Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1300 - 1400 лв.

Featured Replies

Здравейте, имам няколко въпроса относно тази конфигурация: 

Видео картаGIGABYTE 4096M GTX960 N960OC-4GD DDR5 PCI-E3.0

ЗахранванеFORTRON RAIDER 550 SILVER, 550W

РамKINGSTON 8GB DDR III 1600 HyperX FURY

CPUINTEL CORE i7-4790, 3.60GHz, 8MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh

КутияTRENDSONIC TALOS Midi Tower, 550W

Общо - 1315,63 лв.

Вероятно по-нататък ще се добави още една плочка рам, а и понеже тази кутия е с захранване, което не ми се струва хубаво ви питам дали бихте могли да дадете някакви предложения и за кутия, а и монитор към 22'', който да е извън цената. Компа ще се ползва главно за игри и видео обработка, благодаря предварително за мненията наистина имам нужда от помощ. 

Поздрави :)

Редактирано от Bozhi PC (преглед на промените)

За какво ще се използва предимно конфигурацията? По-добре е да си вземете кутия без захранване, освен ако не искате да имате резервно или ще го ползвате за друга слаба конфигурация или като компромисен вариант...

• Автор

Както написах по-горе ще се използва за игри и видео обработка :)А за кутията казвам, че ако намерите добър вариант на сходна цена без захранване (бих искала да не е нещо грозно все пак ще стои на бюрото ми дълги години) може да ми го кажете :wink12:

Редактирано от Bozhi PC (преглед на промените)

ZALMAN Z1, ATX, USB3.0 Black, w/o PSU  - 10 лв. отгоре.
 DEEPCOOL Захранване 500W Modular, DA500-M - 22 лв. спестени.

Нещо не виждам да си избрал дъното?

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

MSI B150M PRO-DH LGA1151

i5-6500 3.2GHz 6MB LGA1151 BOX

8G DDR4 2133 ADATA

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

SAPPHIRE R9 280 3G GD5 OC W/BO

SHARKOON VG4-S ATX MIDI TOWER

PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE

SSD Transcend 128GB SATA3 SSD370 Premium

Количка

Това е вариант с Skylake и DDR4. Така тази конфигурация ще бъде надеждна доста дълго време, плюс което ще има възможности за голям ъпгрейд. 

Може по-евтини захранване и кутия и с останалите пари още оперативна памет, или да се махне SSD-то и да се инвестират парите в по-добър процесор например.

Ето вариант с 1150 и DDR3:

ASROCK Z97 ANNIVERSARY /1150

I5-4690K /3.5G/6MB/BOX/LGA1150

8GB DDR3 1600 KINGSTON

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

SAPPHIRE R9 280 3G GD5 OC W/BO

SHARKOON VG4-V ATX MIDI TOWER

DeepCool 500W Bronze Modular DA500-M

SSD Transcend 128GB SATA3 SSD370 Premium

Количка

Като отново може да се махне SSD-то и да се закупят още 8GB рам памет или по-евтини кутия и захранване, по-евтино и малко ssd и още рам. Аз лично бих взел първия вариант.

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

• Автор

Благодаря и за двата отговора наистина бях забравила за дъното:shy11:, понеже гледах доста неща и да може ли да ми кажете от какво зависи дали дъното е хубаво и така нататък защото нищичко не разбирам от дъна:(. А и благодаря за кутията, исках да попитам ако сменя кутията по-горе с тази която ми предложихте и естествено захранването наистина бих ли могла да запазя и процесора и видеото защото предпочитам тях... без толкова голямо значение до колко ще е цената макс 1450 лв мися да е :)

Поздрави.

MSI H81M-E33, H81, DDR III 1600/1333, VGA, HDMI, SATA III, USB 3.0, LGA1150 

Съвсем спокойно може да сложиш и най-евтиното като горното. Плюса пред Асрок за тия пари е по-доброто аудио и допълнителния HDMI порт.

GIGABYTE B85M-D3H-A, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150 

По-висок клас ако искаш PCIe 3 и повече слотове. Разлика в работата на машината няма да видиш и е съмнително да ти потрябват допълнителните слотове.

Но всичко се случва та сама си прецени...

пс. Дъните платки са за старите процесори почващи с 4 като тоя дето си избрала.

За 1 450 лв. обаче няма как да стане тъй като освен дъно трябва и хард но може да се вземе отключен I5 и дъно с Z97 чипсет подходящи за клок -

KINGSTON 8GB DDR III 1600 HyperX FURY  

GIGABYTE 4096M GTX960 N960OC-4GD DDR5 PCI-E3.0 

ZALMAN Z1, ATX, USB3.0 Black, w/o PSU  

DEEPCOOL Захранване 500W Modular, DA500-M

TOSHIBA 1000GB 7200rpm 64MB SATA III, P300 

INTEL CORE i5-4690K, 3.50GHz, 6MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh 

ASUS Z97-P, Z97, DDR III 3200(O.C.)/1600/1333 MHz, VGA, DVI, HDMI, M.2 Socket, LGA1150 

Крайна цена 1 459 лв.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Благодаря и за двата отговора наистина бях забравила за дъното:shy11:, понеже гледах доста неща и да може ли да ми кажете от какво зависи дали дъното е хубаво и така нататък защото нищичко не разбирам от дъна:(. А и благодаря за кутията, исках да попитам ако сменя кутията по-горе с тази която ми предложихте и естествено захранването наистина бих ли могла да запазя и процесора и видеото защото предпочитам тях... без толкова голямо значение до колко ще е цената макс 1450 лв мися да е :)

Поздрави.

зависи кое ти е приоритет игрите или работата, ако са игрите тази видеокарта GTX 960 без проблем ще я бутат процесорите на Интел от sandy bridge дo Skylake, последните са най бързи и икономични, в игрите разлика няма, естествено зависи какви са игрите но на този етап 4-ядрен е задължително за новите игри и тез които ще излязат. Микро дъно трудно го разбирам за работна станция аз не бих избрал. Можеш да започнеш с i5 например и след време да го смениш за многонишков i7 ако ти спъва работата(всъщност бюджета те спъва). i5 6400 за начало е добър избор, това че е с по ниска честота незначи че е бавен напротив доста бърз процесор е. Аз ги виждам нещата примерно така:

новият i5 6400,

пълноразмерно дъно H170 DDR4 или B150 DDR4,

RAM( виж във спецификацията на дъното кои точно подържа), 2х8gb(може и 8 за начало но двуканалния режим се осеща в някои приложения но не и в игрите) на 1.2V DDR4, с по ниски тайминги по добре,

кутия ATX която ти хареса, но да не дрънчи като работнически стол,

захранване около 550W казват че уж са по тихи, но аз съм с 450W Trust нямам забележки за шум и топлина

SSD 128gb нагоре, виж в нета тестове за скорост на конкретния модел примерно скроста на запис и четене да са еднакви и високи :)

видео карта според парите които останат

и това е за нова система. Можеш да добавяш RAM да смениш видеокартата, процесора, да си добавиш PCie SSD по нататък и там каквото ти е нужно....

• Автор

зависи кое ти е приоритет игрите или работата, ако са игрите тази видеокарта GTX 960 без проблем ще я бутат процесорите на Интел от sandy bridge дo Skylake, последните са най бързи и икономични, в игрите разлика няма, естествено зависи какви са игрите но на този етап 4-ядрен е задължително за новите игри и тез които ще излязат. Микро дъно трудно го разбирам за работна станция аз не бих избрал. Можеш да започнеш с i5 например и след време да го смениш за многонишков i7 ако ти спъва работата(всъщност бюджета те спъва). i5 6400 за начало е добър избор, това че е с по ниска честота незначи че е бавен напротив доста бърз процесор е. Аз ги виждам нещата примерно така:

новият i5 6400,

RAM( виж във спецификацията на дъното кои точно подържа), 2х8gb(може и 8 за начало но двуканалния режим се осеща в някои приложения но не и в игрите) на 1.2V DDR4, с по ниски тайминги по добре,

захранване около 550W казват че уж са по тихи, но аз съм с 450W Trust нямам забележки за шум и топлина

SSD 128gb нагоре, виж в нета тестове за скорост на конкретния модел примерно скроста на запис и четене да са еднакви и високи :)

и това е за нова система. Можеш да добавяш RAM да смениш видеокартата, процесора, да си добавиш PCie SSD по нататък и там каквото ти е нужно....

Благодаря за инфото само да кажа, че PC-то ще се купува след месец-два и заради това не бързам много. Моля не ме съдете, че съм пуснала темата твърде рано защото цените се менели аз питам за конфигурацията, а и ми е първото писи в живота (досега бях на лаптопи) и искам да съм сигурна, че ще е най-доброто! Благодаря на всички за съветите със сигурност ще се възползвам, може да давате и други бюджетни варианти ще съм ви много благодарна :shy11:.

Поздрави.

Компа ще се ползва главно за игри и видео обработка.

Какво имате в предвид под видео обработка?

новият i5 6400,

За захранването далеч не съм съгласен. Термичната мощност далеч не е най-важна. Колкото до SSD-то отново скоростта не е единствения важен показател. 

Благодаря за инфото само да кажа, че PC-то ще се купува след месец-два и заради това не бързам много. Моля не ме съдете, че съм пуснала темата твърде рано защото цените се менели аз питам за конфигурацията, а и ми е първото писи в живота (досега бях на лаптопи) и искам да съм сигурна, че ще е най-доброто! Благодаря на всички за съветите със сигурност ще се възползвам, може да давате и други бюджетни варианти ще съм ви много благодарна :shy11:.

Поздрави.

Въпреки, че не искаш, ще трябва да се каже, че щом ще се взима след толкова време е твърде рано... Постоянно излизат модели, цените на компонентите се променят спрямо други и тук до някъде зависи и промяната в курса на долара... За сега може само да се ориентирате към едни или други компоненти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.