Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Температури на хардуера

Featured Replies

Здравейте. Това нормални температури ли са на компютъра , Най-вече на ICH 40 минути след включване на компютъра, без абсолютно никакво натоварване? И какви са по принцип нормалните температури за това дъно?

post-45172-0-18631700-1441373707_thumb.j

Редактирано от keba (преглед на промените)

Височки са, но все пак навън е адска жега. Според мен кутията ти не е достатъчно добре охладена. Най-лесната проверка дали се отчита правилно тя е пръстомера. Ако не можеш да го задържиш повече от секунда в/у охладителя на южния мост температурите са реални. Ако обаче е само хладен имаме прецакан термодатчик(може да пробваш да флашнеш биоса). Но ако стойностите са си такива като на шота можеш да пробваш да си подобриш въздушния поток, да смениш термо пастата.

• Автор

Но ако стойностите са си такива като на шота можеш да пробваш да си подобриш въздушния поток, да смениш термо пастата.

И пастата е сменена и на сервиз го дадох. Вчера си го взех оттам .Отговориха ми  , че компютъра е "студен". Прах няма с лупа да я търсиш. В стаята имам пуснат климатик и е 25 градуса. Разклонител нов му взех и това стана вчера. Температурите са само една идея по малки от обикновено , където на ICH са 82-85 градуса без товар. Компютъра след 1 седмица прави 5 години и въобще не е товарен. 

speedfan не отчита правилно, пробвай както ти казаха с пръстомер. 
post-283532-0-32336400-1441377384_thumb.
както виждаш в момента видеокартите ми са на 511 градуса в покой. Това е така, защото за работата си изискват термоядрена реакция и сега се подгряват плавно. 
При положение че процесора ми и видеото се охлаждат заедно, такива разлики са абсурдни. Слагаш прустчето и преценяваш. 
Има и някои модели дъна с фабрично горещи мостове. Предишната ми гигабайтска платка с 970a беше 85 C на северния заводско, даже писах на гигабайт и ми казаха че е нормално. Работи няколко години и я продадох. В края се беше променил цвета на охладителя, боята се беше изпекла.

• Автор

Кутия - FOXCONN 3GTLA-001/420W PFC  http://www.realsys.eu/product.php?category=cases&products_id=67 - Това е модела.. Вентилатор има на процесора , на видеокартата и на захранването. Снимка от Aida 64 - post-45172-0-51499000-1441385963_thumb.j

• Автор

Температурите от aida са добре,но не е лошо да помислиш и за един вентилатор на кутията.

Ок. С тази препоръка, смятам да спра дотук с темата. Ако има продължение , ще пиша. Мой приятел също изпробва speccy и aida 64 и се оказа , че първата дава , сериозни отклонения от нормалните температури . Нека всеки да си направи извода на коя програма да се довери и на коя не. Благодаря на всички участници в темата.

Ок. С тази препоръка, смятам да спра дотук с темата. Ако има продължение , ще пиша. Мой приятел също изпробва speccy и aida 64 и се оказа , че първата дава , сериозни отклонения от нормалните температури . Нека всеки да си направи извода на коя програма да се довери и на коя не. Благодаря на всички участници в темата.

А вие с вашия приятел как разбрахте коя точно програма дава неверни показания? Иначе безпроблемно ползуване ти пожелавам! :)

То е очевидно че има неверни показания но и в другата температурите не са добре. Не гледайте само процесора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.