Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за ъпгрейд, бюджет около 400 лв.

Featured Replies

Здравейте драги потребители!

Желая да ъпгрейдна процесора си, но за да го направя трябва да сменя и дъното, следователно захранването и рамта.
Моля Ви да ми помогнете за избора на процесор, дъно и захранване, ако е нужно. Бюджета за дъното и процесора с които разполагам е 200-250 за процесор
и 120 за дънна платка

Текущият ми билд е
CPU Type AMD Athlon 64, 2200 MHz 3500+
Motherboard ASRock ALiveNF5-eSATA2+
RAM 2047 MB DDR2
Graphic Card NVIDIA GeForce GT 240
POWER SUPLY CODEGEN 350W

Добър вечер.

Всички части са ти морално остарели за жалост. Захранването не ми вдъхва доверие. А и 12 волтовата му линия е 12 ампера - демек е двойно по-малко от 300 вата.  Не се знае кога ще замине.

120 лева за дъно са излишни. Можеш да минеш с най-евтиното H81 дъно. От допълнителни 2 GB RAM + следния процесор ще намериш огромна разлика. Само че той в момента не е наличен. Можеш да звъннеш, за да разбереш кога ще е.

GB H81M-S1 / 1150
G3258 3.2GHZ/3M/BOX/1150
4GB DDR3 1600 GEIL /BULK
EVGA 500W 80 PLUS 100-W1-0500-KR
Обща стойност - 358.95 лв. с ДДС

Количка

Попринцип, ако наистина държиш да се впишеш в бюджета можеш да вземеш i3 + подобно/същото дъно без да сменяш захранването. Но ми се вижда рисковано предвид, че вероятно е от миналото деситилетие. А ако искаш да спестиш можеш да вземеш това захранване:

Fortron FSP 350 85+

To ще издържи конфигурация с i3/G3258, само че ако решиш да добавяш външно видео можеш да си лимитиран в зависимост от колко мощна карта добавиш.

Хубаво е и да споделиш за какво използваш компютъра все пак.

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

• Автор

Мерси за бързия отговор!
Като цяло идеята ми за тоя кошник е да взема необходимите части за момента, за да може да се подкара CS:GO  и някоя друга игрица... "гейминг" е силно казано в случая, защото съм нясно, че са необходими повече финанси за тая работа. Също така идеята ми е да се вземе достатъчно добро дъно, за да може да се ъпгрейдва още за в бъдеще, а това което ти ми линкна ми се вижда разумно за мойте цели.
Също така бих искал да те попитам какво ти е мнението за AMD процесорите, тъй като гледам, че са бая по-евтини. И бих предпочел да дам малко отгоре за процесор, ако си заслужава, разбира се.

Попринцип за Souce engine-a (пр. CS GO) процесора оказва голяма влияние. Всъщност с I3 + вграденото му видео CS-а върви прилично (само че на по-ниска от 1080п резолюция. Ето ЛИНК.

Относно AMD процесорите: Има вариант с Athlon X4 860k, който е на цената на G3258 и съответно негов противник. Да с 4 ядра е, но това не значи, че е по-бърз. За в бъдеще ще е по-добрия вариант. Ако смяташ обаче да ъпгрейдваш Пентиума е твоя избор.

На твое място, ако вече съм събрал съотвените пари, бих спестил още малко и бих взел i3 + ново захранване, за да си нямам грижи.

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.