Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направя подробно портфолио за графичен дизайн

Featured Replies

Здравейте,моля кажете как да си направя портфолио за графичен дизайн.Не само какво да съдържа,а като цяло на какво се прави как се запаметява,как трябва да изглежда и т.н.

Нали знаеш, че за да си направиш портфолио, трябва да имаш качествени работи които да прикачиш ? И не, не става да се използват картинки от гугъл.

• Автор

хаха да знам,никой не е казал че ще прикачвам снимки от гугъл.Ако можеш да отговориш пиши по темата,недей да спамиш ;)

Просто казвам, че е имало и такива.

• Автор

ако можеш помогни мииии,моля те.Предполагам че знаеш..:))))може и другаде да пишем

Принципно, когато тръгваш да си правиш портофолио трябва да го направиш, така че да описва твоите характеристики - един вид създаваш personal brand. Можеш дори да си създадеш и visual identity(или както повечето хора го наричат - лого). Цветът, юзър интерфейса, шрифта, съдържанието и всичко останало трябва да описват теб като човек и дизайнер. Това го знам от специалността, която изучавам Мултимедия. Портфолиото е един вид реклама - ти рекламираш твоите умения и творения. Трябва много внимателни да се обмисли как ще изглежда и можеш да започнеш с някакви скици на хартия и след това да си направиш wireframe на Фотошоп и да направиш самия дизайн. След това го кодваш на HTML5,CSS3,Javascript/jQuery и даже можеш да направиш usability testing, за да видиш какво мислят потребителите за дизайна и съдържанието и дали е лесен за използване. Това е което знам за създаването на портфолио и се надявам да прочета повече мнения.

• 1 месец по-късно...

За къде ти трябва това портфолио? В университет ако кандидатстваш си печаташ 10-тина неща и ги слагаш в една папка. По-възможност по-хубава папка. Може и на отделни листа на паспарту.

Иначе като цяло трябва да разгледаш портфолиа на дизайнери и да си харесаш твоето на кой ще прилича. Най-голямата гъзария е портфолиото ти да е книга ама е по-скъпо. Ако искаш да можеш лесно да го показваш на много хора ти трябва сайт. Е това е моя www.gyaurov.com . Никак не е чудо, но си е лично. Лесният вариант е да си направиш behance - там и networking със себеподобни ще получиш.

• 1 месец по-късно...

Дизанерско CVЗдравей, Росица!

Кефи ме подхода ти....

на 7/24/2015, 9:14:04, rosica8989 написа:

ако можеш помогни мииии,моля те.Предполагам че знаеш..:))))може и другаде да пишем

Иначе - според мен си загубила интерес към темата, но все пак:

Можеш да създадеш 3-4 ТИПА портфолио, като ще ти покажа и примери:

- Онлайн портфолио / личен сайт - мисля, че е ясна идеята, правиш / поръчваш си сайт, в който да изложиш своите работи с някакъв текст. Например: Портфолио на Мирослав Коцев или Портфолио на Христо Калайджиев - мисля че принципа е ясен. Разликата в двете конкретно е, че единия гради бранд със самото си ИМЕ, а другия гради бранд, зад който ЗАСТАВА с името си. Въпрос на личен вкус на съответния дизайнер!

- Портфолио, като картинка - когато кандидатстваш за работа (от КАКЪВТО и да е тип), обикновено показваш с картинки или картинка, на какво си способна - тази картинка може да е портфолио. Създаваш си голям файл с изброени твои силни старни и стари дизайни, или само стари дизайни - ето примери: Фотографско портфолио ,  Дизайнерско портфолио , Дизайнерско CV. Естествено, последното е доста висок левел...

- Портфолио на PDF - същия принцип, като картинката - правиш го на Adobe Photoshop, Illustrator или CorelDraw ако щеш и го експортваш в PDF.

- В специализиран портал - правиш си профил в специализиран сайт за дизайнери - най силните са 2 - Behance и http://www.deviantart.com/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.