Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Google Sheet to HTML

Featured Replies

Здравейте :)

Да кажа, че хора които не са се ровили в гугъл апито и не са на ти с гугъл докс, едва ли ще могат да ми помогнат/ извлечат знания от поста ми.., който ще стане дълъг затова си преценете дали да четете :)
Предполагам много от вас ползват google sheets, за да си организират разни дейности в работата/ ежедневието и т.н.

Искам да разширя фунционалността им, като взема записите от таблиците ми и ги сложа в обща уеб страничка. Като в нея ползвам шукарии като JQuery UI, css,

с които да им задавам позиция и стилизирам и т.н. Данните съм си ги извадил в JSON формат и чрез функция си ги апендвам в html като UL LI  елементи.
Използвайки sortable функцията от UI искам да мога да задавам приоритет на различните LI елементи( всяко li се явява един row от гугъл таблицата).

В таблицата имам колонка INDEX, в която слагам приоритет като стринг или цифра (например HIGH, LOW) и ги сортирам по азбучен ред, така че тези, който са HIGH да излизат отгоре. И тук идва проблема. Искам като съм си в HTML-а и видя някой ред, който искам да е HIGH вместо LOW, в текст полето като напиша HIGH и цъкна събмит бутона, който вече съм направил.. тази промяна да се записва в таблицата в Google Spreedshet-a. Да има двустранна синхронизация на промените.

<form id="form" method="get" action="G sheet id">'
        + '<input type="text" name="newletter_name" placeholder="Set Priority" value="">'
        + '<input type="submit" value="Subscribe" />'
        + '</form>';

function doGet(e){
  var vals=[];
  for(var i in e.parameter){
    vals.push(e.parameter);
  }

SpreadsheetApp.openById("ID of G sheet").getRange('A5').setValue(vals);
  return ContentService.createTextOutput("added succsesfull");
}

Това нещо го правя с тази проста формичка и доГет функцията с помощта на GAS. Която както се вижда работи с зададен рейндж на cell = A5 в таблицата.
Как да направя това нещо да разбира къде трябва да отива приоритета, който съм написал в HTML-а. Защото сега, срещу който и елемент да го напиша винаги резултата отива в A5 клетката. Чудих го.. въртях го , но не мога да взема ID  на ЛИ елемента от html-а ми и да го вържа за ID на съответния cell от гугъл таблицата. Втора седмица си играя с тази sh...тня и не мога да я подкарам както искам. Незнам някакъв цикъл, който да обикаля по редовете ли, какво ли... Ако някой може да даде солюшън, черпа бира :D  може и Уиски, че сега сезона предразполага :)
Иначе казано как да накарам инпут поле от уеб страницата ми да сочи към съответния си ред от гугъл таблицата, към която е създадено, така че като като напиша нещо в него и дам save, промяната да отива на точното място в таблицата, а не отгоре или отдолу или където си знае? И възможно ли е това или да не си хабя нервите, поне никъде не намерих някой да го е правил.. че да почерпя wisdom^^
:shock11:

Редактирано от R_G (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.