Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за водене на сметки в ресторант

Featured Replies

Здравейте,

Има ли програма с която да водя сметките в ресторант,

в която да въведа артикулите и цените и тя да води сметката и да показва крайната сума и ако има за възможност отпечатване/принтиране на сметката би било екстра..не съм в час по въпроса.

Роска, приятел. Ако имаш хотел и ресторант няма да ти е толкова бедна гагата, че да не можеш да си купиш нужния счетоводен и друг софтуер. Даже ще си го впишеш в перо "разходи" да спестиш някой лев данък.  Явно  предишната тема не си се справил с проблема и с използуването на Excel. Ето ти една програмка. .. Безплатна е...Всъщност вместо програмата ти давам страницата  на една от фирмите за такъв тип софтуер, там има програми с различно предназначение. Обикновените версии са безплатни. Дори има една наречена Хотел про, която макар да е "про" пак е безплатна. Професионалните са заплатени. Разгледай безплатните, във всеки един от трите раздела на сайта(счетоводен, търговски и "друг" софтуер) все някоя ще ти пасне. Може и да ти паснат дори няколко. Има и други фирми, които предлагат подобни софтуери, вероятно и другите фирми предлагат версии с по-ограничена функционалност, които да са безплатни. Не е сложно да ги откриеш в интернет. Ако това те затруднява, защото не можеш дори да се справиш с търсенето в Гугъл, значи за мен си бита карта, все пак се иска минимум образование за каквато и да е интелектуална работа. Ако си с незавършено основно образование и дебел врат, по-добре не притежавай хотел и ресторант, а се наеми за бияч в тях, или отиди да си довършиш обазованието.  

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Не, извинявам се..но не съм този стериотип който ти описа..разгледах мнохо програми, но нито една не ми пассна..и за андроид разгледах. А колкото до excell се справих.. Защо да не съм..

Не, извинявам се..но не съм този стериотип който ти описа..разгледах мнохо програми, но нито една не ми пассна..и за андроид разгледах. А колкото до excell се справих.. Защо да не съм..

С безплатните програми е така, с ограничена функционалност са и за да се свърши една работа може да се наложи числата да се прекарат през няколко...вероятно с ръчно местене на резултатите. Платените са пакетни и данните би трябвало се прехвърлят диретно между модулите в пакета...Това е положението, за без пари, се налага потребителят да си изгуби повечко време.

Ако си с незавършено основно образование и дебел врат, по-добре не притежавай хотел и ресторант, а се наеми за бияч в тях, или отиди да си довършиш обазованието.  

Към автора: Ако разполагаш с малко ресурси, наеми някой който да ти направи системата като хората.

...........

Ако искаш, да те викна да ми натискаш бутоните на клавиатурата, някои си имат собствено мнение и искат бой, за да пуснат резултат, а други като ги натиска по-силно пускат по няколко символа. Може и на добра воля, да ми купиш нова "пишеща машина".

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Здравейте,

Има ли програма с която да водя сметките в ресторант,

в която да въведа артикулите и цените и тя да води сметката и да показва крайната сума и ако има за възможност отпечатване/принтиране на сметката би било екстра..не съм в час по въпроса.

Така и не разбрах кои сметки искаш да "водиш" - счетоводството на ресторанта или сметките на клиентите?

Почти всички от новите касови апарати имат "Ресторантски режим". Напосоки отворих упътване за Касови апарати TREMOL и ще ти цитирам малко (стр. 41 -  43)

3.5. РАБОТА С КА В РЕСТОРАНТСКИ РЕЖИМ

3.5.1. Специфични особености

Работата в ресторантски режим позволява едновременното натрупване на няколко сметки (маса/място). Достъпа до всяка сметка се осъществява с избор на маса от 1 до 64 и място от 1 до 4.

При натрупване в избрана сметка се издава служебен бон, описващ продажбите в отделната поръчка, както и старото и новото салдо на сметката.

.....

Може да ти издава бележка за клиента и дубликат (за кухнята примерно).

Ако си въвеждаш всички приходи и разходи - може да ти подготви нещата за счетоводното приключване.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.