Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оувърклокнат AMD Athlon II X2 280.

Featured Replies

Здравейте, оувърклокнах си процесора (AMD Athlon II X2 280) от 3.6GHz до 4.23GHz има ли някакъв шанс да изгори или нещо да се повреди? Охладителя ми е този, когато не е натоварен стига до 20-25 градуса в игра не съм го пробвал още. Мисълта ми беше живота му по някакъв начин скъсява ли след като е оувърклокнат? Снимка от CPU-Z и Everest, снимка и на целият хардуер (дъното е M5A78L-MLX3).

П.С: Знам, че ще има въпроси от сорта на "Защо си си купил охладител за 80 лв., а си с този процесор?", този охладител е за бъдещата ми конфигурация, която може би на коледа ще е завършена. Захранването, SSD-то и охладителя са в действие вече, за коледа поръчвам останалите части, дай боже.

Благодаря!

Редактирано от Ivan Iv. (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, 1Force1 написа:

Само ти може да си отговориш на въпроса. Принципно процесор доста е трудна да го изгориш.

Ако можех да си отговоря, нямаше да питам..

преди 17 минути, Ivan Iv. написа:

Ако можех да си отговоря, нямаше да питам..

Ами трябва да си помисля, колко хора имат твоя процесор и са направили такъв овърклок. Т.е. имат опит точно с този хардуер и могат да ти отговорят директно. Всичко е до бройка и късмет. Но процесора няма да изгори, най-много да тротне като прегрее. За да стане това само оверклокък не е достатъчен, трябва и да се натовари процесора с игра или приложение до максимума на производителността му, и така да се държи натоварен известно време. Но ти ще го използуваш по предназначение или нарочно ще го дуеш, за да видиш дали наистина няма да изгори?

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Ще го използвам по предназначение, кой човек би искал да си изгори процесора?! Просто питам дали може да стане нещо, не съм на ти с оувърклокването, оувърклокнал съм го, питам защото ако има някакъв проблем да си го върна на честотата която си беше.

Пробвай го, ако е нестабилен просто го върни малко назад. Не виждам смисъл да е на заводските си честоти, просто може с малко по-малък оверклок да се използва без проблеми 24/7. Охлаждането е достатъчно добро.

С тоя охладител няма как да прегрее а и процесора си има защити. Негативите при клок са за сметка на дъното.

• Автор
преди 2 часа, Roujin Z написа:

С тоя охладител няма как да прегрее а и процесора си има защити. Негативите при клок са за сметка на дъното.

Вярно, че няма как да прегрее! Изиграх една игра на CS:GO процесора седя от 90-100%, видео картата държеше 97%. Процесора максимум вдигна 29 градуса, видео картата държеше 50 градуса.

П.С: Какви са негативите за сметка на дъното?

Редактирано от Ivan Iv. (преглед на промените)

Чак пък само 29 градуса, ми е  странно. Не е горещ процесора, но ми се струва че нещо с отчитането прилично не е в ред.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор
преди 13 минути, 1Force1 написа:

Чак пък само 29 градуса, ми е  странно. Не е горещ процесора, но ми се струва че нещо с отчитането прилично не е в ред.

Сериозно ти говоря, сложил съм си Afterburner и го следя докато играя, не вдига повече от 29 градуса. (Снимкаснимка-2)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.