощност: 2 намотки по 500 вата номинална мощност на 2 ома.

Намерих и снимка в нета, тук.

Благодаря.

"Комшия"!

Не си харчи парите за такива глупости. Ето ти една "каца" и от мен!

• Автор

"Комшия"!
Не си харчи парите за такива глупости. Ето ти една "каца" и от мен!

:D 

Засега съм се спрял на този.

Милиард пъти по-добре е да си направиш нещо сам. Клас Д китайски стъпала с големи мощностти има един куп. Трудната част ще бъде единствено правенето на импулсното. Иначе направиш ли го, две клас Д стъпала в мост без проблем ще ти изкарат 300+ истински вата на 4 ома.

Но преди да се прави нещо, трябва да уточниш какво ще храниш с него и с какво съпротивление е. За да се реши на какво напрежение ще се правят стъпала и как ще се свързват - мостово за стъпала с ниско напрежение и товар на по-високо съпротивление или паралелно за стъпала с високо напрежение и товари на ниско съпротивление от рода на 2-3 ома.

Гледам че ще храниш 2 ома суб... Тогава ще се свързват паралелно няколко стъпала. Но кажи колко вата ти трябват...

На 1 киловат кацата ти ще се разпърди и изпуши. Ти знаеш ли какво въобще е 1 киловат мощност ? Акумулатора ти няма да издържи, и най-дебелите кабели ще се разпушат, тия за суба също. Не съществува кар-усилвател с 1 киловат истинска мощност. Всичките са китайски лайна с надписани мощности, нямащи нищо общо с действителността, нито с физичните възможностти.

Мощността на кацата, ако питаш мене, е не повече от 350-400в. Ама понеже е джангърски говорител за кола, в който се цели само да ти развее гащите и косата от бумтене и е с две намотки, може и 500 W да го сложиш. Вероятно и чувствителността му е боклучава.

Абе, що въобще ...както и да е, да не те обидя...

Иначе има дори готови клас Д китове, може да се сглоби 400-500 ватово стъпало, без някакви кой-знае какви претенции за качество.

А иначе за импулсното може да се направи нещо по-елементарно като схемичка, което ще ти изкара 400+ вата.

p89-f1.gif

Понеже е по-елементарна схемичка, лошото е че е спестена обратната връзка и реално се губи големият плюс на импулсните захранвания и регулацията на напреженията ще бъде като линейно захранване. Но като за кола, не е проблем. Под товар напреженията ще падат с няколко волта, не повече.

С 35 волта може да се спретнат добри стъпалца в паралел.

По-късно мога да ти покажа някакви примери.

Редактирано от Lifebeyounearth (преглед на промените)

• Автор

Ти знаеш ли какво въобще е 1 киловат мощност ?

Знам какво е. Нямаше да си купя ако не знам.

най-дебелите кабели ще се разпушат

8 квадрата кабел? Да се разпуши? Малко се съмнявам. 

Мощността на кацата, ако питаш мене, е не повече от 350-400в.

Ground Zero отдавна са се доказали като доста добра марка в Car Audiо-то. В официалния сайт на Gz.

Схемите за направа на усилвател няма да ми помогнат. Темата е за избор на такъв, а не за направата му. Нито имам нужните умения, нито имам подходяща апаратура с която да ги запоявам по платката.

Редактирано от Spaider (преглед на промените)

Пхахахах, тоя боклук от снимката с 250-300 ватов усилвател ще го избуша. Явно дори и истински субове не си виждал.

Въобще не знаеш какво са 1 киловат, само ей-така по въображение и по цифрички, които гледаш на усилвателите ги знаеш. То 1 киловат усилвател е почти невъзможно да се направи за кола. Нито ще се охлажда като хората, нито ще може да се захранва. Акумулатора ти няма посмъртно да издържи на 1 киловат и нагоре консумация, което е 100A. Акумулатора ти най-вероятно е под 80Ah, та, ако имаш малко сиво вещество и завършен 4-ти клас можеш да си представиш дали това е възможно или не. И не, ако е истинска мощност, 8 квадрата ще се разпуши от раз. Но за готовите боклуци с не повече от 300 реална и то за най-скъпите, почти няма да имаш проблеми с какъвто и да е кабельок.

Щом като искаш, купувай си надписани боклуци. Аз повече преставам да се занимавам с теб. Ама се чудя що ли въобще се занимавах досега... То ти ако разбираше, нямаше да си купуваш такъв "говорител" да вдигаш джангър по улиците, а качествен такъв, с висока чувствителност, за да можеш с по-слаб усилвател да го задвижиш 100 пъти по-добре и по-ефективно.

За още едно сведение, с 1 киловат усилватели хората правят озвучителни системи и хранят по два 15" говорителя минимум. Но тук не говорим за кола, а за озвучителна система.

Та викаш, 1 киловат ти било говорителчето ? При последователно свързани намоки, имаме 4 ома. Това ти е съпротивлението при прав ток, не при променлив, щото там съпротивлението малко варира според честота. Тоест, ако му пусна 64-65 волта прав ток за няколко часа ще издържи ? Няма лошо, вярвай си...ако искаш го тествай така и след не повече от 5 минути ще настане смрад от опечена лакова изолация.

• Автор

Щом като искаш, купувай си надписани боклуци.

Щом аз съм си изкарал парите, аз ще си купувам мои боклуци щом съм сметнал за добре.

тоест, ако му пусна 64-65 волта прав ток за няколко часа ще издържи ?

Говорителя е за да свири, а не да му пускаш право или променливо напрежение. Вероятно и аз ако ти пусна на теб 65 волта право напрежение ще ти се вдигнат косите.

То 1 киловат усилвател е почти невъзможно да се направи за кола. Нито ще се охлажда като хората, нито ще може да се захранва.

Логично!

Пхахахах, тоя боклук от снимката с 250-300 ватов усилвател ще го избуша. Явно дори и истински субове не си виждал.

Тук нещо сбърка. Ходил съм по аудио събори по Велико Търново, Бистрица, София и т.н. Много добре знам и съм виждал истински "субове". 

П.С. Това не ти е първото АГРЕСИВНО мнение тука. Кат ми са нервираш изчезвай!

• Автор

Ей дрисльо тъп, смотан и въшлив, по този начин ще се пъчиш пред майка си и баща си, но не и на мен, ясен ли съм ти ?

65 волта прав ток няма да ми направи нищо. Лично аз всеки ден пипам ей-така случайно радиатори на интегрални стъпала, които опроводяват отрицателно захранване и работят на горе-долу същото напрежение, обаче докосна ли се до 65 волта променлив ток, го усещам много повече...защо ли ? Я марш обратно в училище да учиш физика.

И какво общо имам аз и говорителя и въобще...с измерването на мощност ? Казвам ти елементарен пример да разбереш дали "говорителя" ти ще издържи на 1 киловат мощност. Пусни му 65 прав ток за повече от един час, и ако издържи, ела да те почерпя със сладки, безалкохолно и каквото имам. Ако имаш завършен 8 клас, ще знаеш как да сметнеш мощноста, като имаш ясно напрежение и съпротивление.

Ок. Ако може после и аз на теб да пусна 65 волта право напрежение за повече от час, съгласен? Имам завършен 8 клас. Ама явно ти имаш сериозен проблем с нервите. Върви при личния си лекар да ти изпише нещо да пиеш.

П.С. Не виждам ясна причина за избухването ти? Нито съм те обидил нито нищо.

• Автор

Що трябва на мен да пускаш ток ? На мен ли ще ми измерваш мощността ? Баси...

Това не е правилния начин! Ми с тази агресия........  :D

Между другото темата е приключена, ще си поръчам усилвател другата седмица. 

Що не вземеш да почетеш малко физика и да разбереш, че няма да ми стане нищо ? Бай Дъ Уей.

Та точно ти ли ще ми казваш че не е правилен начин ? А какъв е правилния начин ? Да пуснеш Тони Стараро, Азис, оня с пилешките крака и Дриско и щом като ти се тресе цялата кола, значи имаш 1 киловат мощност ? Това са типични разсъждения на обидени и подебени в спора едва-пълнолетни дришльовци, които от няколко месеца имат голфче и вече трябва да покажат колко са тъпи и прости, за да не останат по-назад от другите по някакъв начин. Ми жалка работа, кво да кажа. Много жалко че и ти си от тях..

А иначе, че си дрисльо, спор няма. То си личи. И не, не проявявам никаква агресия, ти не си видял какво е агресия. И дано да не видиш...

Както и да е, купувай си там какъвто боклук искаш и тва е. Пожелавам ти да ти се разпадне цялата кола от джангър ! И от тъпотия...

• Автор

Що не вземеш да почетеш малко физика и да разбереш, че няма да ми стане нищо ? Бай Дъ Уей.

Та точно ти ли ще ми казваш че не е правилен начин ? А какъв е правилния начин ? Да пуснеш Тони Стараро, Азис, оня с пилешките крака и Дриско и щом като ти се тресе цялата кола, значи имаш 1 киловат мощност ? Това са типични разсъждения на обидени и подебени в спора едва-пълнолетни дришльовци, които от няколко месеца имат голфче и вече трябва да покажат колко са тъпи и прости, за да не останат по-назад от другите по някакъв начин. Ми жалка работа, кво да кажа. Много жалко че и ти си от тях..

А иначе, че си дрисльо, спор няма. То си личи. И не, не проявявам никаква агресия, ти не си видял какво е агресия. И дано да не видиш...

Както и да е, купувай си там какъвто боклук искаш и тва е. Пожелавам ти да ти се разпадне цялата кола от джангър ! И от тъпотия...

Ми и ти си тъпанар ама си мълча! Не слушам нито Криско нито чалгийските историйки. Не карам Голф!

Щом в момента не проявяваш агресия, не знам к'во става ако проявиш. Пак ти казвам за лекар си! Аз ти пожелавам да се излекуваш по скоро от тия нерви, че е много вредно. :)

Пожелавам ти да ти се разпадне цялата кола от джангър ! И от тъпотия...

:D :D :D

Това са типични разсъждения на обидени и подебени в спора едва-пълнолетни дришльовци

Ми да обиден съм. Само ме товариш с обиди тука.... Относително е дали съм победен в спора.

Младеж!

Колегата е поискал мнение по интересуващият го въпрос и няма нищо лошо в това. Даже се вижда, че е получил такова. Парите са си негови и може да си купи това, което ТОЙ пожелае, а не ти да му диктуваш как да живее и какво да прави. Не си му дал  необходимото мнение а с постовете си е видно, че освен да го обиждаш, друго не можеш. Най- малкото е искал мнението на гамен, като теб. Доколкото си спомням, беше предупреден от "оставиме" преди 20 дена.  Накрая! Никой не е искал точно твоето мнение в темата, за да се изявяваш като някой, който разбира от аудиотехника. И не на последно място. Със заплахи към хората, може скоро да ти строшат и кратуната дебела! По моя преценка, не си желан в тези форуми. Не се ли усещаш вече? А и си познат на доста хора с многобройните си никове в този форум!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Със заплахи към хората, може скоро да ти строшат и кратуната дебела!

Хмм...тук надушвам заплаха...и то от ... 65 годишен  :D  :D

Може би 90-те ми кила ще свършат работа поне като за начало lol.giflol.gif

10501699_700204946683245_311911273193846

Сега даа те изтипосам ли теб да ти се посмеем дружно на мухлясала ти физиономия ? lol.giflol.giflol.gif

Нали не си мислиш че не мога да ти издиря твои снимки, публикации и бълвочи в интернета, Стефчо ?

Аз съм добър човек, не правя такива работи lol.giflol.gif

Хмм...тук надушвам заплаха...и то от ... 65 годишен  :D  :D

Може би 90-те ми кила ще свършат работа поне като за начало lol.giflol.gif

10501699_700204946683245_311911273193846

Сега даа те изтипосам ли теб да ти се посмеем дружно на мухлясала ти физиономия ? lol.giflol.giflol.gif

Нали не си мислиш че не мога да ти издиря твои снимки, публикации и бълвочи в интернета, Стефчо ?

Аз съм добър човек, не правя такива работи lol.giflol.gif

Та какво толкова му има на човека ? 

И ти ще станеш някой ден мухлясала муцуна и ще ядеш със лъжица само..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.