Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп 4 гласували потребители

1. 1. По - добрия лаптоп е:

• ASUS F555LN-XO111D
      0%
      0
    • Toshiba Satellite S50-B-150
      100%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Здравейте,

Нуждая се от съвет относно избора м/у два модела лаптопи. 

WEB дизайнер и уеб разработчик съм. Работя с програми и продукти на Adobe, Notepad ++, FileZilla, xampp и т.п. 

Важно ми е лаптопа да е с добре параметри и държа на дизайна на лаптопа. Точно поради тези 2 причини съм избрал 2 модела, но и двата имат плюсове и минуси и не мога да се спра на единия от тях. И двата съм ги виждам как изглеждат НА ЖИВО.
Ето и моделите:
http://laptop.bg/laptops-toshiba-Satellite_S50-toshiba_satellite_s50_b_150
http://laptop.bg/laptops-asus-F555-asus_f555ln_xo111d

Плюсове и минуси: 
Toshiba +

+ IPS екран 

+  Подсветка на клавиатурата

+  до 6 часа и 30 минути живот на батерията

+  дебелина от едва 19,9 мм

+ поддържащ Ultra HD 4K

+  8GB DDR3 

Toshiba -

- Идва с  Microsoft Windows 8.1 (64-битова) (Не харесвам Windows 8, 8.1 и 10)
- Имал съм лаптоп Toshiba и не съм оставал доволен
-  без оптично устройство

Asus +

+ Двуслойна DVD записвачка 

+  без операционна система

+ Имал съм Asus и ме е издържал 4 години.

Asus -

- 2-клетъчна батерия

- IPS екран

-  Подсветка на клавиатурата

Въпрос: Ако си взема Toshiba-та която идва с Windows 8.1 и го преинсталирам на 7 дали ще отпадне гаранцията?

Ще помоля за съвет, понеже наистина не знам какво да реша да взема. Благодаря.

Редактирано от Андрей Ефтимов (преглед на промените)

При мобилните компютри 

преди 17 минути, Андрей Ефтимов написа:

Видео карта NVIDIA

е по скоро минус.

преди 49 минути, Андрей Ефтимов написа:

Важно ми е лаптопа да е с добри параметри и държа на дизайна на лаптопа. Точно поради тези 2 причини съм избрал 2 модела...

Какво общо има дизайна на тези пластмасарии с работата, която вършиш?

• Автор
преди 10 минути, XECUTIONER написа:

Какво общо има дизайна на тези пластмасарии с работата, която вършиш?

Обичам да ми е приятно когато работя.

преди 13 минути, Андрей Ефтимов написа:

Обичам да ми е приятно когато работя.

Приятна работа с тошибата! Щях да ти препоръчам нещо друго, но не се вписва с изискванията ти.

Лека вечер.

Здравей, имам точно тази тошиба. Имяш ли някакви въпроси/питания, за какво точно ще я ползваш? 

• Автор
преди 18 минути, danchobg написа:

Здравей, имам точно тази тошиба. Имяш ли някакви въпроси/питания, за какво точно ще я ползваш? 

Имам въпрос дано да си заапознат Дали ако го преинсталирам на 7 отпада гаранцията ? Ще я използвам за уеб разработки и Photoshop най - вече

преди 1 час, Андрей Ефтимов написа:

Имам въпрос дано да си заапознат Дали ако го преинсталирам на 7 отпада гаранцията ? Ще я използвам за уеб разработки и Photoshop най - вече

Гаранцията не би трябвало да отпада, но все пак има легален windows, инсталация на classic shell, го прави да изглежда като 7/xp или друг.
Корпус: Лесен за разглобяване, трудено за почистване охлаждане, драскотините по алуминия си личат само при особено осветление и внимание, пантите не се "затварят" напълно (екрана леко се криви и има лека пролука, ако наклоните лаптопа се появява, ако натиснете пантите с пръст - затварят се на пълно.), Екрана се гъне малко ( като пружинка се клати ако разклатите лаптопа), но пантите са стабилни. Портовете са удобни. Използвайте лаптопа внимателно, не е построен като thinkpad и не бих го третирал грубо, винаги го носете в раница,чанта с подплънки. 
Екран: IPS 1920х1080,  добра яркост, 91% покритие на цветовете, ГЛАНЦОВ (нещо различно от четене на текст при пряка слънчева светлина е невъзможно, матова матрица е около 200 лева, имам тема постната за това), леки бели петна в горните ъгли, нормално за лаптоп, подсветката е с честотна модулация (мига) но на около 20KHz, едвам го забелязвам с моите чувствителни очи. 
Микрофон/камера: Камерата е 6(спри подобрението за работа в ниска осветеност от настройките, нищо не подобрява), микрофона има доста опции.
Клавиатура: бих казал средно неудобна, нормална за лаптоп, има подсветка, която върши работа. 
Тъчпад: има леко закъснение, регистрира точно командите и има доста различни настройки, АКО СПИРА ДА ВИ РАБОТИ СЛЕД МАЛКО РАБОТА, ИНСТАЛИРАЙТЕ SMBUS Driver, няма логика, но според интернета и мои впечатления само това оправи проблема. 
Звук: Лош. има инсталиран еквалайзер, който трябва да изключите веднага, защото е боклук. Когато използвате плеър на устройството изберете wasapi exclusiv/push, така ще може да чувате и малко от ниската част от спектъра, която се губи по пътя, може да използвате слушалки и вградени колонки едновременно за еднакви или различни приложения за звук, но това влошава значително звука от микрофона.
Процесор: мощен(сравнително), изключете TURBO от биос, хаби излишно батерия и не подобрява толкова производителността. 
Видео карта: СЛАБА, за тази резолюция е недостатъчна, ползването и да се избягва(има два режима на работа в драйвер power saving и performance, първия е приемлив за това охлаждане)
Вградена видео карта: за вградена си е силничка LOL на low настройки и 1080р при 60-50fps, CS:S, UT:2004, такива игри се играят на нея, ако можете използвайте нея
Охлаждане: Слабо, при малксимално на товарване на процесора с турбо може да хванете 85 градуса, ако добавите и видео - 100-105. Затова спираме тугбото и ползваме вградената видеокарта и работим на 65-70 под игрови товар. 
Батерия: 6 часа, ако пишеш код на под средна яркост. Включете опцията за предпазване на батерията, която я зарежда на 80%, филми 1008р на приемлива яркост - 4 часа., спрете windows индексирането за търсачките, направете автоматичните ъпдейти ръчни и премахнете напълно onedrive(този боклук не бива да съществува на нещо с батерия), без опцията за предпазване на батерията губи средно по 1% от капацитета си на месец, като претърпява 5-6 непълни разреждания, също не я оставяйте да пада под 10% заряд, бабините номера да се била разредила на пълно тук не важат.  Редакция: нова батерия е 120-140 лева.
Хард диск: БАВЕН, има две опции в бирос, бавна за пестене на енергия и бърза, аз ползвам бавната, обмислям замяна с ссд, но търся парите :Д, добре е да сложите много лека антивирусна, аз съм без и пак е болезнено бавен понякога (80мб/с в бързия режим). 
Лек е и се носи много лесно в раница.
Проблеми: камерата ми спираше когато отворя повече екрана, звъннах по гаранция и моментално го взеха от мен, оправиха и върнаха, много коректни бяха от сервиза. 

============================

Не знам защо си се спрял точно на тези 2-та лаптопа, дори не са близки по цена. ето още две предложения за размисъл в тзи ценови клас.
ЦЪК1
ЦЪК2
не знам дали е тежък фотошоп, но за работа със снимки,графика,видео ЗАДЪЛЖИТЕЛНО IPS

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

• Автор
преди 32 минути, danchobg написа:

Не знам защо си се спрял точно на тези 2-та лаптопа, дори не са близки по цена. ето още две предложения за размисъл в тзи ценови клас.
ЦЪК1

Благодаря за коментара.

Относно Lenovo-то - гледам да е нещо, което ми харесва от към дизайн. ASUS N551JX-CN102D - Това ми харесва. Благодаря ти за предложението ще помисля и над този модел.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.