Премини към съдържанието
Transi

Помощ-(Курсова работа-ПИК)

Препоръчан отговор


Здравейте,можете ли да ми помогнете с курсовата ми работа :) Направил съм д/г до средата и до там.....      Благодаря предварително

Ето усл.- 
-В равнина са разположени К на брой точки,описани с координатите им (Х,У) правоъгълна координатна с-ма 0ху.Броят на точките К се въвежда и е 8<К<25.Да се въведат данните за координатите на точките и да се съхранят в съответни едномерни масиви.Да се пресметнат разстоянията от всяка точка до центъра на координатната система и да се съхранят в едномерен масив.Пресметнете общата им сума на получените разстояния.Изведете получените резултати.Да се открият точките,които лежат в първи квадрант и техните координати,да се прехвърлят в нови масиви.Изведете в подходящ вид на екрана данните за точките от получените масиви

email: a_dem@abv.bg    /   svetlozar38@gmail.com

   

12047559_931797143524118_1670356031_n.jpg

12048445_931341330236366_1381470442_n.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е, как да помага човек при такова неуважение към евентуално отговарящите. С неумити снимки!!! Да си беше направил труда да набереш 20 реда, а?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е, как да помага човек при такова неуважение към евентуално отговарящите. С неумити снимки!!! Да си беше направил труда да набереш 20 реда, а?

тела не става... написал съм условието 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

тела не става... написал съм условието 

Седнете на компютъра и наберете текста, така по снимки е абсурдно!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре, не можа ли да маркираш теста, да натиснеш иконката която е направена специално за кодове и да го поставиш ? Същото важи и за втората снимка, обаче без часта с кода.

Ето ти пример с кода.

 

#include (studio.h)
#include <math.h>
    void main и така нататък.

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
#include <stdio.h>
#include <math.h>

int main() 
{
    int i, k;
    float x[25], y[25], d[25], sum=0.0;
    
    do
    {
         printf("K = ");
         scanf("%d", &k);
    } while (k<8 || k>25);
    
    for (i=0; i<k; i++)
    {
         printf("Tochka %d\n", i+1);
         printf("X = ");
         scanf("%f", x+i);
         printf("Y = ");
         scanf("%f", y+i);
    }
    
    for (i=0; i<k; i++)
    {
         d[i]=hypotf(x[i], y[i]);
         sum += d[i];
         printf("\n%d. = %g", i+1, d[i]);
    }
    
    printf("\nSuma = %g", sum);
    
    ...

Нататък си я довърши и следващия път ползвай таг за код  <> а не картинки

Редактирано от ined (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
#include <stdio.h>
#include <math.h>

int main() 
{
    int i, k;
    float x[25], y[25], d[25], sum=0.0;
    
    do
    {
         printf("K = ");
         scanf("%d", &k);
    } while (k<8 || k>25);
    
    for (i=0; i<k; i++)
    {
         printf("Tochka %d\n", i+1);
         printf("X = ");
         scanf("%f", x+i);
         printf("Y = ");
         scanf("%f", y+i);
    }
    
    for (i=0; i<k; i++)
    {
         d[i]=hypotf(x[i], y[i]);
         sum += d[i];
         printf("\n%d. = %g", i+1, d[i]);
    }
    
    printf("\nSuma = %g", sum);
    
    ...

Нататък си я довърши и следващия път ползвай таг за код  <> а не картинки

Благодаря , но проблемът е там че нищо не разбирам от програмиране :D 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С неразбирането не мога да ти помогна, обърни се към даскала си - нали за това му плащат да ви учи.

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря , но проблемът е там че нищо не разбирам от програмиране :D 

Тогава, на къде си тръгнал ? И като ти правят тук домашното, ти НЯМА да се научиш, а мисля, че това е целта. Не го приемай лично, но е така...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С неразбирането не мога да ти помогна, обърни се към даскала си - нали за това му плащат да ви учи

разбирам.. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.