Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет относно избор на лаптоп

Featured Replies

Здравейте, имам нужда от вашето мнение относто два лаптопа, които съм харесала. Лаптопа ще се ползва за филми, музика, интернет, игри, програми (по-тежки и по-леки) и общо взето много неща. Това, което ме притеснява е дали ще загряват  много тези два модела според вас и дали си заслужават парите като цяло. 

http://ardes.bg/laptop/Asus+G551JM-CN094D-64566

http://ardes.bg/laptop/Lenovo+Y50-70-61373

Лаптоп Acer Aspire VN7-591G Nitro  Малко по-бърз процесор и по-ниска цена от избраните от Вас Лаптоп Asus N551JW-CN002D  Малко по-бърз процесор и малко по-бърза видеокарта на сходна цена.

Има и предложения със 17" монитори със сходни останали характеристики и на цени около тези на избраните от Вас, но не сте ни съобщили изискванията за време на автономна работа и тегло на лаптопа, а предложенията със 17" монитори харчат малко повече ток и тежат малко повече.

• Автор

Благодаря за предложенията. За Acer-а не съм чувала много добри отзиви, но този Asus е доста добре също. 17" е много, 15,6" ми е идеален, а за тегло и батерия нямам претенции. Най-много ме интересува дали ще грее много един такъв лаптоп и естествено да не започне да прегрява и да се изключва, като се играе някоя игра примерно... 

Общо взето, ще греят прилично при сериозно натоварване, който и да е от моделите.  Но ако се профилактират редовно от замърсяване, ще е в рамките на безопасните стойности на температурите. Ако искате да не е така, избирате от моделите с компоненти с ултранисък разход на електричество, обаче те са доста далеч от търсената производителност за игри и за тежки програми.

Здравейте.Аз също мисля да си купя лаптоп. Прерових много сайтове и оферти и т.н. Понеже попаднах на много теми за студени и топли машини, и един куп мнения за тази или друга марка, имам един въпрос:

Бихте ли ми препоръчали марка или модел които да не прегряват много и в същото време да са стабилни. От всичко което прочетох в Интернет съм се ориентирал към лаптоп с процесор i5, тъй като на i3 вече му била "изпята песента ". Бюджетът ми е 1000-1200лв. ще се използва за гледане на ейч ди филми, средно тежки игри и видео обработка (конвертиране), и Интернет. Предпочитанията ми са за 15,6 инча дисплей, резолюция ейч ди реди или фул ейч ди. процесор 2-3гц, видеокарта енвидия с поне 1 гигабайт собствена памет, защото от това което прочетох интел ейч ди графикс били много смотани видеокарти като цяло. двд за възпроизвеждане от диск и т.н. ще се радвам ако можете да ми дадете съвет за стабилен и не много прегряващ ( студен ) лаптоп с процесор i5 или някоя по добра конфигурация. Предпочитам лаптоп защото е по компактен и мога да го нося навсякъде, ако ми потрябва, примерно. Благодаря предварително на тези които биха се изказали по темата, защото от това което видях в интернет, не можах да се ориентирам кой модел е по студен и кой по топъл модел.

Ориентирай се към нещо без U за процесор и поне 750м карта.Игри за тоя бюджет не е много препорачително,защото ще му стопиш лагерите доста бързо ;) Иначе не се съмнявам,че някой по-знаещ ще ти даде хубаво предложение.

Ето това: http://olx.bg/ad/alienware-m18x-ID5npmG.html#5d785a766d

Плюсове: Процесора е на  3.00ghz(цели 3.80ghz в турбо бууст) и е отключен

Две големи ssd-та в раид

Угромно количество рам

Минуси: Втра употреба е

Ето това: http://olx.bg/ad/alienware-m18x-ID5npmG.html#5d785a766d

Плюсове: Процесора е на  3.00ghz(цели 3.80ghz в турбо бууст) и е отключен

Две големи ssd-та в раид

Угромно количество рам

Минуси: Втра употреба е

1500 пари за 2-ра употреба геймърски лаптоп грял 100 години като печка...перфектно предложение...друг път.

Забелязвам че се взимате за капацитет,но това и от хора с бегли познания като моя милост е ясно,че ще бъде 1500 левова грешка....сериозно вземи малко помисли преди постоянно да се опитваш да набуташ хората с прегорели пречки от по над 4 години...

1500 пари за 2-ра употреба геймърски лаптоп грял 100 години като печка...перфектно предложение...друг път.

Забелязвам че се взимате за капацитет,но това и от хора с бегли познания като моя милост е ясно,че ще бъде 1500 левова грешка....сериозно вземи малко помисли преди постоянно да се опитваш да набуташ хората с прегорели пречки от по над 4 години...

22nm процесор на над 4 години? Къде???

22nm процесор на над 4 години? Къде???

Ама си бил и забавен бре,ха! Има ли значение дали е 3 или 4 години? За геймърски лаптоп както и да го погледнеш е много.Забавен си,ама пробвай пак!

Аз си взех 22nm прочесор някъде средата на 2012...как мислиш,дали не е бил в употреба вече?

Редактирано от Carlsberg (преглед на промените)

Здравейте.Аз също мисля да си купя лаптоп. Прерових много сайтове и оферти и т.н. Понеже попаднах на много теми за студени и топли машини, и един куп мнения за тази или друга марка, имам един въпрос:

Бихте ли ми препоръчали марка или модел които да не прегряват много и в същото време да са стабилни. От всичко което прочетох в Интернет съм се ориентирал към лаптоп с процесор i5, тъй като на i3 вече му била "изпята песента ". Бюджетът ми е 1000-1200лв. ще се използва за гледане на ейч ди филми, средно тежки игри и видео обработка (конвертиране), и Интернет. Предпочитанията ми са за 15,6 инча дисплей, резолюция ейч ди реди или фул ейч ди. процесор 2-3гц, видеокарта енвидия с поне 1 гигабайт собствена памет, защото от това което прочетох интел ейч ди графикс били много смотани видеокарти като цяло. двд за възпроизвеждане от диск и т.н. ще се радвам ако можете да ми дадете съвет за стабилен и не много прегряващ ( студен ) лаптоп с процесор i5 или някоя по добра конфигурация. Предпочитам лаптоп защото е по компактен и мога да го нося навсякъде, ако ми потрябва, примерно. Благодаря предварително на тези които биха се изказали по темата, защото от това което видях в интернет, не можах да се ориентирам кой модел е по студен и кой по топъл модел.

Здравейте, какво мислите за това http://www.pcstore.bg/bg/catalogsearch/result/?q=Acer+Aspire+E5-572G+NX.MQ0EX.055&_antispam=antispam_676&_antispam=antispam_528

Редактирано от джо бързия (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Първо, оправи си линка, накрая има допълнителни символи.
Относно лаптопът, който си пуснал: U процесор, кофти видеокарта, гланцов дисплей.
Ето едно предложение: ASUS K550JX-DM013D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.