Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

i7 4790 срещу i5 4690k кой е по-добър в игрите

Featured Replies

Здравейте, в момента съм с i7 4790.Имам възможност да го продам за 550 лева и да взема 4690k за 450 лева.Искам да попитам ако се клокне 4690к ще стане ли по-добър от 4790 в игрите?Тези 100 лева не са чак от такова значение но ако се сдобия с по-добър процесор за по-малко пари няма да е лошо.Рам памет 8gb kingston hyperx genesis видеокарта r9 290x tri-x.

Не. Отделно тия 100 лв. ще трябват за охладител а и дъното не е ясно какво е та и пари няма да спестиш.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Не си струва. За добър клок ти трябва не само добро охлаждане което ако наистина говорим за добър клок ще надвишава 100лв при всеки случай.. А това не е единствения проблем за сериозен клок трябва и сериозно дъно нещо като Z97 дъна. Взети заедно скачаш над 300лв.

• Автор

Значи няма да се занимавам, защото просто няма смисъл.Иначе ако се клокне подобаващо с добро охлаждане и дъно има ли шанс 4690k да надмине 4790 по производителност в игрите?

• Автор

Има ли вариант да си взема охлаждане до 100 лева и нито лев повече и клокна с него 4690к на моето дъно и да надмине 4790?Иначе има ли смисъл да питам дали е възможно да се клокне достатъчно със стоковия охладитал, че да мине 4790.

Здравейте, в момента съм с i7 4790.Имам възможност да го продам за 550 лева и да взема 4690k за 450 лева.Искам да попитам ако се клокне 4690к ще стане ли по-добър от 4790 в игрите?Тези 100 лева не са чак от такова значение но ако се сдобия с по-добър процесор за по-малко пари няма да е лошо.Рам памет 8gb kingston hyperx genesis видеокарта r9 290x tri-x.

4790 си е клокнат-4 ГХз...колко карти ще му редиш...

• Автор

4790 си е клокнат-4 ГХз...колко карти ще му редиш...

Само една r9 290x tri-x.Не е последен модел вече картата но за парите си по-добра скоро няма да взема.

Не.

Няма да може с охлаждане до 100 лева?

Тези 4.0ghz по време на натоварване ли ги вдига или се прави по някакъв начин, защото по принцип е на 3.60ghz?

Само една r9 290x tri-x.Не е последен модел вече картата но за парите си по-добра скоро няма да взема.

Няма да може с охлаждане до 100 лева?

Тези 4.0ghz по време на натоварване ли ги вдига или се прави по някакъв начин, защото по принцип е на 3.60ghz?

турбо буст в биоса

малко четиво

Редактирано от dl777 (преглед на промените)

• Автор

Turbo Boost е включен това означава ли, че по време на натоварване процесора работи на 4.0ghz?Multi core enhancement а тази функция каква роля играе?Тя е изключена.

• Автор

Готово включих го.С този процесор ще си остана i7 на 4ghz мисля, че е добре.Следващото нещо, което искам да попитам е ако има някой запознат с клок на видеокарти да ми обясни как да клокна моята.Не искам да я пържа много нещо от рода 1080/1400 ще ми е достатъчно.Предполагам, че това не е много защото гледах същата карта клокната на 1150/1550.Естествено бих я клокнал само ако няма риск да изгори картата или да и се случи друго каквото и да е.

Това ми звучи като:

Мога да сменя кон за магаре, но ще бяга ли то по-бързо от коня?

Отговор: Ще бяга по-бързо, ако спънеш коня и пъхнеш люта чушка в задника на магарето.

• Автор

Това исках да попитам дали ако пъхна люта чушка в задника на магарето дали то ще бяга по бързо от коня?Но явно коня си е кон.

Това зависи и от дъно.. Ако дъното ти не става за клок, ако ще и охладител за 1000 лева взимай ;)

'Ако дъното ти не става за клок' - това пък какво трябва да значи ... b85 чиповете имат профил на 4.4 (при z97 e na 4.6) и съм почти сигурен , че с бокса не тротва ...

• Автор

Процесора е ясно, че ще си остане същия само ако може някой да ми обясни за клока на картата ще съм много благодарен.

Защо толкова много държиш на клока? От съществена важност ли е?

Егати въпроса ...

Кое не ви хареса на въпроса?

Това , че е тъпичък примерно!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.