Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с TP-LINK WDR4300

Featured Replies

Здравейте, имам въпросния маршрутизатор, който ползвам от година с Gargoyle фърмуер и до сега нямах никакви проблеми. Преди два дни започна да се рестартира постоянно, след като му разкачих WAN порта влезнах в интерфейса и му изтрих всички настройки който съм правил и след рестарт повече не мога да влезна. Рестартира се на всеки 30 секунди сам, нямам пинг до него и не мога да го ресетна по никакъв начин... Някакви идеи и предложения?

Factory reset (Hard reset)

The reset button is located on the rear panel and it is labeled WPS/Reset. Power ON the router. To enable the reset function you need to push the button and hold for about 8 seconds. Release when the SYS LED starts flashing faster than it had before. Wait for a minute for the router to reboot.

PS. The SYS LED is on the front panel – second one from the left.

http://www.tp-link.com/resources/document/TL-WDR4300_V1_User_Guide_19100.pdf

If your PC is blocked but you want to access the Router again, use a pin to press and hold the

Reset Button (hole) on the back panel for about 5 seconds to reset the Router’s factory defaults

on the Router’s Web-Based Utility.

http://setuprouter.com/router/tp-link/tl-wdr4300/login.htm

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

С ресет бутона абсолютно никаква реакция, дори и с хард ресет не се получава. Не мога да го достъпя нито с Putty нито през Telnet. След няколко рестарта започва да ми пусна по няколко пинга, но докато се опитам да направя нещо и се рестартира...

Приятел! Ще Ви помоля да измерите напрежението, което се подава като захранване към рутера, ако ви е възможно. Предварително няма да ви го напиша съвсем умишлено.

• Автор

Измерено е напрежението на адаптера, 12,5 волта, като аз също се осъмних първо в него...

До тук много добре. Сега ако имате възможност и вътре да проверите захранването след   7805 (стабилизатор на 5 волта) ще е много добре. Интегралната схема е оформена като средно мощен транзистор в корпус TO220. Изводите са както следва - от ляво на дясно( гледай схемата  с лице към надписите) - ляв, вход 12 волта, среден извод - маса, краен десен - +5 волта. Дано имате и тази възможност. Има ли и това напрежение би трябвало рутера да си работи. Можете с пръст да проверите за прегряване на някои от интегралните схеми по платката. Ако температурата е непосилна върху пръста Ви, работата не е на добре. Единствено в този случай може да е дефектирал горещият чип от прекалено високите дневни температури и недоброто охлаждане на рутера. Ако всичко е в допустимите граници, оставете го за няколко часа напълно изключен и се опитайте отново да вкарате настройките, които сте му правили по рано. Пожелавам Ви успех!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

До там не съм стигнал, но ще го разглобя за да замеря, понеже четох на няколко места, че най вероятно причината е в захранването. Благодаря за информацията.

Ами той дори да е в гаранция, колегата няма да му направи нищо лошо, ако премери някое и друго напрежение. Лесно се отваря с кръстата отверка и не остават никакви следи. Написал е че го ползва поне една година.Я има, я не - гаранция според фирмата, която му го е продала. Рутера съвсем не е лош.

• Автор

Не, мисля че не е в гаранция, не съм сигурен, но не ми пречи да го отворя и да замеря напреженията. А рутерчето, както каза колегата си струва и ми върши добра работа.

Съвсем наскоро правих ремонт на почти същият като вашия само че беше 4600 серия. Беше причината в тази интегралка ( струва  приблизително 2 лева на магазина. Дефекта беше абсолютно същият както при вас.Те май са еднакви по външен вид. Причината - прекалено топлото и продължително ползване на рутера. Забелязах, че не особено са помислили по загряването на моделите и циркулацията на въздуха през него. Дано имате късмет или да потърсите някой специалист, за който смяната не представлява проблем.

Аз имам един въпрос ако някой диод на рутера спре да работи ще може ли да се поправи или да се купува  нов рутер ?

Аз имам един въпрос ако някой диод на рутера спре да работи ще може ли да се поправи или да се купува  нов рутер ?

Диодите по рутера обикновено показват различните функции, които самият рутер изпълнява. Често пъти самите те са показателя, че тази функция си я активирал. Обикновено са във вериги, които не могат да попречат на правилната работа на самият рутер. Иначе , ако той е гаранта че е включена функцията, може и да спре правилната работа. Навярно и трябва да се погледне конкретният модел (електрическата му схема). Но това не е абсолютно задължително за над 95% от рутерите. Не си посочил модела, за да погледна дали разполагам с електрическата му схема, но почти съм сигурен, че последният няма да ти окаже влияние на работата на рутера. Ако в твоя случай е така, както съм го описал, това че не работел светодиода, не ти е проблем. Стига рутера да работи и ти служи.

Благодаря ти за отговора забравих му модела набутах се преди 2 години с един китайски рутер понеже стария замина . И при ъпдейт на фирмъ единия диод за трансфер най - важния спря да работи и нямах нет и го занесох при един и то едни лъжи изръси водил го в София на ремонт в фирмата на производителя там казали не ставало за нова платка 20 кинта , но се съмнявам да го водил тъй като аз отидох на другия ден при него и направо си взех 740 N . Та затова питах дали е възможно диод да се оправи да знам за следващия път :)

Благодаря ти за отговора забравих му модела набутах се преди 2 години с един китайски рутер понеже стария замина . И при ъпдейт на фирмъ единия диод за трансфер най - важния спря да работи и нямах нет и го занесох при един и то едни лъжи изръси водил го в София на ремонт в фирмата на производителя там казали не ставало за нова платка 20 кинта , но се съмнявам да го водил тъй като аз отидох на другия ден при него и направо си взех 740 N . Та затова питах дали е възможно диод да се оправи да знам за следващия път :)

Имаш си чудесно рутерче и забрави за стария. Но при всички случаи не е необходимо да се подменя цялата платка. Видял е човекът че не разбираш от тези неща и се е опитал да те пързулне с някой лев.Много добре знаеш вярвам, че рутер се купува веднаж на 5-6 години, така че за следващият ще гледаш да е с много по добри параметри от сегашният.Чета, че имаш добър интернет, значи и ще наблегнеш на добър рутер. Лека вечер!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.