Премини към съдържанието
Георги Няголов

Често задавани въпроси при интервю за стаж.

Препоръчан отговор


Предстои ми интервю за стаж като програмист. Едната фирма в която ще кандидатствам се занимава със C/C++, другата със java. Чувствам се подготвен, но все пак, има ли някой който е ходил на подобни събеседвания, какви въпроси задават, какви задачи дават?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Mitko99
      Проблема е следния, написах програма на езика C, но като дам компилирай ми дава грешката ([Error] 'else' without a previous 'if'), някой има ли идея как да се реши проблема?
      #include<stdio.h>
      #include<math.h>
      int main()
      {int x1,x2,y1,y2,z1,z2,k1,k2;
      float a,b,c,d,e,f,h,max;
      printf("wyvedete kordinatite na purva to4ka");
      scanf("%d",&x1);
      scanf("%d",&x2);
      printf("wyvedete kordinatite na 2ra to4ka");
      scanf("%d",&x1);
      scanf("%d",&y2);
      printf("wyvedete kordinatite na 3ta to4ka");
      scanf("%d",&z1);
      scanf("%d",&z2);
      printf("wyvedete kordinatite na 4ta to4ka");
      scanf("%d",&k1);
      scanf("%d",&k2);
      a=sqrt(x1-x2)*(x1-x2)+(y1-y2)*(y1-y2);
      b=sqrt(x1-x2)*(x1-x2)+(z1-z2)*(z1-z2);
      c=sqrt(x1-x2)*(x1-x2)+(k1-k2)*(k1-k2);
      d=sqrt(z1-z2)*(z1-z2)+(y1-y2)*(y1-y2);
      e=sqrt(z1-z2)*(z1-z2)+(x1-x2)*(x1-x2);
      f=sqrt(z1-z2)*(z1-z2)+(k1-k2)*(k1-k2);
      if(a>b&&a>c&&a>d&&a>e&&a>f);
      {a=max;};
      else(b>a&&b>c&&b>d&&b>e&&b>f&&b>h);
      {b=max;};
      else(c>a&&c>b&&c>d&&c>e&&e>f&&e>h);
      {c=max;};
      else (d>a&&d>b&&d>c&&d>e&&d>f&&d>h);
      {d=max;};
      else(e>a&&e>b&&e>c&&e>d&&e>f&&e>h);
      {e=max;};
      else(f>a&&f>b&&f>c&&f>d&&f>e&&f>h);
      {f=max;};
      else(h>a&&h>b&&h>c&&h>d&&h>e&&h>f);
      {h=max;};
      printf("Max=%f", max);
      return 0;
      }
    • от m.dimitrov98
      Здравейте, имам ето това задание:
      Големи числа се наричат цели положителни числа с К цифри. Големите цели числа могат да се представят с помощта на линеен едносвързан списък, всеки елемент на който съдържа точно една цифра от числото. Дадени са две големи цели числа N1 и N2 (до 100 цифри). Да се напишат програмни фрагменти за :
                a. Представяне на числата чрез списъци;
                b. Сумиране на две големи цели числа.
      Бях го направил с две функции create1 и create2 и две променливи N1 и N2, но професорката иска да е само един и колкото числа искам да въведа толкова пъти да извикам един и същ create. Опитах по този начин но при започване на въвеждането на второто число програмата блокира. Бих бил благодарен ако някой помогне.
      Ето и до къде съм стигнал.
       
       
      #include <iostream> using namespace std; struct chislo{ int N; chislo* next; }; typedef chislo* Point; Point Head; void Create(Point &Head) { Point Last, P; Last=NULL; int brc=0; int br=0; cout<<"Колко цифри ще е числото?: "; cin>>br; while (brc != br) { P = new chislo; brc++; cout << brc <<" цифра на числото: "; cin >> P->N; P->next=NULL; if (Head == NULL) Head = P; else Last->next = P; Last = P; } } void Traverse(Point P){ cout<<"Числото е:"; while (P !=NULL) { cout<<P->N; P = P->next; } cout<<endl; } int main() { system("chcp 1251"); Point Head = NULL; Create(Head); Create(Head); Traverse(Head); Traverse(Head); }  
    • от Georgi Kirchev
      Здравейте , дадоха ми да правя курсова задача по Визуално програмиране , но не мога да я направя , а имам срок до четвъртък - 10.01.2019 
      програмираме със Visual Studio 2010/13 на MFC Standart , Single Document 
      Ще съм изключително благодарен , ако някой успее да ми помогне. 

      Условието е следното: 
      Да се състави еднодокументно приложение с архитектура документ - изглед.
       - Добавете бутон който трябва да активира функцията , както и елемента Hello от менюто 
       - Добавете контекстно-ориентирано меню към програмата , което използва падащо меню Help като скрито

      Във файл да се съхраняват и четат данни, които да се въвеждат чрез диалогова кутия , която се вика чрез 
       - ляв бутон на мишката.
       - опция от менюто .
       - клавишни ускорители.
       - бутон от инструменталната лента.
      В диалоговата кутия да има:
       - текстово поле за въвеждане на текст.
       - рамка със списък за шрифтове.
       - групова рамка.
       - бутон за приключване.

      Предварително благодаря , ако някой се захване да ми окаже помощ. 
       
    • от lullabies
      Съставете програма с меню за избор на функция за:
      a)       Въвеждане от клавиатурата в масив и файл /чрез допълване/ данните за К  вложители в банка /К<=50/: име BLV USD EURO. Извеждане текущото съдържание на масива /файла/ на екран
      b)      Извеждане на справки за
      -          Вложител по въведено име /със запитване на нова справка – диалогова процедура/
      -          Всичко вложители с обща сума на влогове /в лева/ над зададена и според текущите курсове на валутата
      c)       Пренареждане на данните за вложители във възходящ ред според влоговете в USB /или  EURO или BLV – по избор/ и извеждането им на екрана
      Главната функция main – с меню за избор на функция задължително да се използва. Използване на главни променливи или функции с предаване на параметри – по избор.
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.