Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да свържа хард диск като периферно устройство?

Featured Replies

Преди няколко месеца компютърът ми беше при техник защото имаше проблем със хард диска, не можеше да стартира системата. Той го смени извади каквато информация можеше от стария хард и ми го върна след като го подмени. А сега искам само да го свържа към компютъра за да видя какво има намерих някой програми за възобновяване на вече  изтрити файлове и просто искам да се поровя, но мога ли да го свържа към компютъра като периферно устройство за пренос на памет не да стартирам системата със него?

Редактирано от Georgi.145 (преглед на промените)

Да, с адаптер.Попринцип, слагаш и 2-та харда и от БИОС избираш да боотне от новият.

• Автор

*Искам да видя само файловете, но без да стартирам уиндоус от стария*

За стационарен компютър ли става дума? Старият диск SATA ли е или IDE? Ако е SATA, смело го закачаш на SATA1 (ако първият диск е SATA0). И стартираш машината.

Няма нужда от адаптери!

Ако говорим за лаптоп - това е друго нещо. Тогава ти трябва или кутия за външен диск или адаптер.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

За стационарен компютър ли става дума? Старият диск SATA ли е или IDE? Ако е SATA, смело го закачаш на SATA1 (ако първият диск е SATA0). И стартираш машината.

Няма нужда от адаптери!

Ако говорим за лаптоп - това е друго нещо. Тогава ти трябва или кутия за външен диск или адаптер.

Това ще стане, но означава отваряна на кутията.

С адаптер си го свързва към USB независима каква е машината. Свързването и разкачването може да стане и при работещ комп.

Има и адаптери от АТА - ето при бързо търсене с чичко Гугъл какво ми излезе

Адаптер USB to ATA,SATA,IDE - 10 лв.

• Автор

Ами да с компютър съм, знам и съм го отварял знам как да свържа кабелите, и да SATA е (HITACHI) кои кабел да свържа за да ми покаже само файловете не да стартира с диска?

Или ще ми трябва адаптер?

Ами да с компютър съм, знам и съм го отварял знам как да свържа кабелите, и да SATA е (HITACHI) кои кабел да свържа за да ми покаже само файловете не да стартира с диска?

Или ще ми трябва адаптер?

Ти щом си го отварял - що питаш кой кабели. Сигурно си го отварял да види как изглежда отвътре.

Вида на интерфейса няма нищо общо с марката.

И при АТА, и при sATA - имаш два кабела - захранващ и за данни. Свързваш ги и двата. Дали ще бутне от този диск зависи от настройките.

Дай модел на дъното

Това пък защо - нали преди диска е бил свързан към това дъно?

• Автор

Добре това исках да знам, мерси. Благодаря за обясненията на всички.!

Това пък защо - нали преди диска е бил свързан към това дъно?

Защото първият пост ако е ясен вторият може да не му е. И тогава (при доста от машините) следва обикновено съобщение от BIOS за проблем и как да се върже и Georgi.145може да се ошашка от тия проблеми.

Те затова питам за дъното!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.