Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за Нова Конфигурация!? ;)

Featured Replies

Здравейте, пичове ! :) Смятам да си купувам нова Компютърна Конфигурация! Това, което бих искал да Ви помоля е:

-Да ми дадете мнение за конфигурацията, която съм си изготвил сам. ( http://nikem-bg.net/cart/51334p1r51946p1r1000587p2r46943p1r1007847p1r52301p1r1001993p1rf.html/ http://nikem-bg.net/cart/51334p1r51946p1r1000587p2r46943p1r52301p1r1001993p1rf.html , като втората е без SSD )

-Да ми дадете мнение за сайтове.(, няколко на брой, които са надеждни и от които бих могъл да си поръчам самата

Компютърна Конфигурация)

Надявам се да ми дадете обстойно мнение, спрямо което бързичко да се ориентирам и да си закупя новата Компютърна Конфигурация ! :D

Благодаря предварително ! Пожелавам Ви лек ден! ;)

Тази 750Ti доста оскъпена ми се струва. Ако сега няма да се овърклоква може да се кара с боксовия охладител, иначе ще трябва да се замени с по-хубав. Твърдия диск може да се смени с другия който е с 3 години гаранция, както и паметта да е 2x4 GB за dual channel. Може да се мине и с по-евтино захранване. Кутия имате ли или просто е изпусната ?

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор

Тази 750Ti доста оскъпена ми се струва. Ако сега няма да се овърклоква може да се кара с боксовия охладител, иначе ще трябва да се замени с по-хубав. Твърдия диск може да се смени с другия който е с 3 години гаранция, както и паметта да е 2x4 GB за dual channel. Може да се мине и с по-евтино захранване.

Мерси! ;) Може ли да ми препоръчаш сайт от където да си поръчам компонентите!? Искам да попитам, също така, с какъв FPS ще подкарвам игри, като Minecraft, League of Legends, GRID 1/2/3...!? ;) Благодаря предварително! Давайте мнение и другите, които гледате темата! :)

Спокойно може да се вземе читаво 350-400W захранване ако ще се взима 750TI и да се спестят 70-80 лв.

Примерно това - http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-CHIEFTEC-APS-400SB-400W-Bronze/description.html или http://nikem-bg.net/computer-components/EVGA-430W-80-PLUS-100-W1-0430-KR/description.html

Спокойно може да се спестят и още 100 лв. като се вземе това SSD - http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SX930-120G-SATA3-XPG/description.html

Паметта е желателно да е нископрофилна (да не е с високи радиатори).

Тази ще ти спести 127 лв. - http://nikem-bg.net/computer-components/2X8G-DDR3-1600-ADATA

Още 29 лв. спестени от дъно - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-Z97P-D3---1150/description.html

пс. От друга страна е силно препоръчително да се вземе читав охладител за процесора та там налей едно 60-80 лв.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

За какво се взема конфигурацията понеже е малко "не балансирана" за игри

Не мисля, че е небалансирана, гледах тестове! :) И все пак, да ми кажеш надежден сайт за части!?

За какво ще ползваш компютъра? Ако ще клокваш ASRock Z97 Extreme4 e много по-добър избор за дъно - с повече фази е. Задължително трябва да вземеш aftermarket охладител, например  Noctua NH-U14S. Може да го закупиш и на по-късен етап, за да не оскъпяваш конфигурацията сега.

Избягвай паметите с гребени, понеже нищо не печелиш от тях и раелно не вършат никаква работа, а и може да има проблеми с поставянето на охлаждането. Ако искаш 2x8 препоръчвам G.SKILL 2x8 Ares 1600M C9 1.5 F3-1600C9D-16GAR. Може да минеш и с 2x4, зависи от целите.

За хард TOSHIBA DT01ACA100 или ST1000DM003. ССД-то е ОК, но за същите пари се взима 256GB.

Картата е бая скъпичка за производителността, която предлага и за същите пари се взима R9 270 или R9 280.

Захранването е лош избор за тия пари и в тоя бюджет се взимат поне 2-3 по-качествени захранвания от тоя Corsair. Кутия не си добавил...

Като цяло конфига е неб*лансиран. Кажи за какво ще ползваш компютъра, с колко пари разполагаш, какъв е монитора (ако имаш) и ще ти предложим оптимален вариант.

Надеждни сайтове - nikem, sky.bg, iskampc.com...

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

• Автор

Някой да е прочел темата качествено!? :@

Отоговаряйте ТОЧНО! НЕ МИ ДАВАЙТЕ КОНФИГУРАЦИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!

Конфигурацията ще работи ако си вземеш кутия.

Смисъла на конфигурацията е че няма смисъл от нея.

Сайтове вече ти дадоха.

хубав ден!

1-boredom.png

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Около 350 лв. отгоре за тоя дето духа плащаш ето ти мнение. 

Видеокартата щом смяташ че ти върши работа добре но не само тя а и доста от останалите части са ненужна скъпи.

Магазина от които си ги избрал е единия вариант другия е Sky.bg.

Тя конфигурацията ще работи и без кутия, ама вече няколко човека ти казахме, че не е балансирана! Ти казваш, че е балансирана? За какво пускаш тема тогава? Взимай там каквито трици ще взимаш и си гледай тестовете...

Да, прочетох я и твоята конфигурация Е ПЪЛНА ПРЕЦАКВАЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На сила хубост не става като много знае и не иска да чуе да си бие главата.

Редактирано от Metinr (преглед на промените)

Хади ,успокой се малко.Като си такъв спец,защо питаш тука за мнение.Картата ти е смотана за игри,защо ти е 16 рам на този етам от гейм развитието?Те 8 едвам пълнят,ти 16 ще хакаш.Но явно,ние не разбираме.

Налага се,във почти всяка тема да дискутираме тази 750 ti.Ако ще играеш игри,280-ката е хиляди пъти по-добре.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Без да се качва много бюджета, може да се направи нещо с новите процесори и DDR4 памет. Например така:

Обща стойност - 898.72 лв. с ДДС

То бюджета на първата е 1 850 лв. та може и новия I7 + 16GB DDR4 с дъното което си избрал. 

Имам предвид ако твърдо е решил да взима 750TI. Може пък да му е за видеообработка и някоя игрица веднъж в годината.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.