Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Темата е за триене

Featured Replies

...

Редактирано от downtown1 (преглед на промените)

преди 6 минути, downtown1 написа:

Тъй като в момента съм студент, редовна форма на обучение, това дава ли ми право да напусна без да спазвам предизвестието?

Из Кодекса на труда:

"Чл. 327. Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:

....................................

6. продължава образованието си в учебно заведение на редовно обучение или постъпва на редовна докторантура;"

Така че формално - да, имаш право. За каква неустойка става дума, и как точно е формулирана в трудовия ти договор?

Току що, downtown1 написа:

Неустойката е брутната заплата.

Пак да питам: "Как точно е формулирана в трудовия договор?"

преди 1 минута, downtown1 написа:

Именно това " продължава образованието си в учебно заведение на редовно обучение ", не ми е много ясно. Аз вече бях студент когато започнах работа, така че това важи ли за мен?

Отиди в най-близката инспекция по труда, там ще ти го обяснят.

Интересно как те е взел някой на работа, при положение че вече си студент редовно ...

Не ми се рови, но май имаше нещо от сорта, че ако работодателят ти е бил "ок" с това, че си студент... освен отпуската ти, имаш право + 20 дни годишно... т.е. може да стане няк'ва врътка да си стиснете ръцете без предизвестие :lol: Но разпитай...

Редактирано от SeeKnDestroY (преглед на промените)

преди 21 минути, downtown1 написа:

Всъщност сега като се зачетох, пише само срока на предизвестието, но нищо не пише за неустойката. 

Значи (предполагам) е стандартната по закон неустойка, ако напуснеш без предупреждение. Това е добре. 

преди 22 минути, downtown1 написа:

Кое му е интересното? Има някакви законови пречки ли? Наистина питам, да не го приемеш като заяждане.

Ами да, нали точно това обсъждаме тук :) . Аз лично бих се замислил да наема студент, който във всеки един момент може да прекрати договора си.

Не знам дали това ти право е невалидно, ако вече си бил студент, коато са те наели. Затова ти казах да се посъветваш с инспекцията по труда. Там няма да те подведат, и доколкото знам, консултациите са безплатни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.