Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, направих си портфолио сайт, като за новак с буутстрап, но контактната ми форма не изпраща имейли. Сайта го качих днес и се занимавам с нея, но не мога да се оправя с php-то. Това ми е формата в HTML-а , но как да я вържа с php и какво да направя за да сендва съобщения? Благодаря 

<div class="row">

                <div class="col-sm-6 col-sm-offset-3">


                    <form id="contact-form" role="form">
                        <div class="ajax-hidden">
                            <div class="form-group wow fadeInUp" style="visibility: hidden; animation-name: none;">
                                <label class="sr-only" for="c_name">Name</label>
                                <input type="text" id="c_name" class="form-control" name="c_name" placeholder="Name">
                            </div>

                            <div class="form-group wow fadeInUp" data-wow-delay=".1s" style="visibility: hidden; animation-delay: 0.1s; animation-name: none;">
                                <label class="sr-only" for="c_email">Email</label>
                                <input type="email" id="c_email" class="form-control" name="c_email" value="simeon.karamarinov@gmail.com" style="color: orangered;">
                            </div>

                            <div class="form-group wow fadeInUp" data-wow-delay=".2s" style="visibility: hidden; animation-delay: 0.2s; animation-name: none;">
                                <textarea class="form-control" id="c_message" name="c_message" rows="7" placeholder="Message"></textarea>
                            </div>

                            <button type="submit" class="btn btn-lg btn-block wow fadeInUp" data-wow-delay=".3s" style="visibility: hidden; animation-delay: 0.3s; animation-name: none; background-color: #333">Send Message</button>
                        </div>
                        <div class="ajax-response"></div>
                    </form>

                </div>

            </div><!-- .row -->

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не си написал особено правилно html кода но аз реших да ти напиша една контактна форма, защото виждам че никои непомага

в този форум и човек трябва да си блъска главата да чете из милиарди форуми когато иска нещо да направи:

заповядаи:

 

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
 

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<?php
if(isSet($_POST['submit']))
{ 
$eror = 0;
$str = (($_POST['catpha'])); 
$ime = (($_POST['ime']));
$email = htmlspecialchars(addslashes($_POST['email']));
$tema = (($_POST['tema']));
$message = (($_POST['message']));
{
}
if(empty($str))
        {
        echo "<div class='error'>Съжалявам но не сте попълнили въпроса</div>";
        $eror++;
        }
        if(empty($ime))
        {
                echo "<div class='error'>Моля въведете име</div>";
                $eror++;
    
        }
        if(empty($email))
        {
                echo "<div class='error'>Моля въведете eмайл</div>";
                $eror++;
        }
        if(empty($tema))
        {
                echo "<div class='error'>Моля въведете тема</div>";
                $eror++;
        }
        if(empty($message))
        {
                echo "<div class='error'>Моля въведете съобщение</div>";
                $eror++;
        
        }
        if($str != "8") 
        {
        echo "<div class='error'>Това не е верния отговор на въпроса 5+3</div>";
                $eror++;
        }
        if($eror == 0)
        {
 
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$date = date("Y/m/d, H:i:s");
$to = "mail@mail";
$subject = "От контактната форма";
$txt=("Име:$ime, емайл на потребителя:$email, Тема:$tema, Съобщение:$message, Дата:$date, От ип:$ip");
$headers = "From: mail@mail" . "\r\n" .
"Content-Type: text/html; charset=UTF-8" . "\r\n" .
"CC: mail@mail";
mail($to,$subject,$txt,$headers);
 
 
echo "<div class='success'>$ime вашето съобщение е успешно изпратено при първа възможност ще се свържем с вас на емайл адрес:$email</div>";            
}
}
?>
<form action="" method="POST">
Вашето име <br /><input type="text" name="ime" /><br />
Вашият емайл <br /><input type="text" name="email" /><br />
Вашата тема<br /><input type="text" name="tema" /><br/>
Съобщение<br /><textarea cols="50" name="message" rows="10"></textarea><br /><br />
<span>Колко е 5+3</span><br />
<input type="text" name="catpha"><br>
<input type="submit" name="submit" value=" Изпрати съобщението " />
 </body>
</html>

 

на мястото на което съм написал mail@mail триеш mail@mail и си пишеш емайл адреса на които искаш да получаваш

писмата но за да получаваш писмата на пощата трябва да имаш инсталиран smtp сървър или да имаш хостинг

с работеща емайл функция.

 

 

най-отгоре на страницата ако си с windows и ти дава на маймуница смени следното:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />  -това е чарсет за линукс

смени с:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251"> -това е чарсет за windows
Редактирано от qvor16 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Странно защо трябва да смени чарсета на windows-1251. Никога не ми се е разчитала кирилицата при този чарсет.

<meta charset="utf-8" />

Е валидно според стандартите на HTML5 и ти позволява да използваш кирилица.

Отделно в action можеш директно да сложиш името на файла където да се изпраща информацията от формата при събмит.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз казвам само че използвам линукс и използвам чарсет utf8 с които няма проблеми но примерно ако кача пхп

файл с този чарсет на машина работеща с хамп под windows невинаги езика е на български а е на маимуница

поне до момента в които сложа чарсет windows-1251. и при линукс нещата са същите тои невинаги ще прочете документ с чарсет windows-1251 затова под линикс се използва главно

utf8.

за това съм дал за двете ос различните чарсети.

Аз казвам само че използвам линукс и използвам чарсет utf8 с които няма проблеми но примерно ако кача пхп

файл с този чарсет на машина работеща с хамп под windows невинаги езика е на български а е на маимуница

поне до момента в които сложа чарсет windows-1251. и при линукс нещата са същите тои невинаги ще прочете документ с чарсет windows-1251

за това съм дал за двете ос различните чарсети.

Редактирано от qvor16 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ихааа, благодаря ти "qvor16" - a php кода къде точно трябва да го "положа" :D на отделен файл или просто някъде в бодито?

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може да поставиш пхп кода където пожелаеш важното е страницата да е .php

имам впредвид че всичко в самата страница може да е html но като се постави кода

трябва името на страницата да незавършва на .html а на .php

Редактирано от qvor16 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

уффф, голяма мъка с това php :no-no: simeonkaramarinov.com - тук съм си качил нещо като портфолио, но не мога да подкарам формата отдолу. Направих  php файл, но пак не стана....пробвах и с .htaccess и AddType applocation/x-httpd-php .htm .html, но пак не стана....Още малко хелп, ако може :( Благодаря

Редактирано от simo607 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

кое не се получава немога да разбера просто изтрий html кода на формата която е в момента и постави тази.  както съм я постнал.

 

ето ти я даже изцяло в пхп вариянт:


 

<?php
if(isSet($_POST['submit']))
{ 
$eror = 0;
$str = (($_POST['catpha'])); 
$ime = (($_POST['ime']));
$email = htmlspecialchars(addslashes($_POST['email']));
$tema = (($_POST['tema']));
$message = (($_POST['message']));
{
}
if(empty($str))
        {
        echo "<div class='error'>Съжалявам но не сте попълнили въпроса</div>";
        $eror++;
        }
        if(empty($ime))
        {
                echo "<div class='error'>Моля въведете име</div>";
                $eror++;
    
        }
        if(empty($email))
        {
                echo "<div class='error'>Моля въведете eмайл</div>";
                $eror++;
        }
        if(empty($tema))
        {
                echo "<div class='error'>Моля въведете тема</div>";
                $eror++;
        }
        if(empty($message))
        {
                echo "<div class='error'>Моля въведете съобщение</div>";
                $eror++;
        
        }
        if($str != "8") 
        {
        echo "<div class='error'>Това не е верния отговор на въпроса 5+3</div>";
                $eror++;
        }
        if($eror == 0)
        {
 
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$date = date("Y/m/d, H:i:s");
$to = "mail@mail";
$subject = "От контактната форма";
$txt=("Име:$ime, емайл на потребителя:$email, Тема:$tema, Съобщение:$message, Дата:$date, От ип:$ip");
$headers = "From: mail@mail" . "\r\n" .
"Content-Type: text/html; charset=UTF-8" . "\r\n" .
"CC: mail@mail";
mail($to,$subject,$txt,$headers);
 
 
echo "<div class='success'>$ime вашето съобщение е успешно изпратено при първа възможност ще се свържем с вас на емайл адрес:$email</div>";            
}
}
echo "<form action=\"\" method=\"POST\">\n"; 
echo "Вашето име <br /><input type=\"text\" name=\"ime\" /><br />\n"; 
echo "Вашият емайл <br /><input type=\"text\" name=\"email\" /><br />\n"; 
echo "Вашата тема<br /><input type=\"text\" name=\"tema\" /><br/>\n"; 
echo "Съобщение<br /><textarea cols=\"50\" name=\"message\" rows=\"10\"></textarea><br /><br />\n"; 
echo "<span>Колко е 5+3</span><br />\n"; 
echo "<input type=\"text\" name=\"catpha\"><br>\n"; 
echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\" Изпрати съобщението \" />\n"; 
echo " </body>\n"; 
echo "</html>\n";
?>

 

Редактирано от qvor16 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

дааа, всичко си е супер точно, просто аз не бях променил една от променливите в моята форма. Big Thanx :))

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.