Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте искам да направя някакъв upgrade защото компютъра е доста стар бюджет от 300 лева.

Искам да сменя дънната платка , ram  , видеото , процесор. 

Захранването на компютъра е 450W ще ползвам и harda 250GB

Какво е захранването? Каква е сегашната Ви конфигурация? Нали знаете, че врачката на форума отдавна има проблеми с врачуването и за това ще Ви се наложи известно време подробно да пишете в темите...

За тези пари според мен няма смисъл да взимаш каквото и да било видео.По-добре си купи рам ,процесор и едно дъно с вградена видео карта(За този бюджет това,което можеш да отделиш за карта е малко и тя ще бъде на ниво вградена).Също така не си споменал дали ще ползваш стара кутия,защото ако нямаш трябва да се реже от нещо. Това е като моето пц с разликата ,че аз си взех и по-мощно захранване но това е защото смятам скоро да взема по-силна видео карта и след време да сменям процесора.Това е което имам в предвид,изчакай някой колега може да ти вмести и видео,аз ти казвам какво бих направил аз :)

http://nikem-bg.net/cart/50309p1r53110p1r46378p1rf.html

• Автор
преди 1 час, Blue Ray написа:

Какво е захранването? Каква е сегашната Ви конфигурация? Нали знаете, че врачката на форума отдавна има проблеми с врачуването и за това ще Ви се наложи известно време подробно да пишете в темите...

IMG_02112015_134846.png

• Автор
преди 51 минути, Ultimate Computers написа:

Предпочитам всичко е от nikem, emag и другите фирми не от OLX.BG. :) и не ми трябва захранване от дъно.

преди 58 минути, Legendary написа:

За тези пари според мен няма смисъл да взимаш каквото и да било видео.По-добре си купи рам ,процесор и едно дъно с вградена видео карта(За този бюджет това,което можеш да отделиш за карта е малко и тя ще бъде на ниво вградена).Също така не си споменал дали ще ползваш стара кутия,защото ако нямаш трябва да се реже от нещо. Това е като моето пц с разликата ,че аз си взех и по-мощно захранване но това е защото смятам скоро да взема по-силна видео карта и след време да сменям процесора.Това е което имам в предвид,изчакай някой колега може да ти вмести и видео,аз ти казвам какво бих направил аз :)

Дай дъно с вградено видео карта. :)

Ами за 300 лева ново нищо не може да се направи. А захранването ти сигурно е боклук.

Редактирано от Ultimate Computers (преглед на промените)

• Автор
преди 58 минути, Legendary написа:

преди 10 минути, Ultimate Computers написа:

Ами за 300 лева ново нищо не може да се направи. А захранването ти сигурно е боклук.

450W.

преди 12 минути, Spaiki__ написа:

За lga1150 няма дъна с вградено видео, вграденото е в процесора. А захранването задължително друго!

• Автор
преди 9 минути, Ultimate Computers написа:

За lga1150 няма дъна с вградено видео, вграденото е в процесора.

Ще намериш ли нещо за 300 лева ? или не пак повтарям  захранване 450W.

преди 11 минути, Ultimate Computers написа:

За lga1150 няма дъна с вградено видео, вграденото е в процесора. А захранването задължително друго!

Добре слагай и ново захранване.

Има 10000000000000000000 модела 450w захранвания. Ако пише само 450W на него задължително смяна.

4GB DDR3 1600 A-DATA 
GB B85M-D2V 
DeepCool 400W 80+ APFC DN400 V2 
G3450 3.4GHZ/3M/BOX/1150 

Обща стойност - 327.98 лв. с ДДС

GB H81M-S2PV /H81/1150 
G3258 3.2GHZ/3M/BOX/1150 
4GB DDR3 1600 A-DATA 

Обща стойност - 270.97 лв. с ДДС 
Аз пък бих взел процесор с отключен множител... Ако се налага смяна на захранването, от по-горе OLX-а FSP-то. Моя процесор G3258 - го държа на 3.8 със стоковото напрежение. Качвал съм го и на 4.2 на 1.200V - 60 градуса под Прайм, но за сега не ми трябва такава производителност.

преди 21 минути, Just Human.. написа:

GB H81M-S2PV /H81/1150 
G3258 3.2GHZ/3M/BOX/1150 
4GB DDR3 1600 A-DATA 

Обща стойност - 270.97 лв. с ДДС 
Аз пък бих взел процесор с отключен множител... Ако се налага смяна на захранването, от по-горе OLX-а FSP-то. Моя процесор G3258 - го държа на 3.8 със стоковото напрежение. Качвал съм го и на 4.2 на 1.200V - 60 градуса под Прайм, но за сега не ми трябва такава производителност.

преди 9 минути, Spaiki__ написа:

Сложи рам количка кажи как да го държа и аз на 3.8GHz и давам за най-добър отговор. :)

Тази конфигурация я мани, няма захранване, охладител за клока а и дъното е зле.

преди 24 минути, Ultimate Computers написа:

Тази конфигурация я мани, няма захранване, охладител за клока а и дъното е зле.

На 4.4GHz го качвам със стоковото охлаждане и дига 68-70 градуса под прайм?! Дъното било зле... Има си вече Non-Z оверклок СПЕЦИАЛНО за G3258. Като не разбирате не знам защо пишете въобще в тези теми? За захранването съм казал какво може да направи! 

Не говоря че не става овърклок а че за тези пари има с b85 чипсет. А ти 70 градуса на коя секунда ги гледаш. 

Интересно ми е като не разбираш нищо от хардуер, какво търсиш изобщо в този раздел? 

Първо казваш му колко некачествено било захранването му, а дори не знаеш какво е. Сякаш това, което ти даваш е пък много по-качествено.

За въпросния процесор с боксовото охлаждане на 4GhZ държи около 70 градуса при 20 минутен стрес тест, като трябва да има и добър въздушен поток в кутията. Естествено, ако ползва вграденото видео на максимум, едновременно с клокнат процесор ще стигне и доста по-високи температури.

Дъното си е напълно нормално за този ценови клас. Ако търсиш B85 ще трябва да се ореже нещо друго.

В заключение ще кажа, че едно е да си идиот, но съвсем друго е доста по-неприемливо е да се хвалиш с идиотизма си. 

Специално ако иска B85 чипсета това дъно далеч не си струва. Като цяло е по-добре, защото има повече Sata 3, но далеч не е по-добро, само зареди чипсета. 

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

• Автор

Моля Just Human да прибави една плочка рам по нагоре съм написал че и видео картата искам да сменя. :) 

Ако може мненията на Ultimate Computers да се премахнат.

Редактирано от Spaiki__ (преглед на промените)

преди 12 минути, Spaiki__ написа:

Моля Just Human да прибави една плочка рам и взимам неговото решение. Ultimate Computers ако може си премахни съобщенията.

GB H81M-S2PV /H81/1150 
G3258 3.2GHZ/3M/BOX/1150 
4GB DDR3 1600 A-DATA  x2

Обща стойност - 309.25 лв. с ДДС

Линк:
http://nikem-bg.net/cart/49632p1r52713p1r45925p2rf.html

А захранването разбрахте ли какво е? На първо време може да карате със старото, но ако не е качествено ще се наложи да го смените след време с цел по-голяма безопасност на компонентите ви

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Автор
преди 13 минути, Just Human.. написа:

GB H81M-S2PV /H81/1150 
G3258 3.2GHZ/3M/BOX/1150 
4GB DDR3 1600 A-DATA 

Обща стойност - 309.25 лв. с ДДС
А захранването разбрахте ли какво е? На първо време може да карате със старото, но ако не е качествено ще се наложи да го смените след време с цел по-голяма безопасност на компонентите ви

Извинявай не съм видял че си сложил рам. А къде е видео картата ? захранването ми е 450w.

преди 11 минути, Spaiki__ написа:

Извинявай не съм видял че си сложил рам. А къде е видео картата ? захранването ми е 450w.

Видеото е вградено в процесора, и стига за HD филми, LoL на минимални изисквания, Cs 1.6. 

Ще извиняваш, но вграденото видео си става и за LOL на максимум настройки с 40FPS...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.