Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с WiFi на ProBook 450

Featured Replies

От 2 дена насам имам проблем с интернета. Не откривам други мрежи освен моята (а знам, че в моя регион има поне 7-8 и няма как всички да са спрели). Също така в момента съм на няма и метър и 50 от рутера и съм с 2 черти + нета пада. Когато седна на бюрото и съм на под една педя до рутера съм с най-много 4 черти от 5 възможни. Лаптопа беше даден за почистване и преглед на уиндоуса (7) преди 2 дена и оттогава започна така да прави, възможно ли е човека чистил и преглеждал уиндоуса да е пипал настройки и да не мога да виждам други мрежи, освен настоящата ми + слаба връзка с нея ? Преместя ли се в другата стая дори не мога да се кънектна, постоянно върти и даже излиза Х долу на иконката (все едно съм в самолетен режим). Лаптопа е ProBook 450 G1 - с уиндоус 7, наскоро инсталиран. Към рутера сме 3-4 човека, но това се случва с и без тяхна връзка към рутера - само аз имам проблем -> едва и е рутера, по-скоро е от лаптопа. В момента едвам поствам темата, съжалявам, ако се постне 2 пъти, интернета е ужасен, а както споменах съм на метър от рутера.

ПС: Благодаря за отделеното внимание.

Редактирано от Ixz (преглед на промените)

Може да не е свързал антената при сглобяването и затова да не хващаш почти нищо, а твоята да се хваща много слабо до рутера. Според мен не е свързал антената към wifi картата

преинсталирай драйвъра или въж за по/стар или антената не е закачена както трябва или изобщо не е. Грабваш лаптопа и при майстора, да си оправи бакиите.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Егати майстора, оправи един, създаде друг проблем .. никакъв рестарт на рутер/лаптоп не помага, стоя си на метър от рутера и 2 черти. Възможно ли е сам да отворя и да си свържа антената ? Компа го ползвам за работа, не мога да изгубя 1-2 дена заради него ..

Когато проблема е в машината рестарта на рутера няма да помогне.

Ето един клип: https://www.youtube.com/watch?v=hOZ1HZXAaSQ Където се намира батерията(тази малката за CMOS-a) вдясно на нея е адаптера за WiFi, провери дали черното кабелче е закачено за адаптера или не. Гледай още в началото на клипа е

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

• Автор

Понеже съм доста бос по тези теми, говорим за черното кабелче (всъщност са 2), които се движат като змия (терминологията ми кърти) и на клипа стигат вляво горе в ъгъла ? Доста странно но едното кабелче си стои леко не прикрепено към никъв хуй. 

леко не прикрепено към никъв хуй. 

Това как да го разбираме ? Егати и терминологията :)  И двете трябва да се прикрепени към адаптера за WiFi, тоест забодени :)  

• Автор

Това как да го разбираме ? Егати и терминологията :)  И двете трябва да се прикрепени към адаптера за WiFi, тоест забодени :)  

Ами така, мога да го движа :D мърда се, не е закрепено, свободно тяло е добър термин, описващ го, жалко че телефона и той предаде богу дух иначе щях да го снимам, но да, 1то кабелче не е свързано към нищо -.- Сега трябва да търся отвертка и да го отварям и прикрепям ? Ще падне голямо шоу

Ами така, мога да го движа :D мърда се, не е закрепено, свободно тяло е добър термин, описващ го, жалко че телефона и той предаде богу дух иначе щях да го снимам, но да, 1то кабелче не е свързано към нищо -.- Сега трябва да търся отвертка и да го отварям и прикрепям ? Ще падне голямо шоу

Да, принципно ще можеш да го движиш. Просто забоди металната част в дупката и натисни леко да влезе, така че да прави добър контакт и готово.

• Автор

Да, принципно ще можеш да го движиш. Просто забоди металната част в дупката и натисни леко да влезе, така че да прави добър контакт и готово.

След малко се мятам на настолния да гледам клипа ида видя кое как е, надявам се всичко да стане, стига да намеря и отвертка в нас с подходящ размер, ще пиша пак :) И благодаря много!

След малко се мятам на настолния да гледам клипа ида видя кое как е, надявам се всичко да стане, стига да намеря и отвертка в нас с подходящ размер, ще пиша пак :) И благодаря много!

Няма нужда да разглобаваш целия лаптоп, не ти трябва и отвертка, освен да махнеш винтовете от капака. Просто с ръка забоди където трябва кабелчето

• Автор

Няма нужда да разглобаваш целия лаптоп, не ти трябва и отвертка, освен да махнеш винтовете от капака. Просто с ръка забоди където трябва кабелчето

Да, стана ми ясно. Но, тук идва едно голямо но. Да земе нашия човек, ем да не го свърже, ем да го мръдне настрани, под една пластмаса и кабела да се окаже в другото отделение, затиснат под въпросната пластмаса. Няма как да го издърпам, ще се скъса, та за да го дръпна от там трябва да махна бая болтове :D :D D: 

Да, стана ми ясно. Но, тук идва едно голямо но. Да земе нашия човек, ем да не го свърже, ем да го мръдне настрани, под една пластмаса и кабела да се окаже в другото отделение, затиснат под въпросната пластмаса. Няма как да го издърпам, ще се скъса, та за да го дръпна от там трябва да махна бая болтове :D :D D: 

Щом трябва махай, но ако можеш да снимаш ще ти кажа със сигурност :D

• Автор

Щом трябва махай, но ако можеш да снимаш ще ти кажа със сигурност :D

http://imgur.com/oIZ33pE  Съжалявам за прекрасното качество Д: снимано е с камера от преди 7-8 год сиг, нямам в този ранен час друго под ръка. Както се вижда на това произведение на изкуството лекото медно малко стърчащо нещо е края на кабела, който трябва да се свърже, но той минава под пластмасата и няма как да го извадя без да развия голяма част от болтовете

http://imgur.com/oIZ33pE  Съжалявам за прекрасното качество Д: снимано е с камера от преди 7-8 год сиг, нямам в този ранен час друго под ръка. Както се вижда на това произведение на изкуството лекото медно малко стърчащо нещо е края на кабела, който трябва да се свърже, но той минава под пластмасата и няма как да го извадя без да развия голяма част от болтовете

Да, прав си, ще се наложи да развиваш :wink12:

• Автор

Да, прав си, ще се наложи да развиваш :wink12:

Мерси доста, спести ми главоболия бая. А да попитам, нормално ли е да е 1 кабел, в клипчето са 2, на други модели също по 2 ?

един кабел означава една антена. Би трябвало да се 2 според мен, но лаптопа ти може да е с едно, което много ме съмнява

• Автор

един кабел означава една антена. Би трябвало да се 2 според мен, но лаптопа ти може да е с едно, което много ме съмнява

Може да са били 2, ама ако клиента е по-шашав и от мен и хал хабер си няма, лесно би се прикрила такава следа :D Но, утре ще се разбере всичко. Мерси отново, бях готов да преинсталирам драйвъри, да сменям настройки и т.н., а то се оказа съвсем друго :)

Може да са били 2, ама ако клиента е по-шашав и от мен и хал хабер си няма, лесно би се прикрила такава следа :D Но, утре ще се разбере всичко. Мерси отново, бях готов да преинсталирам драйвъри, да сменям настройки и т.н., а то се оказа съвсем друго :)

Успех ти пожелавам и пиши утре като си решиш проблема да видим какво е било. Аз оставам на разположение!

Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.