Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да свържа Panasonic L42ET5E към PC безжично?

Featured Replies

Колеги, помагайте, защото ми писна да се спъвам в кабели! Имам гореспоменатия телевизор, искам да мога да стриймвам филмчета от компютъра. ТВ-то може да хваща Wi-Fi, направил съм му настройките, свързан е. Мога да си гледам всичките простотии от вградените. Но не мога да го свържа с компютъра. Пробвам най-различни софтуери (Serviio, Домашний медиа сервер), не става. Инсталират се, уж всичко е както трябва, а като избера от менюто на телевизора Media Server, разултатът е един - Server not found.  :mad: .

Моля ви, който знае, кажете как става номерът.

...Пробвам най-различни софтуери (Serviio, Домашний медиа сервер), не става. Инсталират се, уж всичко е както трябва, а като избера от менюто на телевизора Media Server, разултатът е един - Server not found....

А след като ги инсталира направи ли им настройките (на сървърите)?

• Автор

Как става това?

Кажи с кое да пробвам, и какви настройки да направя.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Ами ако само си ги инсталирал няма да работят.Трябва да си ги настроиш!Преди време като си инсталирах ДМС направих настройките по тези клипчета и всичко е 6 !

https://www.youtube.com/watch?v=KNbaRai5cAU#t=14

https://www.youtube.com/watch?v=DR82SU7keNI#t=0

пп.Нещо пак имам проблем с прикачването на клиповете (не излизат тук) , ма ти ша са справиш и така  ;)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

• Автор

А бе, справих се :) ... 

Не знам как стана, наистина. Но успях да ги свържа. ТВ-то разпозна PC-то, и мога да ровя из диска, и да си пускам каквото поискам.

Само че .mkv формат филм сече ужасно. Музиката върви, но иначе гледам поредица от стоп-кадри. Не знам от какво зависи, компютърът ми е достатъчно мощен, интернетът е 80Mbps. Същият филм от флашка изобщо не тръгва.

Май кабелът ще е единственото решение.

Не знам как стана, наистина. Но успях да ги свържа. ТВ-то разпозна PC-то, и мога да ровя из диска, и да си пускам каквото поискам.

Само че .mkv формат филм сече ужасно. Музиката върви, но иначе гледам поредица от стоп-кадри. Не знам от какво зависи, компютърът ми е достатъчно мощен, интернетът е 80Mbps. Същият филм от флашка изобщо не тръгва.

Май доколкото разбирам разчиташ  напълно на ''безжично'' свързване-нормално е големи файлове да ти насичат.Ако искаш да ти работи по-безпроблемно си свързваш ТВ-то с рутера с кабел, инак ша береш ядове.

И понеже бързо се справи не знам докъде си следвал стъпките от клиповете, но ако не си, направи и тези от втория (по краткия) клип, за да ти тръгнат и субтитрите!

Лека вечер :)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

• Автор

Тръгнаха си и субтитрите, няма проблем. 

Казваш, че проблемът е в бавния интернет, така ли? Ами, тогава зарязвам цялата работа. Рутерът е до компютъра, ако ще пускам от него кабел до ТВ-то, по-добре да е един HDMI, и да реша въпроса. Тъпото е, че е по диагонал през стаята, и се спъвам в него.

Мерси за помощта :beer: 

Може да погледнеш по време на възпроизвеждането на въпросния .mkv файл дали случайно ХМС не товари процесора до максималното :)

Възможно е и заради това да ти сече. Ако е така тогава в сила влизат едни други настройки на програмата ;)

Това немога да разбера защо ти засича. С по-слаб нет съм гледал 5ГБ филм mkv.  Мисля, че при твоя нет трябва да върви всичко безпроблемно. Пробвай ps3 media server 

Май доколкото разбирам разчиташ  напълно на ''безжично'' свързване-нормално е големи файлове да ти насичат.Ако искаш да ти работи по-безпроблемно си свързваш ТВ-то с рутера с кабел, инак ша береш ядове.

И понеже бързо се справи не знам докъде си следвал стъпките от клиповете, но ако не си, направи и тези от втория (по краткия) клип, за да ти тръгнат и субтитрите!

Лека вечер :)

Според мен при неговата скорост на нет не е нормално да насича. Все пак 80Mbps е най-голямата скорост за нет. 

Редактирано от blu3x (преглед на промените)

RudeBoy да ти кажа честно...най-добре си ползвай HDMI кабела, за да нямаш никакви проблеми.Все пак като гледаш филм (или там каквото гледаш) вярвам не препускате вкъщи в стаята :) После си махаш кабела и готово-аз така си процедирам.ДМС-а го ползвам в много редки случаи да прегледам набързо някоя снимка и те така.Дори да изчакваш да се ''зареди''файла, а и кабел да ползваш мисля пак ще си имаш проблеми и ще ти прекъсват и насичат файловете. PC-то ти е добро да възпроизведе ''големи'' файлове, но ако искаш да гледаш през сървъра трябва да използваш транскодиране, а за там мисля ти е слабо PC-то.

Пробвал съм и други сървъри, но след многобройни проблеми отдавна съм се отказал да гледам филми с хубаво качество с тези щуротии.

1...С по-слаб нет съм гледал 5ГБ филм mkv...

2...Според мен при неговата скорост на нет не е нормално да насича. Все пак 80Mbps е най-голямата скорост за нет... 

1.Ти 5 гиги филм за добро качество ли го имаш  :)

2.Сори, но сме писали по едно и също време.В поста си обясних според мен за какво му насича.Не е само до NET-a.

• Автор

Това немога да разбера защо ти засича. 

Аз имам една теория ... Медиа плеърът на телевизора е скапан. Просто не му понасят някои кодеци, или не знам какво. Защото му пускам някои релийзи, дори 1080p, и ги възпроизвежда. А други - не ще.

Затова ми се иска да намеря начин да стриймвам готов видеопоток, през някой плеър от компютъра например. А не просто да подавам поток от данни, и пак вградения плеър в ТВ-то да трябва да се бори с тях.

RudeBoy да ти кажа честно...най-добре си ползвай HDMI кабела, за да нямаш никакви проблеми.Все пак като гледаш филм (или там каквото гледаш) вярвам не препускате вкъщи в стаята :) После си махаш кабела и готово-аз така си процедирам.ДМС-а го ползвам в много редки случаи да прегледам набързо някоя снимка и те така.Дори да изчакваш да се ''зареди''файла, а и кабел да ползваш мисля пак ще си имаш проблеми и ще ти прекъсват и насичат файловете. PC-то ти е добро да възпроизведе ''големи'' файлове, но ако искаш да гледаш през сървъра трябва да използваш транскодиране, а за там мисля ти е слабо PC-то.

Пробвал съм и други сървъри, но след многобройни проблеми отдавна съм се отказал да гледам филми с хубаво качество с тези щуротии.

1.Ти 5 гиги филм за добро качество ли го имаш  :)

2.Сори, но сме писали по едно и също време.В поста си обясних според мен за какво му насича.Не е само до NET-a.

Не съм маниак на тема качество на видеото. За мен важното е филма да не е сниман  с камера от кино. 

...Аз имам една теория ... Медиа плеърът на телевизора е скапан. ...

...Затова ми се иска да намеря начин да стриймвам готов видеопоток, през някой плеър от компютъра например. А не просто да подавам поток от данни, и пак вградения плеър в ТВ-то да трябва да се бори с тях...

Mакар и индиректно точно това имах предвид с това транскодиране!При транскодирането зависи от PC-то и настройките на сървъра разбира се.Именно там мисля няма да се справи PC-то ти.

Както и да е.Аз си казах мнението.Успех ти в търсенето и лутането по безпроблемното плейване чрез DLNA.

• Автор

RudeBoy да ти кажа честно...най-добре си ползвай HDMI кабела, за да нямаш никакви проблеми.Все пак като гледаш филм (или там каквото гледаш) вярвам не препускате вкъщи в стаята :)

Ами най-вероятно така ще направя. Или просто ще внимавам какви релийзи си "купувам" ;) .

Но досега два пъти съм се спъвал в кабела, втория щях да съборя компютъра от около 1.60 м височина. Така че просто ще се наложи да взема един 10 м, и да го опъна по ъглите на стаята.

Процесорът е Intel i5-4460. Ако едно 720p филмче го товари - направо да го хвърлям  :D

815357.jpg

Аз имах предвид, когато плейваш на телевизора въпросният файл с помоща на HMS(Домашний медиа-сервер)

Програмата го прекодира в реално време и процесора се товари почти на 100%

Ето погледни този сайт с много добри обучения за програмата: http://mediapure.ru/stati/nastrojka-programmy-domashnij-media-server-home-media-server-tv/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.