Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво трябва да знам за HTML5/Java игра ?

Featured Replies

Здравейте искам да попитам от една игра http://www.callofwar.com какво трябва да знам от HTML5/Java или там другите езици за да си направя подобна и къде мога да го намеря ?

По простите използват HTML и HTML scripting(JavaScript, PHP, MySQL...). По-сложните, каквито предполагам те интересуват стават чрез Ajax и WebGL. Въпроса ти е много тривиален и използването на google, bing, yahoo и т.н. щеше да ти даде пълноценен отговор!

• Автор

По простите използват HTML и HTML scripting(JavaScript, PHP, MySQL...). По-сложните, каквито предполагам те интересуват стават чрез Ajax и WebGL. Въпроса ти е много тривиален и използването на google, bing, yahoo и т.н. щеше да ти даде пълноценен отговор!

Какво точно да напиша не знам ? Картите как се правят нищо ?

Редактирано от Devastation (преглед на промените)

Какво точно да напиша не знам ? Картите как се правят нищо ?

Ползваш си сивото вещество и задаваш по-опростена версия на въпроса, който си задал тук. Относно картите, ако съм разбрал правилно и става на въпрос за картата на фона, това е една най-обикновенна картинка, направена чрез програми от типа на Adobe Photoshop. 

• Автор

Ползваш си сивото вещество и задаваш по-опростена версия на въпроса, който си задал тук. Относно картите, ако съм разбрал правилно и става на въпрос за картата на фона, това е една най-обикновенна картинка, направена чрез програми от типа на Adobe Photoshop. 

Приятел искам да разбера какво точно трябва да науча за да си направя подобна игра или ако я има някъде в интернета да я намеря системата може и на тази Supremacy1914 да ми обясниш много ми е важно за тази система.

Редактирано от Devastation (преглед на промените)

Приятел искам да разбера какво точно трябва да науча за да си направя подобна игра или ако я има някъде в интернета да я намеря системата може и на тази Supremacy1914 да ми обясниш много ми е важно за тази система.

Още в първият си отговор ти написах какво трябва да погледнеш: По простите използват HTML и HTML scripting(JavaScript, PHP, MySQL...). По-сложните, каквито предполагам те интересуват стават чрез Ajax и WebGL.

• Автор

Още в първият си отговор ти написах какво трябва да погледнеш: По простите използват HTML и HTML scripting(JavaScript, PHP, MySQL...). По-сложните, каквито предполагам те интересуват стават чрез Ajax и WebGL.

Добре ще го зачитам за Най-добър отговор ще погледна по на там как става очевидно е много за четене...

Приятел искам да разбера какво точно трябва да науча за да си направя подобна игра 

Достатъчно е да се научиш да програмираш като хората.

Добре ще го зачитам за Най-добър отговор ще погледна по на там как става очевидно е много за четене...

Ако тепърва започваш и нямаш никакъв предишен опит, то тогава виж: codeacademy.com. Сайта предлага много добре оформени уроци относно нещата, които те интересуват. Друг полезен сайт е htmldog.com - направен е за начинаещи и е много добре обяснено всичко. Някоя друга книга също няма да ти е в излишък. Тази книга не е лоша относно JavaScript, но първо мини през HTML и CSS и тогава я купувай, ако ще го правиш. - http://www.amazon.com/gp/product/0596517742

Програмирането, независимо back-end или front-end изисква много главоблъсканица и не е за всеки, така че проучи първо, преди да решиш, че искаш да се занимаваш, защото много хора се отказват бързо, щом видят трудност. 

Редактирано от npavlinov (преглед на промените)

Може и с готови шаблони да се направят, някои относително елементарни игри. Не е задължително да става професор по програмиране.

Може и с готови шаблони да се направят, някои относително елементарни игри. Не е задължително да става професор по програмиране.

За пореден път пишеш колкото да кажеш нещо - ама дали е така или не, няма значение.

За пореден път пишеш колкото да кажеш нещо - ама дали е така или не, няма значение.

Готин, много си готин. Ама не винаги. Пък за Джава да не давам пример, тя е достатъчно утвърдена среда и има повече от достатъчно гидове как стават нещата. Да и с програмиране става...Който има желание да представи нещо наистина авторско, което да няма аналог и прилики с масовите изпълнения...

Да и с програмиране става...

То и с програмиране става, ама без програмиране пък хич не става.

Примерно, имаш някакъв много кратък интервал, в който трябва да изчислиш един куп неща вярно и навреме - без познания по алгоритми си умрял и играта заедно с тебе.

Пък за Джава да не давам пример, тя е достатъчно утвърдена среда и има повече от достатъчно гидове как стават нещата.

А Джава не беше ли програмен език? ;)

То и с програмиране става, ама без програмиране пък хич не става.

Примерно, имаш някакъв много кратък интервал, в който трябва да изчислиш един куп неща вярно и навреме - без познания по алгоритми си умрял и играта заедно с тебе.

А Джава не беше ли програмен език? ;)

Съгласен съм, че без никакви познания може да направиш "нещо, само с това, което има като готово съдържание. Освен това има сайтове, в които на място да сглобяваш и да пробваш дали и как ще сработват нещата. Ако искаш да е нещо повече от това и не ти се чете, плащаш на някой който е чел и той ти го прави. ;)

П.П. Да не би програмните езици да не са и среди? Ммм, всъщност май и такива неща има наоколо, особено наследени от едни по-хубави времена.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

https://www.buildbox.com/

Не е точно това, но е много приятен начин да се научиш, огромни възможности има и не ти трябва да знаеш езици.

• Автор

Добре благодаря ви.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.