Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с network adapter след преинсталиране

Featured Replies

Здравейте, колеги

Получих неочакван проблем след като се захванах да преинсталирам един по старичък компютър. Преинсталирах го с win7, всичко мина ок, но след като го преинсталирах не мога да свържа интернета с компютъра. Първо troubleshoot ми казва: windows did not detect a properly installed network adapter. If you have a network adapter, you will need to reinstall the driver. Съответно и след като инсталирам драйвер за интернет ми казва: Cannot install drivers. No intel® adapters are present in this computer.

П.С: SNMP agent е инсталиран.

Надявам се някой да ми помогне

Поздрави и хубав ден,

Любослав

• Автор

Споделете повечко за конфигурацията...Поне модела на дънната платка.

Направо ще ти прикача снимка. 

http://postimg.org/image/ycdfspu1d/- надявам се да се вижда добре

Ако си въвел настройките правилно звънкаш на доставчика да ти засече лан картата и да смени мака чакаш 5/10 мин и нета тръгва .

От тая снимка нищо не става ясно за машината. Стартирай и снимай devmgmt.msc с разгърнат Network Adapters.
Adersa, продължаваш да пишеш каквото ти хрумне - без връзка с написаното от автора.
От къде ще му тръгне, при положение, че няма разпозната мрежова карта? По водостока, може би?

Edit: ipisafov, изтегли на друга машина http://www.3dpchip.com/3dpchip/3dp/net_down_en.php от линка Server1  или Server 2 файла 3DP_Net_v1507.exe и го стартирай на проблемната. Като завърши инсталацията, рестартирай компютъра.

Какъв е резултатът?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

От тая снимка нищо не става ясно за машината. Стартирай и снимай devmgmt.msc с разгърнат Network Adapters.

Adersa, продължаваш да пишеш каквото ти хрумне - без връзка с написаното от автора.

От къде ще му тръгне, при положение, че няма разпозната мрежова карта? По водостока, може би?

Edit: ipisafov, изтегли на друга машина http://www.3dpchip.com/3dpchip/3dp/net_down_en.php от линка Server1  или Server 2 файла 3DP_Net_v1507.exe и го стартирай на проблемната. Като завърши инсталацията, рестартирай компютъра.

Какъв е резултатът?

Здравей,

Много ти благодаря, получи се :)

Може ли да ми обясниш какво точно е това и защо се оправи

Още един път много благодаря,

Поздрави,

Любослав

Изтегленият пакет съдържа огромен набор от мрежови драйвъри, като инсталира само необходимия за машината.

Сега е редно да почистиш временната папка:

Start->?Run->напиши %temp% и щракни ОК. Ще се отвори прозорец с папки. Щракни на празно място в прозореца(ако прозорецът е с два панела-щракни в десния) и натисни Ctrl+A, сега натисни Shift+Delete, потвърди с ОК. Може да се появи съобщение, че не може да се изтрие - щракни на Skip.

Честит интернет достъп :)

• 1 месец по-късно...

Здравейте, за да не пиша нова тема тай като имам подобен проблем реших да пиша направо в тази. При мен се получава друго инсталирам си оригиналните драйвери и си тръгват за няколко часа .. След това нещо изчезват и нямам връзка с интернет през Wi-fi преинсталирам наново драйверите оправя се за известно време и пак така ... От какво може да е дайте някакво предложение. Лаптопа е ASUS N53SN Win7  Друга информация ако ви е нужна питайте защото примерно незнам къде да намеря модела на дъното ? 

Здравейте, за да не пиша нова тема тай като имам подобен проблем реших да пиша направо в тази. При мен се получава друго инсталирам си оригиналните драйвери и си тръгват за няколко часа .. След това нещо изчезват и нямам връзка с интернет през Wi-fi преинсталирам наново драйверите оправя се за известно време и пак така ... От какво може да е дайте някакво предложение. Лаптопа е ASUS N53SN Win7  Друга информация ако ви е нужна питайте защото примерно незнам къде да намеря модела на дъното ? 

като ти спира нетът имаш ли връзка с рутера - ако да,влез в настройките му,намери reboot.и рестартирай.

ако не - може би картата ти заминава.

като ти спира нетът имаш ли връзка с рутера - ако да,влез в настройките му,намери reboot.и рестартирай.

ако не - може би картата ти заминава.

И мен ме самнява за картата защото нямам връзка. Понякога както си тегли от Utorrent и пак така спира и после няма връзка.

С какъв защитен софтуер си - антивирусна; защитна стена? Колко мрежи се виждат наоколо?

Като спре мрежата направи следното:

1. Щракни на бутона Start, после Run  и новото прозорче напиши

ncpa.cpl

В отворилия се прозорец търси икона в името на която има Wireless. Как изглежда иконата - сива ли е, цветна ли е; под нея пише Enabled/Disabled; има/няма  червен хикс на нея?

2. Щракни на бутона Start, после Run  и новото прозорче напиши

cmd

и щракни ОК. В отворилия се черен прозорец напиши

sc query WlanSvc | FIND "STATE"

и натисни Enter.

Какъв статус връща: RUNNING или STOPPED?

• 2 седмици по-късно...

Не е проблема в интернет доставчика.http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB1KYQLHFXXXXXqXXXXq6xXFXXXK/NEW-FOR-font-b-ASUS-b-font-N53-N53S-N53J-N53TA-N53TK-N53SM-N53DA-N53SL-N53SN.jpg Това тук ли е Лан картата защото от тук включвам и изключвам Wi-fi? На моменти го оправям след време пак се разваля? Дайте идей.Благодаря

Ако си въвел настройките правилно звънкаш на доставчика да ти засече лан картата и да смени мака чакаш 5/10 мин и нета тръгва .

Не е проблема в интернет доставчика.http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB1KYQLHFXXXXXqXXXXq6xXFXXXK/NEW-FOR-font-b-ASUS-b-font-N53-N53S-N53J-N53TA-N53TK-N53SM-N53DA-N53SL-N53SN.jpg Това тук ли е Лан картата защото от тук включвам и изключвам Wi-fi? На моменти го оправям след време пак се разваля? Дайте идей.Благодаря

• 2 седмици по-късно...

Здравей,

Много ти благодаря, получи се :)

Може ли да ми обясниш какво точно е това и защо се оправи

Още един път много благодаря,

Поздрави,

Любослав

защо не мога да изтегля драйвера хрома ми го блокира

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.